1. Home
 2. Vestigingen
 3. Amsterdam

Vestigingen 

Beste kleine hogeschool

Hogeschool Tio Amsterdam

Wie wil er nou niet studeren in de levendige en innovatieve hoofdstad Amsterdam? De stad die in de top 10 staat van populairste steden ter wereld! Maak van deze wereldstad jouw studiestad. Je vindt Tio Amsterdam op drie minuten lopen van station Amsterdam Sloterdijk.
In Amsterdam kun je een hbo-, master- of mbo-opleiding volgen op het gebied van business, hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, marketing en rechten.

Opleidingen bij Tio Amsterdam

Tio Amsterdam is de grootste van alle Tio-vestigingen, maar nog steeds kleinschalig en heel persoonlijk. Een moderne vestiging met een tikje Amsterdamse bravoure en een internationaal karakter. Bij Tio Amsterdam kun je, naast de Nederlandse varianten, ook kiezen voor Engelstalige hbo-opleidingen.
De volgende opleidingen worden aangeboden in Amsterdam:

Ontdek meer

Video's Tio Amsterdam

Volg de rondleiding door Tio Amsterdam
Volg de rondleiding door Tio Amsterdam
Binnenkijken bij Tio Amsterdam
A day in the life of a student at Tio University
Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
Exchange students at Tio Amsterdam
Stage lopen bij het Hilton Hotel?
Koken als een sterrenchef bij Tio Amsterdam
Eventstage bij SAIL Amsterdam
Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
Praktijklokaal receptie bij Tio
Praktijklokaal toerisme bij Tio
Boardroom praktijklokaal bij Tio
Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio
Ontdek meer

Wereldstad

Amsterdam is bij uitstek de stad waar hotellerie, eventmanagement, toerisme en business samenkomen. Amsterdam staat in de top 10 van populairste steden ter wereld om te leven, te bezoeken of om zaken te doen! Het is een metropool met een overvloed aan levendige straatjes en uitgaansgelegenheden. De stad telt de meeste vijfsterrenhotels van Nederland en is gastheer van grote events en festivals, zoals het Amsterdam Dance Event. Bovendien trekt Amsterdam jaarlijks meer dan een miljoen internationale zakelijke bezoekers (bron: NBTC). Amsterdam is een leuke stad om te wonen: de stad werd in de afgelopen jaren diverse keren uitgeroepen tot meest aantrekkelijke woonstad.

Ontdek Amsterdam

Naast studeren is het goed relaxen en uitgaan in Amsterdam. Topartiesten treden op in cultuurtempels als de Ziggo Dome en AFAS Live. Daarnaast staat Amsterdam bekend om haar evenementen en festivals, zoals Koningsdag, Amsterdam Dance Event en Pride Amsterdam. Je hebt er de bekendste musea van het land, het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis en het Van Goghmuseum. En je kunt er fantastisch winkelen. Je vindt er de leukste eettentjes en de chicste restaurants. Er is gewoon altijd wat te doen in de bruisende stad aan het IJ. Amsterdam kan zich meten met wereldsteden als Londen, Parijs en Barcelona, maar heeft onmiskenbaar dat gezellige oer-Hollandse karakter dat je nergens anders zult aantreffen: de gemoedelijke sfeer van de grachten en de bruine cafés.

Ontdek meer

Ontmoet het team van Tio Amsterdam

Martijn Naberman | Vestigingsmanager
"Het bruisende en innovatieve van Amsterdam vind je terug op onze prachtige vestiging."
Martijn Naberman | Vestigingsmanager
Charlotte Parrée | Assistent Vestigingsmanager
"De open dag is hét event om uit te zoeken of Tio bij je past. Kom ook langs!"
Charlotte Parrée | Assistent Vestigingsmanager
Dennis van Nieff | Assistent Vestigingsmanager
"Wil je een meeloopdag doen in Amsterdam? Ik regel het voor je."
Dennis van Nieff | Assistent Vestigingsmanager
Ella Smith Folkersma | Assistent Vestigingsmanager
"Voor vrijstellingen en moeilijke vragen kun je bij mij terecht."
Ella Smith Folkersma | Assistent Vestigingsmanager
Miranda van den Boom | Assistent Vestigingsmanager
"Met haar gezellige studenten en docenten uit de praktijk voel je je snel thuis."
Miranda van den Boom | Assistent Vestigingsmanager
Annette Mörzer Bruijns | Assistent Vestigingsmanager
"Natuurlijk wil je zo min mogelijk tussenuren! Ik maak de roosters voor alle studenten en docenten."
Annette Mörzer Bruijns | Assistent Vestigingsmanager

