1. Home
  2. Nieuws
  3. “Ik zou Tio absoluut aanraden bij andere ouders”

“Ik zou Tio absoluut aanraden bij andere ouders”

“Heel jammer dat ik zelf niet zo’n opleiding van Tio heb gevolgd”, vertelt Jeannette Lancee lachend. Haar twee dochters studeren hbo Hotel- en Eventmanagement aan Tio en ze hoort daar thuis regelmatig verhalen over. “Ik hoor alleen maar positieve dingen van die meiden!”

Goede eerste indruk

Jeannette Lancee heeft twee dochters die aan Hogeschool Tio in Utrecht studeren. “Jamie begon als eerste met de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement”, vertelt Jeannette. “Jacky volgde twee jaar later. We zijn op verschillende hogescholen gaan kijken, maar bij Tio hadden we gelijk een goed gevoel. Kleinschalig, persoonlijk, vriendelijke mensen; er hing gewoon een goede sfeer.”

“Die eerste indruk van de open dag is helemaal waargemaakt”, vertelt Jeannette verder. “De kleine klassen en de persoonlijke aandacht in de lessen ervaren de meiden als positief, ze worden goed begeleid vanuit Tio. Jamie en Jacky leren veel en hebben het erg naar hun zin op Tio.”

Leren door doen

Met name de vakken en projecten in de praktijk vinden Jeannette’s dochters erg leuk. “De theorie is natuurlijk belangrijk, dat begrijp ik, maar van de praktijk leer je het meeste. En dat maakt het ook leuk. Die projecten in de praktijk, met echte bedrijven en opdrachten, houden de studenten gemotiveerd. Het zorgt ervoor dat ze er ook buiten de lessen mee bezig zijn. Dat ze ervaring opdoen; daar worden ze ook zelfstandig van.”

Docenten uit het werkveld

“Veel docenten komen ook uit de praktijk”, vertelt Jeannette verder. “Ik denk dat de opleidingen van Tio daarom zo goed zijn beoordeeld. De docenten zijn naast hun werk voor Tio ook actief in het bedrijfsleven. Dat is heel belangrijk, vind ik, dat ze die praktijkervaringen over kunnen brengen aan de studenten. Ze weten waar ze het over hebben.”

Kleinschalig en persoonlijk

“Op Tio hangt gewoon een hele goede sfeer, dat is niet te vergelijken met andere hogescholen”, zegt Jeannette tot slot. “Dat verschil merkten we wel toen we die open dagen van andere hogescholen hebben bezocht. Die fijne sfeer en de kleinschaligheid van Tio maakt dat die meiden het er zo naar hun zin hebben. Ik zou Tio ook zeker aanraden bij andere ouders. Absoluut!