1. Home
  2. Nieuws
  3. Studiereis naar Londen

Student Commerciële Economie? Londen is het helemaal!

De studiereis voor de eerstejaarsstudenten Commerciële Economie en Ondernemerschap ging dit jaar naar Londen. Docente Marike ten Thij vertelt over de activiteiten en belevenissen tijdens de reis. Marike: "Londen is een zeer interessante stad voor wie het wil gaan maken in de (e-commerce) business!"

"Dat Londen 'hot' is bleek toen de groep een rondleiding kreeg door Shoreditch, een hippe, trendy wijk in Londen waar het momenteel helemaal gebeurt. Rondom Silicon Roundabout bevinden zich zo’n 1.500 start ups en dit gebied geldt als dé plaats voor jonge beginnende bedrijven."

"Veel nieuwe hippe concepten kun je hier vinden. Zoals een koekjesdeegwinkel, Cat Village (een kroeg waar je met je kat iets kunt gaan drinken) en het eerste bitcoin apparaat van Londen (Satoshipoint). Verder wemelt het in de wijk van trendy horecazaken, zoals de Tramshed. Midden in deze zaak staat een bekend kunstwerk van Damian Hirsch, een hele grote glazen bak met daarin een koe en kip op sterk water." 

"Niet verwonderlijk dus dat Google in deze wijk zijn opleidingsinstituut heeft gevestigd waar de meest slimme en technische (e-commerce) mensen opgeleid worden. Op zoek naar een baan bij Google? Kom dan naar de Book Club, hier komen de recruiters van Google een borrel drinken en om mensen te werven…"

"Verder bezochten we twee bedrijven: Wayra en Verbbrands. Wayra support en investeert in startende ondernemingen en de gastspreker van het bedrijf probeerde de studenten te laten nadenken over business modellen. Waarom is bijvoorbeeld taxibedrijf Uber in Londen zo succesvol (met 3 miljoen klanten!)?"

"De managing director van Verbbrands vertelde over digital marketing voor luxe merken en hoe snel het bedrijf is gegroeid (van 2 tot 100 medewerkers in 2 jaar)."

Wat gaven de sprekers in Londen mee aan de studenten?

"Kortom, een leerzame studietrip waarbij de studenten ook genoeg vrije tijd hadden om de stad te ontdekken met al zijn fantastische bezienswaardigheden, winkels, pubs en nachtclubs."