U bevindt zich hier

 
Hogeschool Tio Amsterdam

Welkom in Amsterdam

Wie wil er nou niet in de levendige en innovatieve hoofdstad Amsterdam studeren? Maak van deze wereldstad jouw studiestad. Hogeschool Tio Amsterdam ligt op slechts 3 minuten lopen van station Sloterdijk, een van de best bereikbare stations van Nederland.
Hogeschool Tio Amsterdam biedt hbo- en mbo-opleidingen aan op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, e-commerce en business.

Wereldstad

Amsterdam is een metropool met een overvloed aan levendige straatjes en uitgaansgelegenheden. Hier vind je wereldberoemde musea, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis en het Van Goghmuseum. De stad telt de meeste vijfsterrenhotels van Nederland – en binnenkort opent de veertiende – en is gastheer van grote events en festivals, zoals Gay Pride. In 2014 ontving Amsterdam maar liefst 114.000 congresbezoekers en staat hiermee, na Barcelona, op de tweede plek wereldwijd (ICCA).

 

Studeren in Amsterdam

Amsterdam is bij uitstek de stad waar hotellerie, eventmanagement, toerisme en business samenkomen. Daarnaast is Amsterdam een leuke stad om te wonen: de stad werd in de afgelopen jaren diverse keren uitgeroepen tot meest aantrekkelijke woonstad.

Op nog geen drie minuten loopafstand van het treinstation Sloterdijk ligt Tio Amsterdam. Heel centraal gelegen. Met de trein, bus of tram ben je in een mum van tijd in het stadscentrum en er zijn ook prima verbindingen naar Alkmaar, Hoorn, Haarlem en Hoofddorp. De school is modern en eigentijds ingericht.

 

Amsterdam bruist

In Amsterdam ligt de praktijk op straat, want honderdduizenden bezoekers maken jaarlijks een uitstapje naar onze toeristenstad nummer 1. Onze nationale luchthaven Schiphol ligt op een steenworp afstand. Alle grote hotels vind je er, van eenvoudig tot vijfsterren de luxe. Niet alleen voor de toeristen, maar ook voor zakenreizigers. Ze komen voor vergaderingen, congressen en vakbeurzen. Dus waar kun je beter onderzoeken hoe het moet in de hospitality en toeristenwereld dan in Amsterdam.

 

Ontdek Amsterdam

Naast studeren is het hier goed relaxen en uitgaan. Je hebt er de bekendste musea van het land, het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis en het Van Goghmuseum. Topartiesten treden op in cultuurtempels als de Ziggo Dome en HMH. Daarnaast staat Amsterdam bekent om haar evenementen en festivals, zoals Koningsdag, Electronic Family en Amsterdam Open Air. En je kunt er fantastisch winkelen. Je vindt er de leukste eettentjes en de chicste restaurants. Er is gewoon altijd wat te doen in de bruisende stad aan het IJ. Amsterdam kan zich meten met wereldsteden als Londen, Parijs en Barcelona, maar heeft onmiskenbaar dat gezellige oer-Hollandse karakter dat je nergens anders zult aantreffen: de gemoedelijke sfeer van de grachten en de bruine cafés.

 

 

Even binnenkijken

 

Tio: altijd dichtbij

Hogeschool Tio is een landelijke organisatie met vijf vestigingen. Je profiteert van de kleinschaligheid en persoonlijke aanpak op de vestigingen enerzijds en van de slagkracht van een landelijke organisatie anderzijds.

Goed bereikbaar

De vijf vestigingen van Tio liggen op toplocaties verspreid over het land en zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Welke studiestad je ook kiest, je loopt in minder dan 10 minuten vanaf het station naar de Tio-vestiging.

 

Herkenbare stijl

De opleidingen lopen op alle Tio-vestigingen gelijk. Dit maakt het makkelijker om tijdens je opleiding van vestiging te wisselen. Alle Tio-vestigingen hebben bovendien dezelfde herkenbare huisstijl, waardoor je je op alle locaties snel thuis voelt.

 

Kwaliteitszorg

Door de landelijke organisatie heeft Tio een sterke focus op kwaliteit en onderwijsvernieuwing. Tio heeft een groot team van onderwijskundigen dat zich dagelijks inzet voor de onderwijskwaliteit en voor aansprekende en actuele studieprogramma’s. Ook heeft Tio een eigen softwareafdeling. De software specialisten van Tio zorgen ervoor dat de systemen up-to-date zijn en optimaal functioneren. De hbo-opleidingen van Tio hebben per 2013 een heraccreditatie ontvangen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) volgens de nieuwe normen. De onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio beoordeeld met de hoogst haalbare score, namelijk goed. Daarnaast voert Tio het NEN-EN ISO 9001:2008 kwaliteitscertificaat.

 

International students @ Tio Amsterdam

 Adresgegevens
Tio Amsterdam
Tempelhofstraat 5
1043 EA Amsterdam
020 475 10 57
amsterdam@tio.nl

Bezoek een open dag