1. Home
  2. Nieuws
  3. Van stagiaire tot stewardess bij KLM

Van stagiaire tot stewardess bij KLM

Ze wilde dolgraag een baan als stewardess, maar de opleiding leek haar te zwaar. Tot Sharona Merhai de tweejarige mbo-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) ontdekte en kennis maakte met het persoonlijke en kleinschalige onderwijs van Tio. Inmiddels is Sharona afgestudeerd én kreeg ze al tijdens haar stage bij KLM een baan aangeboden als stewardess. “Ik was zo blij toen ik hoorde dat ik deze baan kreeg!”

Stewardess op Schiphol

Sharona Merhai werkt sinds november 2017 als grondstewardess voor KLM. “Ik ben landside agent in de vertrekhal van Schiphol”, vertelt Sharona. “Ik check passagiers en bagage in, controleer de geldigheid van hun reisdocumenten, los ticketproblemen op en help reizigers met verdere vragen.”

Trots op het blauwe uniform

“Het werk bevalt goed, ik vind het superleuk”, gaat Sharona vol enthousiasme verder. “Ik heb fijne collega’s en het werk is heel gevarieerd. Ik ben steeds weer ergens anders in de vertrekhal aan het werk en krijg met veel verschillende soorten reizigers te maken. Geen dag is hetzelfde, dat maakt het leuk. En ik ben natuurlijk heel trots om het blauwe uniform te mogen dragen.”

Blij met Tio

Dat het zo snel zou gaan, had Sharona niet verwacht. “Een opleiding tot stewardess leek me wel wat, maar ik dacht dat het te veel leren zou zijn. Toen ik hoorde van de tweejarige stewardessopleiding op Tio dacht ik in eerste instantie dat die ook te zwaar voor me zou zijn. Tot ik hoorde van de persoonlijke begeleiding en kleine klassen, dat sprak me wel aan.”

Sharona besloot de sprong te wagen. “Ik had er een goed gevoel bij. Ik besloot ervoor te gaan. En daar ben ik nu nog steeds heel blij mee. Ik heb een hele leuke tijd gehad op Tio. Nee, van mijn keuze voor Tio heb ik zeker geen spijt.”

Baan aangeboden

Doordat tijdens de opleiding veel tijd wordt besteed aan leren door doen, leerde Sharona veel in de praktijk. Haar stage in het tweede jaar liep ze bij KLM. “Dat was heel erg leuk. In het begin wel pittig, maar dat wende snel. Het was leuk om alles wat ik op school had geleerd in de praktijk te brengen.”

Sharona maakte zo’n goede indruk bij KLM dat ze tijdens haar stage een baan aangeboden kreeg. “Ik was ontzettend blij toen ik dat hoorde. Ik heb er hard mijn best voor gedaan en hoopte heel erg dat ik mocht blijven. Toen ze me deze baan aanboden was ik blij verrast!”

The sky is the limit

Sharona zit vol ambitie. “Het werk op de grond, wat ik nu doe, is heel leuk en zou ik nog wel even willen doen. Maar mijn uiteindelijke doel is vliegen. Ik wil graag de wereld ontdekken, maar ook service bieden aan passagiers. Dat komt allemaal samen in een baan als stewardess in de lucht. En dan het liefst bij KLM natuurlijk!”

We hebben Sharona gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend