U bevindt zich hier

 
Hogeschool Tio Amsterdam

Hogeschool Tio Amsterdam

Studeren bij Tio Amsterdam

Tio Amsterdam is de grootste van alle Tio-vestigingen, maar met zo’n 500 studenten nog steeds kleinschalig. Een moderne vestiging met een tikkeltje Amsterdamse bravoure en een internationaal karakter. Bij Tio Amsterdam kun je, naast de Nederlandse variant, ook kiezen voor Engelstalige hbo-opleidingen. De volgende hbo- en mbo-opleidingen worden aangeboden in Amsterdam. 


WERELDSTAD

Amsterdam is bij uitstek de stad waar hotellerie, eventmanagement, toerisme en business samenkomen. Het is een metropool met een overvloed aan levendige straatjes en uitgaansgelegenheden. Hier vind je wereldberoemde musea, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis en het Van Goghmuseum. De stad telt de meeste vijfsterrenhotels van Nederland – en binnenkort opent de veertiende – en is gastheer van grote events en festivals, zoals Gay Pride. In 2014 ontving Amsterdam maar liefst 114.000 congresbezoekers en staat hiermee, na Barcelona, op de tweede plek wereldwijd (ICCA).

Amsterdam is een leuke stad om te wonen: de stad werd in de afgelopen jaren diverse keren uitgeroepen tot meest aantrekkelijke woonstad.


Amsterdam bruist

In Amsterdam ligt de praktijk op straat, want honderdduizenden bezoekers maken jaarlijks een uitstapje naar onze toeristenstad nummer 1. Onze nationale luchthaven Schiphol ligt op een steenworp afstand. Alle grote hotels vind je er, van eenvoudig tot vijfsterren de luxe. Niet alleen voor de toeristen, maar ook voor zakenreizigers. Ze komen voor vergaderingen, congressen en vakbeurzen. Dus waar kun je beter onderzoeken hoe het moet in de hospitality en toeristenwereld dan in Amsterdam.


Ontdek Amsterdam

Naast studeren is het hier goed relaxen en uitgaan. Je hebt er de bekendste musea van het land, het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis en het Van Goghmuseum. Topartiesten treden op in cultuurtempels als de Ziggo Dome en HMH. Daarnaast staat Amsterdam bekent om haar evenementen en festivals, zoals Koningsdag, Electronic Family en Amsterdam Open Air. En je kunt er fantastisch winkelen. Je vindt er de leukste eettentjes en de chicste restaurants. Er is gewoon altijd wat te doen in de bruisende stad aan het IJ. Amsterdam kan zich meten met wereldsteden als Londen, Parijs en Barcelona, maar heeft onmiskenbaar dat gezellige oer-Hollandse karakter dat je nergens anders zult aantreffen: de gemoedelijke sfeer van de grachten en de bruine cafés.


Even binnenkijkenTio: altijd dichtbij

Hogeschool Tio is een landelijke organisatie met vijf vestigingen. Je profiteert van de kleinschaligheid en persoonlijke aanpak op de vestigingen enerzijds en van de slagkracht van een landelijke organisatie anderzijds.Goed bereikbaar

De vijf vestigingen van Tio liggen op toplocaties verspreid over het land en zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Welke studiestad je ook kiest, je loopt in maximaal 10 minuten vanaf het station naar de Tio-vestiging.


Herkenbare stijl

De opleidingen worden op alle Tio-vestigingen op dezelfde manier aangeboden. Dit maakt het makkelijker om tijdens je opleiding van vestiging te wisselen. Alle Tio-vestigingen hebben bovendien dezelfde herkenbare huisstijl, waardoor je je op alle locaties snel thuis voelt.


Kwaliteitszorg

Door de landelijke organisatie kan Tio zich focussen op kwaliteit en onderwijs­vernieuwing. Een groot team van onderwijskundigen zet zich dagelijks in voor de onderwijskwaliteit en voor aansprekende en actuele studieprogramma’s. De eigen softwarespecialisten zorgen ervoor dat de systemen up-to-date zijn en optimaal functioneren.


International students @ Tio AmsterdamAdresgegevens
Tio Amsterdam
Tempelhofstraat 5
1043 EA Amsterdam
030 - 7 999 000
amsterdam@tio.nl