1. Home
  2. Nieuws
  3. Accountmanager bij Schmidt Zeevis

Accountmanager bij Schmidt Zeevis

Nicoline Voogd, oud Tio-studente, werkt als accountmanager bij Schmidt Zeevis Rotterdam. Schmidt Zeevis levert zes dagen in de week aan de horeca door heel Nederland. Nicoline heeft hier als accountmanager dan ook als belangrijkste taak om alle bestaande klanten te beheren. “Wat mijn werk erg leuk maakt is dat ik al mijn huidige klanten bezoek, maar ook dat ik dagelijks weer op zoek ben naar nieuwe klanten.”

Schmidt Zeevis levert aan de horeca door heel Nederland. Dit varieert van eetcafés, bistro’s, sterrenrestaurants tot hotelketens. Nicoline: “Mijn taak is om bestaande klanten te beheren. Ik breng ze een bezoek en tijdens dat bezoek bespreek ik hoe de samenwerking verloopt.” Daarnaast is Nicoline ook dagelijks op zoek naar nieuwe klanten. “Ik maak afspraken met potentiële klanten om ze te vertellen wie we zijn en wat ons assortiment is. Zodra ik een nieuwe klant heb binnengehaald, is het mijn verantwoordelijkheid om deze klant zo goed mogelijk van dienst te zijn.”

Accountmanagement

Schmidt Zeevischhandel is omstreeks 1908 opgericht door Oma Schmidt. Nicoline: “Heel bijzonder is dat het bedrijf al 100 jaar op precies dezelfde locatie gevestigd is. De kracht van dit bedrijf is dat service en kwaliteit voorop staan. In ieder bedrijf worden fouten gemaakt, maar niet in ieder bedrijf worden fouten ook netjes opgelost.” Het leukste aan deze functie vindt Nicoline dat ze veel vrijheid heeft. “Ik beheer mijn eigen agenda. Ik ben dagelijks in gesprek met chef-koks en ik kom dus in veel verschillende horecagelegenheden. Wanneer ik langs de weg een leuk restaurant zie, dan stop ik mijn auto en probeer binnen een gesprek aan te gaan met de chef-kok.”

Tio voorbereiding op de praktijk

Nicoline beschouwt de vakken die ze heeft gevolgd op Tio als erg nuttig voor haar huidige baan. Nicoline: “Mijn kennis is verbreed en daar haal ik voor mijn baan nu mijn voordeel uit. Tijdens het vak managementvaardigheden deden we bijvoorbeeld rollenspelen. Ik merk nu dat deze lessen erg nuttig zijn geweest.” Nicoline zou voorlopig nog graag voor Schmidt Zeevis willen blijven werken. “Mijn ambitie is om door te groeien naar senior accountmanager bij Schmidt Zeevis. Ik wil graag beter worden in mijn vak, zodat ik mijn klanten in de toekomst nog beter van dienst kan zijn!”

Volg Nicoline op LinkedIn.

Lees meer over: manager, sales