1. Home
  2. Nieuws
  3. College Tour met Erland Galjaard

College Tour met Erland Galjaard

Een bijzonder openhartige Erland Galjaard vanavond in een exclusieve College Tour bij Hogeschool Tio. Twan Huys werd vergezeld door zo'n 200 Tio-studenten en Tio-alumni op de Tio-vestiging in Amsterdam

Tio-studenten en alumni luisterden aandachtig naar de succesvolle programmadirecteur Erland Galjaard die de voorpagina van de krant wist te halen door te zeggen dat Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) weleens zou kunnen stoppen als de kijkcijfers zo teleurstellend bleven. Dat was in zijn beginjaren, nu zou het niet meer in hem opkomen.

Erland's grootste succes

Zijn grootste succes is toch wel The Voice of Holland. Samen met John de Mol hebben ze hier veel tijd en geld in geïnvesteerd. Het werd een onmeetbaar succes. Wel twijfelde Erland nog aan Nick en Simon: "Die jongens uit Volendam". Maar hij moest toegeven dat het gouden duo deels heeft bijgedragen aan het succes in de beginjaren. En ook lukte het hem om uiteindelijk Anouk te strikken voor de draaiende stoel, naar blijkt een rib uit RTL's lijf.

Erland's grootste misser

Heel Holland Bakt. Hij dacht: "Wie wil er nou kijken naar mensen die cupcakes bakken op televisie". Ook het Engelse format dat hij kreeg te zien was bijzonder traag. Maar niets bleek minder waar, Heel Holland Bakt werd een groot succes, mede door presentatrice Martine Bijl.

Grootste roddel

Als je Googled op Erland Galjaard dan is een van de eerste hits een artikel over het vermeende cocaïnegebruik van zijn vrouw Wendy van Dijk. Klinkklare onzin, later ook toegegeven door Quote. Maar het achtervolgt hem nog steeds.

Live

Op de Tio's facebookpagina was de College Tour live te volgen en ook nog terug te zien. 

Bekijk College Tour hier terug

 (Later volgt meer)

Lees meer over: College Tour