Meer info

Adres en openingstijden

Adresgegevens Tio Amsterdam
Tempelhofstraat 5
1043 EA Amsterdam
Openingstijden: ma t/m vr van 08:15-18:00u
Gesloten van 25 juli t/m 7 augustus

Faciliteiten

Er zijn de volgende faciliteiten op de vestiging in Amsterdam:

 • Kookstudio
 • Gezellige kantine
 • (Broodjes)bar
 • Fruit
 • Wifi
 • Computers
 • Printfaciliteiten
 • Kluisjes
 • Digiboarden/beamers 
 • (Individuele) studieplekken
 • Verschillende lokalen zoals praktijklokalen en een videolokaal.
 • Stilteruimtes
 • Ter ontspanning: een tafeltennistafel, voetbaltafel en poolbiljart.

Studentenvereniging Cognatio

Ultieme studententijd

Landelijke Studentenvereniging Cognatio is dé studentenvereniging van Hogeschool Tio. Met ruim 500 leden op zes Tio-vestigingen is Cognatio een gezellige vereniging die je de mogelijkheid biedt vriendschappen voor het leven te sluiten en je netwerk op te bouwen. Samen met Cognatio haal je het ultieme uit je studententijd.

Cognatio is een vereniging zonder ontgroening. Het motto is dan ook ‘Niets verplicht, altijd gezellig!’. Het gehele jaar organiseert Cognatio verschillende activiteiten zoals borrels, feesten en excursies. De Big Six van Cognatio bestaat uit de introductie in de Ardennen, een beachparty, het jaarlijkse gala, de wintersportreis, de kroegentocht Destination Unknown en het jaarfeest.

Ontmoet Cognatio op een van de open dagen.


Studentenvereniging Cognatio bij Hogeschool Tio

Op kamers in Amsterdam

Wil je op kamers in Amsterdam? Begin in ieder geval op tijd met zoeken. In augustus/september aan het begin van het studiejaar is iedereen op zoek naar een kamer. Hieronder vind je nog meer tips.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerken op social media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, om kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een kamer. Raadpleeg je familie, vrienden en kennissen. Stuur aan al je contacten via Whatsapp of Snapchat een bericht. Je kunt tevens kiezen voor het traditionele adverteren in huis-aan-huisbladen of regionale kranten (hier zijn kosten aan verbonden). Of loop binnen bij je Tio-vestiging, op de magneetborden vind je informatie over huisvesting.

Huurprijzen kamers

In heel Nederland zijn de huurprijzen van kamers aan regels gebonden. Net zoals bij woningen, kun je ook voor kamers de wettelijk maximale huurprijs uitrekenen.

Checklist voor uitwonende studenten

Naast het zoeken van een kamer, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je moet regelen als je op kamers gaat. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering en internetverbinding. Pricewise heeft een checklist voor uitwonende studenten opgesteld, die je leidraad biedt in het zelfstandig wonen.

Huurtoeslag

Als aankomende student begin je vaak, als je op jezelf gaat wonen, in een gehuurde kamer. Je betaalt dan maandelijks de huur en soms ook servicekosten. Als je daarna een eigen flat/appartement gaat huren, kun je eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag als de huur te hoog is in verhouding tot je inkomen. Je kunt overigens alleen huurtoeslag krijgen als je een zelfstandige woning hebt, dat betekent een woning met een eigen voordeur, toilet en keuken. 

