1. Home
 2. Internationaal Toeristisch Management

Internationaal Toeristisch Management

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Internationaal Toeristisch Management

Beste toerisme-opleiding van Nederland volgens de Keuzegids Hbo Vakantie, businesstrip, wereldreis... als toeristisch manager stel je reizen samen, koop je scherp in en leg je wereldwijd contacten. De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management is jouw boarding pass naar de toekomst!
Ga als toerismeprofessional bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, eventmanager, reisadviseur of citymarketeer. Of start je eigen onderneming.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Bij Tio’s hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management mag naast alle toeristische kennis e-commerce niet ontbreken. Daarom ben jij na deze opleiding ook in de online wereld helemaal op je plek. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

 • Reislustig?

  Wil je graag veel van de wereld zien? Elk jaar de lijst van Lonely Planet op zak en reizen maar? De opleiding Internationaal Toeristisch Management stelt je in staat om meer van de wereld te zien! Je organiseert als toekomstig reisprofessional je eigen studiereizen. Daarnaast kun je kiezen voor internationale stages of studeren in het buitenland bij een partneruniversiteit van Tio.

 • Op zoek naar de beste deals?

  Zoek jij altijd de beste deals online? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mensen met oog voor detail en vooral voor prijs en kwaliteit. Na deze toerisme-opleiding weet je de reizen die jij samenstelt online tegen een scherpe prijs in de markt te zetten.

 • Geïnteresseerd in andere culturen?

  In toerisme is de wereld je werkveld. Ook tijdens je studie kom je in contact met andere culturen tijdens de verscheidene studiereizen, tijdens je internationale stage of als je in het buitenland gaat studeren. Jouw kans om kennis te maken met een andere manier van leven!

 • Dol op het samenstellen van vakanties?

  Vind jij het leuk om vakanties samen te stellen? Ga je niet voor een standaard vakantie, maar ga jij de uitdaging aan en puzzel je zelf een reis in elkaar? Dan is dit de ideale opleiding voor jou. Als je aan het werk gaat bij een touroperator bepaal je niet alleen de bestemming, maar koop je ook vliegtuigstoelen in, hotelbedden en excursies. Jij maakt de reis op maat!

 • In control?

  Heb jij graag de touwtjes in handen? Wil je je leidinggevende capaciteiten verder ontwikkelen? Tijdens de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management worden deze skills verder ontwikkeld bij het vak Managementvaardigheden en natuurlijk pak jij bij de verscheidene projecten meteen de leiding.

 • Een organisatietalent?

  Organiseer jij graag events en kan jij anderen motiveren? Word een talent in het organiseren van events. Van festivals en sportevenementen tot congressen en beurzen. Het organiseren van evenementen leer je in de praktijk: tijdens het project Incentive & event travel.

 • Goed in talen?

  Hallo, hola, hello, bonjour? Spreek jij graag andere talen? Kennis van vreemde talen mag natuurlijk niet ontbreken in een toeristische opleiding. Naast Engels kun je je verdiepen in Duits, Frans en/of Spaans.

 • Geïnteresseerd in e-commerce?

  Heb jij oog voor detail, ben je altijd online en wil jij graag ‘online’ binnen het toerisme? Ruim 76% van de Nederlanders boekt hun vakantie online (bron: CBS). Er is binnen de reisbranche daarom veel behoefte aan specialisten op dit vakgebied. Deze opleiding combineert toeristische kennis daarom met e-commerce.

Passen deze eigenschappen bij jou? Bekijk dan voor meer informatie het studieprogramma. Of bezoek een open dag en duik in de wereld van Tio!

Internationaal Toeristisch Management in beeld

 • Dit is Internationaal Toeristisch Management
  Dit is Internationaal Toeristisch Management
 • Stages bij Internationaal Toeristisch Management
  Stages bij Internationaal Toeristisch Management
 • Projecten bij hbo toerisme-opleiding
  Projecten bij hbo toerisme-opleiding
 • Kyra is doing her internship at cool city guide publisher Time To Momo
  Kyra is doing her internship at cool city guide publisher Time To Momo
 • Composing your own travel trip to Bilbao, Spain
  Composing your own travel trip to Bilbao, Spain
 • Tio University students are all over the world
  Tio University students are all over the world
 • International Tourism Management: organize your own study trip
  International Tourism Management: organize your own study trip

Beste toerisme-opleiding

Deze bacheloropleiding scoort al twaalf jaar op rij als beste in de Keuzegids hbo en is daarmee uitgeroepen tot beste toeristische opleiding van Nederland. Daarnaast heeft de opleiding veertien jaar de hoogste scores ontvangen in de Nationale Studenten Enquête. Bovendien bekroont het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’ de opleiding met een gouden medaille.

Ga op avontuur en maak echte impact: op naar succes!

Wereldreiziger

Ontdek jij graag nieuwe landen en andere culturen, ben je commercieel ingesteld en wil je weten hoe je een succesvol evenement organiseert? Kies voor de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management bij de beste hogeschool van Nederland. Met dit bachelordiploma op zak stel je zelf reizen samen en organiseer je internationale (zakelijke) events. Ook weet je ze te verkopen, online en offline.

Waarom kiezen studenten voor Internationaal Toeristisch Management?

 1. Tio is al 50 jaar befaamd als opleidingsinstituut voor de reiswereld.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je studeert aan de beste toeristische opleiding van Nederland (al 12 jaar op rij, volgens de Keuzegids).
 4. Toerisme is veel meer dan het boeken van een reis. Eventmanagement is niet meer weg te denken uit de toeristische wereld en is daarom een belangrijk onderdeel van onze toerisme-opleiding.
 5. In kleine klassen van gemiddeld 10 studenten heb je bij Tio 24-26 contacturen per week.
 6. Je doet internationale ervaring op en volgt minimaal één onderdeel van je studie in het buitenland.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Aan het woord

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Internationaal Toeristisch Management. Ga als toerismeprofessional bijvoorbeeld aan de slag bij een touroperator, bij een grote evenementenorganisatie of start je eigen onderneming. In Nederland of over de grens. Met jouw internationale ervaring word je op veel plekken met open armen ontvangen. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?

Bekijk jouw toekomstperspectief
Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. De bacheloropleiding Internationaal Toeristisch Management (CROHO-nummer 34927) leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Tourism Management. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.