U bevindt zich hier

  • home
  • Internationaal Toeristisch Management
 
internationaal toeristisch management

Internationaal Toeristisch Management (hbo)

Internationaal Toeristisch Management (ITM) bereidt je voor op een internationale carrière in de toeristische sector. Maak werk van vakantie! Als toeristisch manager verkoop je de wereld, offline en online. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. ITM is je ‘boarding pass’ naar de toekomst. De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management van Hogeschool Tio mag zich vijf jaar op rij de beste toerisme opleiding van Nederland noemen (Keuzegids Hbo).

CROHO-nummer: 34927

Geknipt voor een toeristische carrière?

Ontdek jij graag nieuwe landen en andere culturen en heb je commerciële en leidinggevende capaciteiten? Dan is de opleiding Internationaal Toeristisch Management je op het lijf geschreven. Na deze opleiding weet je de reizen die jij samenstelt online te vermarkten. Je kunt als toeristisch expert met kennis van e-commerce bijvoorbeeld bij een touroperator aan de slag, maar maakt ook je eigen onderneming tot een succes. Dankzij je kennis van eventmanagement organiseer je de meest unieke internationale (zakelijke) events en incentives.


Tio toerisme-studenten loopt stage op de afdeling Productmanagement Verre Reizen van TUI

Waarom ITM kiezen?

Leren door doen

Als je kiest voor de opleiding International Toeristisch Management kun je er zeker van zijn dat je veel van de wereld gaat zien. Zo doe je al tijdens de studie internationale ervaring op en leer je vanuit de praktijk.


Bekijk het studieprogramma

Vakkenpakket: welke vakken volg je

Hbo toerisme in 3 of 4 jaar

De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie (CROHO-nummer: 34927). Met het ITM-diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren. Met een mbo-toerisme (MTRO) diploma kun je deze opleiding zelfs in slechts twee jaar afronden.

Snel studeren

Toerisme branche

Toerisme is wereldwijd de grootste branche en van cruciaal belang voor de wereldeconomie. De branche is sterk veranderd onder invloed van nieuwe businessmodellen en online ondernemen. Ook op productgebied zijn er constant nieuwe ontwikkelingen. Consumenten vragen niet langer naar pakket- en groepsreizen, maar zijn op zoek naar beleving. Verder zorgen social media, reviews en mobiel internet voor nieuwe trends. Om hier in mee te kunnen gaan, is de branche continu op zoek naar goed opgeleide mensen. Tio is al 47 jaar befaamd als opleidingsinstituut voor de reiswereld.


Aan de slag

Deze toerismeopleiding bestaat voor ruim 60% uit praktijk. Je leert o.a. alles over reisbestemmingen en destination management in het toerismelokaal, maar je gaat er ook aan de slag met het samenstellen van twee reizen. Maak een virtuele tour door het toerismelokaal.OPEN DAG: IMKE NODIGT JE UITOp de open dag kun je op de vestigingen van Tio terecht met al je vragen, onze studenten en docenten staan voor je klaar om je maximaal te informeren. 

Ontdek jij de wereld van Hogeschool Tio?


Kwaliteit

Tio hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management topleiding volgens Keuzegids hbo 2017Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en scoort al jarenlang als beste in de Keuzegids Hbo. Voor het zesde jaar op rij is de opleiding Internationaal Toeristisch Management van Tio verkozen tot beste toeristische opleiding van Nederland (Keuzegids hbo 2017). De Keuzegids geeft de opleiding het predicaat ‘topopleiding’ mee. Daarnaast heeft de opleiding zes jaar op rij de hoogste scores ontvangen in de Nationale Studenten Enquête.

Beste toerisme opleiding

Gezocht: talent in toerisme

Tio toerisme-student werkt als Account Manager New Business bij TravelBird


Remco van Dam heeft Internationaal Toeristisch Management gestudeerd aan Tio Amsterdam. Inmiddels werkt hij als Account Manager New Business bij TravelBird. Remco: “Ik heb binnen twee maanden een baan gevonden. Ik zag de vacature als Account Manager bij TravelBird, heb gesolliciteerd en werd meteen aangenomen.”

Accountmanager bij Travelbird

Engelstalig onderwijs

Internationaal Toeristisch Management wordt op alle vestigingen in het Nederlands aangeboden. Op de vestigingen Amsterdam en Utrecht kan ook gekozen worden voor de Engelstalige variant: International Tourism Management.


Dit zeggen studenten

Alumnus Leon de Leeuw: “Ik heb dankzij Tio en mijn stage geleerd dat met wilskracht alles lukt en dat geen enkele uitdaging te groot is.”


Studente Virginia Wassenaar: “Internationaal Toeristisch Management is een onwijs leuke opleiding met veel internationale mogelijkheden."


Studente Leonie Dille: “Vooral de marketinglessen op Tio kwamen tijdens mijn afstudeerperiode goed van pas.


Studente Caroline Smits: “Ik wil graag mijn internationale netwerk uitbreiden tijdens de opleiding.”


Oud-student Daan Lenderink, nu directeur/eigenaar Schiphol Travel Group: ““Bij Tio is de basis voor het reisvak al goed gelegd. Ik vond studeren aan Hogeschool Tio geweldig, de stof was leuk en de vakken lagen me.


Studente Isis Kemna: “Naast een uitdaging hou ik ook van zekerheid en ik weet zeker dat ik goed terecht kom met deze opleiding.”


Studente Berber Wind: “Touroperating is een leuk project en het past echt bij de opleiding: alle vakken komen hier samen. En helemaal gaaf dat ik gewonnen heb en mijn reis zelf mag gaan maken!”

Interviews met studenten
Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Internationaal Toeristisch Management toelating

Internationaal Toeristisch Management studieprogramma

Open dagen

Studiegidsaanvraag


Menu items:

Beste Toeristische opleider

Waarom voor Internationaal Toeristisch Management kiezen

Hbo in 3 of 4 jaar

Studieprogramma

Toelating

Opleidingslocaties

Opleidingskosten en studiefinanciering

Na de studie