Verhuizen

Als je verhuist, moet je heel wat regelen. Hieronder lees je de belangrijkste dingen:

 • Schrijf je in bij de gemeente
  Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je je daar laten inschrijven. Je nieuwe gemeente schrijft je automatisch uit bij je oude gemeente. Verhuis je binnen dezelfde gemeente? Geef dan je nieuwe adres door.
 • Geef je nieuwe adres door
  Geef je nieuwe adres door aan DUO, je onderwijsinstelling, je bank en aan andere instanties.
 • Regel de aansluiting op energie en water
  Als je op kamers gaat, betaal je energie en water meestal via de huur. Check bij je verhuurder. Voor een kamer van ongeveer 15 m2 kun je uitgaan dat je tussen de € 50 en € 80 per maand aan energie en water kwijt bent. (Bron: Nibud Geldwijzer)

Routebeschrijving naar Tio Amsterdam

Kom je met de auto of met de trein, Tio Amsterdam is goed bereikbaar. Bekijk hieronder de routebeschrijving.

Met de auto naar Amsterdam

Vanuit Utrecht/Den Haag
Utrecht: U volgt de A2 naar Amsterdam. Daar neemt u de afslag A10-Zuid richting Den Haag. Wanneer u de RAl heeft gepasseerd, rijdt u via de A10-West in de richting Zaanstad. Zie "vervolg" onder Den Haag.

Den Haag: U gaat via de A4/E19 richting Amsterdam. U passeert het knooppunt Badhoevedorp en Schiphol. Vervolgens neemt u bij knooppunt De Nieuwe Meer de A10 West richting Zaanstad/ Leeuwarden. Lees verder onder "vervolg".

Vervolg: Na +/- 5 km neemt u afslag nr. 103 richting Haarlem. Aan het einde van deze afrit slaat u linksaf. U rijdt dan op de Haarlemmerweg. Bij het eerste verkeerslicht slaat u rechtsaf en vervolgens weer rechts. Dan gaat u aan het eind van de straat linksaf (trambaan over) en weer de eerste straat links. U bevindt zich nu in de Tempelhofstraat

Vanuit Zaandam/ Leeuwarden
U gaat via de A8 richting A10 West Ring Amsterdam. Na de Coentunnel neemt u afslag nr. 102 richting Westerpoort/ Sloterdijk/Haarlem. Aan het einde van de afrit slaat u rechtsaf en vervolgens bij het 2e verkeerslicht linksaf (bij Telegraafgebouw). Na station Sloterdijk gaat u bij de 2e stoplichten linksaf de Arlandaweg in. Aan het einde van de weg gaat u links de trambaan over en dan gaat u weer de eerste straat links. U bevindt zich nu in de Tempelhofstraat.

Amsterdam & parkeergelegenheid

Parkeren kan in beperkte mate in de Tempelhofstraat. Hier zijn op werkdagen tussen 9:00 uur - 19:00 uur kosten aan verbonden. In het weekend is het parkeren in de Tempelhofstraat gratis. Parkeren kan ook in P+R Transferium Sloterdijk Amsterdam, achter treinstation Sloterdijk, hier zijn kosten aan verbonden. 
Op open dagen en open avonden kunt u gratis parkeren in de Tauro parkeergarage die zich onder het pand van Hogeschool Tio bevindt.

Met het openbaar vervoer

U gaat naar station Amsterdam Sloterdijk. Op het station volgt u de borden Changiweg. U neemt de rechte trap aan de achterzijde van het station. Tussen de fietsenstalling en het voetbalveld gaat u rechtsaf. Vervolgens ziet u tussen de twee bedrijven Aristo en Tauro het hoofdgebouw van Tio Amsterdam. Tio ligt op slechts 2-3 minuten lopen van station Sloterdijk. OV-info 0900-9292 en www.9292.nl.

Adresgegevens Amsterdam
Tempelhofstraat 5
1043 EA Amsterdam


Fotoalbum Tio Amsterdam

18
Ontdek meer
Lisa Hazenoot | Cognatiolid
“Tijdens de wintersport van Cognatio leer je veel nieuwe mensen kennen, ook van andere vestigingen. Dat schept een band!”
Lisa Hazenoot | Cognatiolid

Binnenkijken bij Tio Amsterdam

Gewoon vanuit huis of de trein een rondleiding door Tio Amsterdam? Dat kan met de virtuele tour. Bekijk de kantine, de praktijklokalen, collegezalen en studieruimtes. Klik hieronder op de afbeelding en enjoy!

Virtuele tour door Tio Amsterdam

Virtuele tour door Tio Amsterdam