1. Home
  2. Nieuws
  3. Gave stages in eventmanagement en communicatie vind je bij ING

“Tio-studenten weten die stap extra te zetten”

Studenten met ambities in de evenementenwereld zijn voor een gave stage bij ING aan het goede adres. “Onze stagiaires, de junior eventmanagers, zijn van A tot Z betrokken bij het evenement”, zegt Willie Teixeira-Waalboer, communicatieadviseur events bij ING. “En natuurlijk mogen ze de evenementen ook zelf uitvoeren!”

Events van A tot Z

“Weinig studenten weten dat we bij ING zo’n 200 tot 400 evenementen per jaar organiseren”, vertelt Willie Teixeira-Waalboer enthousiast. “Ontzettend uiteenlopende evenementen; van hospitality events tot grootse feesten met dj’s en van de Bankierseed tot Rijksmuseumdagen. De stagiaires mogen bij alles meelopen en uiteindelijk alles doen, van intake tot evaluatie.”
“Naast eventstages hebben we ook stages in de communicatie”, gaat Willie verder. “Bijvoorbeeld voor marketingstudenten die meer de communicatieve kant op willen. Dat is bij ING ook mogelijk.”

Ruimte voor persoonlijke groei

Heb je eenmaal een stageplek bij ING bemachtigd, dan kun je een leerzame maar vooral leuke stage verwachten. “Er is bij ING veel ruimte voor groei en ontwikkeling. Studenten die zelfstandigheid tonen, krijgen dat ook. We bieden daarnaast verschillende leerzame e-learnings aan. Ik vind het als stagebegeleider mooi om te zien dat studenten vaak wat onzeker binnenkomen, maar vervolgens uitgroeien tot zelfstandige en volwaardige juniors.”

“Bij ING heerst een leuke, relaxte sfeer”, vertelt Willie verder. “Het is zo’n leuke afdeling; iedereen is even aardig en helpt elkaar. Echt een warm bad. Er wordt ook niet neergekeken op de stagiaires, het zijn volwaardige juniors. Ze draaien gelijk zelfstandig mee.”

Agile leren en netwerk opbouwen

“Wat ook heel bijzonder is”, gaat Willie fanatiek verder, “is dat je bij ING volledig meedraait in het agile werken: the new way of working. In 2015 was ING de eerste bank die daarmee ging werken. Deze nieuwe werkervaring kun je nog je hele carrière gebruiken; het staat goed op je cv. Daarnaast kun je bij ING natuurlijk een enorm netwerk opbouwen; nog een groot voordeel.”

Tevreden over Tio-stagiaires

ING heeft al meerdere Tio-staigiaires gehad. “Daar hebben we goede ervaringen mee. Zeker in de hospitalitytak, de zakelijke evenementen, maar ook de group events. Tio-studenten hebben een heel eigen visie op hospitality en weten daar toch die stap extra te zetten. Daar zijn we altijd heel tevreden over. Tio-opleidingen hebben de aansluiting die wij zoeken.”