1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-alumna Esther is Manager Operations bij KPMG

Tio-alumna Esther is Manager Operations bij KPMG

Esther van der Veen werkt als Manager Operations voor de internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG. Daar houdt ze zich onder andere bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en strategie op het gebied van sales en sectorfocus. Een rol die haar op het lijf geschreven is. Esther: “Een hele diverse rol waar ik oprecht veel plezier in heb!”

One of the big four

KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie die diensten levert op het gebied van audit en advies. Binnen Nederland is KPMG ‘one of the big four’, legt Esther uit. “We ondersteunen grote bedrijven met complexe vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van strategie of risicomanagement.” KPMG is in meer dan 146 landen actief en alleen voor KPMG Nederland werken al zo’n 3.000 mensen.

Sales en sectorfocus

Als Manager Operations houdt Esther zich voornamelijk bezig met (business) sales en aansluiting bij de sectoren. “Hoe kunnen we, binnen de adviestak van KPMG, continu goed aansluiten bij de markt? Hoe maken we verbinding tussen de behoeftes die er liggen en de kansen die we in de markt zien? Op basis daarvan probeer ik, samen met het team, het beleid en de strategie in onze projecten verder te operationaliseren. Het is een hele diverse rol, waarbij ik deels ook actief ben als accountmanager, support voor één van onze sectorleiders en interne salescoach.”

Internationale omgeving

“De functie is heel breed en daardoor heel afwisselend, en dat is oprecht heel leuk. En het is natuurlijk heel gaaf om zo dicht bij de markt te kunnen opereren”, gaat Esther enthousiast verder. “KPMG is bovendien een internationale organisatie en dat betekent dat ik regelmatig contacten heb met collega’s in het buitenland. Je kunt op die manier, ook internationaal, veel ervaringen met elkaar uitwisselen. Dat is heel leuk.”

Hbo in drie jaar

Esther studeerde Internationaal Toeristisch Management bij Tio en koos daar in eerste instantie voor omdat ze op zoek was naar een praktische opleiding, vertelt ze. “Nadat ik mijn vwo-diploma had behaald, zag ik het niet zitten om vier jaar in de universitaire collegebanken te gaan zitten. Bij Tio kon ik in drie jaar tijd een praktijkgerichte opleiding afronden. Dit, samen met mijn dienstverlenende instelling en passie voor reizen, maakte Tio voor mij een logische keuze. Dankzij praktijkgerichte projecten en docenten uit het werkveld werd ik goed voorbereid op de praktijk.”

Profijt van Tio

Esthers huidige functie lijkt op het eerste gezicht weinig raakvlakken met haar studie te hebben, maar niets is minder waar. “Weet je wat nou het grappige is? Wat ik zo leuk vind aan mijn functie, die sales- en accountmanagementrol, dat meedenken met de klant, dat is precies wat ik destijds ook zo leuk vond aan mijn opleiding. Natuurlijk vanuit een heel andere invalshoek, maar dat dienstverlenende is ook bij Tio heel belangrijk. Ik heb er geleerd om continu te denken wat de klant wil en hoe je op basis daarvan iets moois kunt creëren”, zegt Esther tot slot. “Van die dienstverlenende instelling heb ik nog altijd veel profijt!”