U bevindt zich hier

  • home
  • Stewardess Receptioniste Hostess
 
Stewardess Receptioniste Hostess mbo opleiding

Stewardess Receptioniste Hostess (mbo4)

Elke dag nieuwe gasten en andere collega’s. Vreemde talen, verre landen en andere culturen. Er gaat een wereld voor je open met de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess (SRH). Na SRH ben jij een talent in dienstverlening en klaar voor deze internationale uitdaging.

Crebocode: 25363

STEWARDESS WORDEN?

Je hebt een servicegerichte instelling en een goed gevoel voor vreemde talen. Je staat stevig in je schoenen en speelt makkelijk in op onverwachte gebeurtenissen. Je hebt oog voor commerciële kansen en anticipeert op signalen van passagiers. ‘Service with a smile’ is voor jou vanzelfsprekend.

Waarom SRH kiezen?


Leren door doen

Tijdens de internationale studiereis naar Praag konden de studenten meteen praktijkervaring opdoen in de lucht.


Bekijk het studieprogramma


MBO4 STEWARDESS IN 2 JAAR

Bij Tio kun je supersnel studeren. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Als je deze opleiding afmaakt ben je Luchtvaartdienstverlener (crebocode: 25363) op niveau 4.

Snel studeren


MBO4 STEWARDESS IN 1 JAAR

Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.


Aan de slag

Deze stewardessopleiding bestaat voor meer dan 60% uit praktijk. Je oefent met het te woord staan van reizigers en leert alles over inchecken, conflicthantering en het inspelen op de wensen van je klanten. Maak een virtuele tour door het luchtvaartlokaal.Jij en je toekomst

De hele wereld is je werkterrein. Met jouw servicegerichte instelling en representativiteit ben je welkom bij organisaties met grote namen. Neem bijvoorbeeld luchthaven Schiphol: in 2016 wederom in de top vijftien van beste luchthavens van de wereld.


GRONDSTEWARDESS- OPLEIDING

Grondstewardess - Ben je inventief, representatief, servicegericht? Heb je een open en vriendelijke uitstraling en wil je graag veel verschillende mensen zien? Dan is grondstewardess de wereldbaan voor jou!

Grondstewardessopleiding


STEWARDESS- SPREEKBEURTPAKKET

Ben jij geïnteresseerd in het beroep van stewardess en wil je daarover in de klas een spreekbeurt houden? Dan kan Tio je verder helpen. Tio heeft een speciaal spreekbeurtpakket samengesteld voor het beroep stewardess. Vraag een stewardess-spreekbeurtpakket aan en je bent gegarandeerd van een succesvolle spreekbeurt.

Spreekbeurtpakket aanvragen


DIT ZEGGEN STUDENTEN

Anouk Hoogenboom: “Ik ben erg blij met mijn opleiding bij Tio. Ik ben dyslectisch en dan mag je sommige tentamens mondeling afleggen. Dat kan echt niet overal.”


Jeffrey van Tetering: “Toen mij duidelijk werd dat door een samenwerkings-verband van Tio met ArkeFly het ook mogelijk was om hier al in het eerste jaar stage te lopen, heb ik geen moment getwijfeld!


Robyn Kessels: “Na deze stage weet ik het zeker: ik wil verder in dit vak.”


Joyce Tijsen: “Tio biedt talloze stagemogelijkheden en geeft een goede begeleiding bij het vinden van een passende stage voor jou.”

INTERVIEWS MET STUDENTEN


Kwaliteit

De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling toegekend, namelijk ‘goed’. In de JOB-monitor 2016, afgenomen onder alle mbo-studenten in Nederland, krijgt SRH daarnaast de hoogste cijfers van alle opleidingen Luchtvaartdienstverlening.


Kwaliteitszegel Keuzegids topopleiding @ TioDe Keuzegids Mbo heeft de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) uitgeroepen tot beste

mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlening van Nederland. Dat oordeel is gebaseerd op de mening van studenten en het rapport van de Onderwijsinspectie.

Beste stewardess-opleiding


PRAKTIJKGERICHTE MBO4-OPLEIDING

De mbo4-opleiding Stewardess bestaat voor meer dan 60% uit praktijk. Je leert alles op het gebied van luchtvaartdienstverlening, hostesspraktijk, front office en interculturele communicatie. Omgangsvormen en moderne vreemde talen staan centraal. Je volgt een flight safety training met fire & smoke-oefening en een evacuatietraining op locatie. Zo blijf je met beide benen op de grond staan, zelfs op 10.000 meter hoogte! Om buitenlandervaring op te doen maak je ook een internationale studiereis. Tot slot breng je het geleerde in praktijk tijdens je twee (internationale) stages.

Bekijk het vakkenpakket


Kristy nodigt je uit voor de open dag

Wil jij ook zo’n gave stage lopen als Kristy in Griekenland? Kom dan naar de open dag.


Ontdek Tio op de open dag


GEZOCHT: Dienstverlenend TALENT

Stewardess bij KLM met opleiding stewardess bij Hogeschool Tio


Oud-studente Liesbeth van Leeuwen werkt als landside agent (in de volksmond: grondstewardess) bij KLM. “Het is een uitdaging om passagiers, ook als er verstoringen zijn, weer met een glimlach te laten vertrekken.”

Grondstewardess bij KLM


Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Grondstewardess

Stewardess opleidingskosten

Open dagen

Studiegidsaanvraag


Menu items:

Studieprogramma

Waarom voor Stewardess Receptioniste Hostess kiezen

Toelating

Opleidingslocaties

Opleidingskosten en studiefinanciering

Na de studie