1. Home
  2. Nieuws
  3. Associate bij multinational Jones Lang Lasalle

Associate bij multinational Jones Lang Lasalle

Oud-studente Larissa Esser volgde na haar Tio-opleiding een masterstudie en is nu werkzaam als Associate Pan-European Transactions bij Jones Lang LaSalle´s Hotels & Hospitality Group (JLL) in Londen. JLL is een Brits-Amerikaanse multinational die financiële diensten aanbiedt en één van de wereldleiders op het gebied van commercieel vastgoed. Larissa: “Door het internationale karakter is JLL een interessant bedrijf om voor te werken.”

Larissa: “Ik heb altijd een sterke motivatie gehad om door te groeien. Ik heb eerst een aantal jaren op operationeel niveau gewerkt in de hotellerie, zowel in Amsterdam als in Barcelona. Daarna wilde ik graag een switch maken naar de financiële kant. Een MBA leek mij de beste optie.”

Van praktisch naar strategisch

De master die ze volgde heeft Larissa een raamwerk geboden dat ze kan toepassen op dagelijkse vraagstukken. “Van Corporate Finance en Accounting tot Leadership en Corporate Strategy. Daarnaast zijn de vele groepsprojecten een ideale basis voor het werken in team verband.” Larissa heeft haar master meer strategisch en haar Tio-opleiding met name als praktisch ervaren. Tio is een goede opstap geweest van waaruit ik heb kunnen doorgroeien naar mijn huidige baan. Naar mijn mening is praktijkervaring in combinatie met visie en doorzettingsvermogen een succesformule. En nieuwsgierigheid en motivatie!“

Internationale mogelijkheden

Larissa: “Tijdens mijn master kreeg ik de mogelijkheid om een semester in Amerika te volgen. De kwaliteit van het onderwijs daar en de relaties van de school met invloedrijke organisaties hebben een grote indruk op mij gemaakt.” Het werken in een groep onder tijdsdruk vond Larissa af en toe erg frustrerend. “Helemaal als de een meer tijd en energie in het project steekt dan de ander. Op dit soort momenten is het erg belangrijk om zowel het groepsproces te sturen, als de taak te volbrengen. Een uitdaging!”

Ontmoeting met de CEO in New York

Larissa: “Toen ik zag dat JLL een positie vrij had in Londen, heb ik een sollicitatiebrief geschreven. Ik zat destijds in Amerika en het toeval wilde dat de CEO precies op dat moment in New York was. Hij had mijn cv onder ogen gekregen en aangegeven dat hij wel even kort de tijd had om mij te ontmoeten. Een aantal weken later ben ik aan de slag gegaan als Global Analyst in Londen.”

Carrière maken 

Larissa: “Vanuit mijn positie als Global Analyst ben ik doorgegroeid naar Associate Transactions. Ik houd me voornamelijk bezig met hotelinvesteringen en transacties in Europa, waaronder Nederland. Van het begeleiden van het verkoopproces tot het geven van strategisch advies en waardebepaling van hotels, zowel vastgoed als exploitatie. Zo was ik betrokken bij de verkoop van het American Hotel Amsterdam en het Holiday Inn Eindhoven. JLL adviseerde daar de verkoper.”

Wereldwijd netwerk

Larissa heeft het erg naar haar zin bij JLL. “JLL heeft een sterk internationaal karakter en kantoren over de hele wereld. Dit maakt de organisatie interessant om voor te werken en het biedt daarnaast veel mogelijkheden. Ik heb veel contact met collega's in onder andere Singapore, Sydney, Miami, New York en Dubai, wat erg verruimend werkt en erg leerzaam is. Ik hoop dat ik verder door kan groeien bij dit bedrijf en misschien op termijn kan helpen om de business te laten groeien in een opkomende economie zoals Zuid-Amerika.”

Volg Larissa op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal