1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-studenten klaar voor EMCup 2021

Tio-studenten klaar voor EMCup 2021

Op maandag 10 mei vindt de dertiende editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) plaats. Hogeschool Tio wordt dit jaar gerepresenteerd door vier ambitieuze Hotel- en Eventmanagementstudenten: Shandy Wong, Larissa Lemes de Sousa, Latascha van der Vliet en Wouter Hess. Samen zijn ze supergemotiveerd en helemaal klaar om de strijd aan te gaan! Shandy: “We hebben er heel veel zin in en hopen natuurlijk ook te winnen!”

De EMCup is een jaarlijkse wedstrijd tussen de beste Europese hotelscholen. Dit jaar is de EMCup een volledig online event waar internationale hotelmanagementstudenten en professionals uit de branche elkaar ontmoeten tijdens (online) meetings. De wedstrijd is een initiatief van HotelloTOP en co-creators Mise en Place & HRC International. Het thema dit jaar heeft alles te maken met intrapreneurship en meet the future!

Team MutaTIOn

Tio wordt dit jaar vertegenwoordigd door team MutaTIOn, bestaande uit studenten van Tio Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De naam MutaTIOn is een verwijzing naar de toekomst van hospitality met de veranderingen die dat met zich mee brengt. Het doel van MutaTION? “We willen Tio graag neerzetten als dé hospitalityschool van Europa en meer bekendheid creëren voor Tio. Daarnaast willen we graag kennismaken en netwerken met studenten en professionals uit de branche”, aldus Latascha.

Versterken van de ondernemersmindset

Alle deelnemende teams mochten een video insturen met daarin hun visie op het thema. “In onze video gaan we in op trends en delen we onze eigen innovatieve ideeën om de ondernemersmindset van medewerkers te versterken”, legt Latascha uit. “Een van onze ideeën was dat managers en medewerkers voor een dag van functie ruilen, zodat ze een beter beeld krijgen van de andere functie en daardoor beter zien wat er nodig is. Een ander idee was het creëren van meer verantwoordelijkheden voor stagiaires. Op die manier worden zij meer gemotiveerd om initiatief te nemen en meer zelf te ondernemen.”

Leren van de professionals

Aan de wedstrijd doen dit jaar 175 studenten uit meer dan 15 landen mee. Hoe schat team MutaTIOn hun kansen in? “Er doen veel scholen mee, dus het zal spannend worden. Maar we hebben veel moeite gedaan voor onze video en hebben vertrouwen in onszelf. We hopen natuurlijk te winnen”, zegt Shandy tot slot. “Daarnaast is het gewoon een hele mooie kans om te leren van de professionals tijdens de online sessies, om te netwerken en om te kijken naar stage- en baanmogelijkheden. We hebben er heel veel zin in!”

Wij wensen team MutaTIOn veel succes!