1. Home
  2. Nieuws
  3. Afstuderen bij Emerce - platform voor online business en marketing

Afstuderen bij Emerce - platform voor online business en marketing

Wat doe je als je als Tio-studente van evenementen houdt, een passie voor (online) marketing hebt én op zoek bent naar een uitdagende afstudeeropdracht? De ambitieuze Hotel- en Eventmanagementstudente Bobbie Ann van Baal trok de stoute schoenen aan en benaderde het digitale platform Emerce. “Deze combinatie van marketing met evenementen vind ik superleuk!”

“Emerce is een multichannelplatform over online business en marketing”, vertelt Tio-studente Bobbie Ann van Baal over haar stagebedrijf. “Zes keer per jaar verschijnt er een tijdschrift en daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd binnen de thema’s op het platform. Over digital marketing en e-commerce, maar ook bijvoorbeeld over B2B, fashion en travel.”

De events van Emerce

“Ik houd me voor mijn afstuderen voornamelijk bezig met de evenementen van Emerce”, vertelt Bobbie Ann enthousiast. “Daarnaast onderzoek ik hoe Emerce de brand awareness voor hun evenementen op social media kan vergroten. Daarbij richt ik me niet op al hun evenementen, dat zijn er wat veel, maar op twee specifieke, namelijk The Social Conference (22 maart jl.) en op Emerce Digital Marketing Live (31 mei jl.).”

“Emerce heeft belang bij dit onderzoek”, gaat Bobbie Ann verder, “er is veel winst te behalen. Sommige veranderingen die ik doorvoer op social media hebben bijvoorbeeld al gelijk effect. Dat is leuk om te zien; het werkt heel motiverend. En daardoor weet ik dat Emerce straks echt iets met mijn aanbevelingen kan.”

Hard werken

Bobbie Ann combineert haar onderzoek met werken in het bedrijf. “Het is hard werken en goed plannen, maar de combinatie bevalt me goed. Ik krijg veel extra taken en verantwoordelijkheden, vooral op social media. Handig, want al die ervaringen kan ik indirect ook weer gebruiken in mijn onderzoek. Dat ik ook evenementen van Emerce mag bijwonen vind ik ontzettend gaaf, dat zie ik echt als een kans. Je leert zo veel nieuwe mensen kennen en ik heb al veel handige tips van verschillende sprekers gehad.”

“Dit is wat ik wil”

Bobbie Ann zit inmiddels in haar laatste jaar van Hotel- en Eventmanagement en is bijna afgestudeerd. “Het is een topopleiding; ik ben heel enthousiast over Tio. Met mijn afstudeerbegeleider ben ik erg tevreden, ze denkt actief mee en komt regelmatig met handige tips aanzetten. Heel leuk vind ik dat; ik kan altijd bij haar terecht.”

“De minor online marketing vond ik al erg leuk”, vertelt Bobbie Ann tot slot. “Ik was benieuwd of ik online marketing in de praktijk ook leuk zou vinden. Maar het is ontzettend interessant. De combinatie van marketing met evenementen of hotels – werken op kantoor maar tegelijkertijd vaak op pad en veel meemaken – vind ik superleuk. Dit is wat ik later wil!”

Volg Bobbie Ann op LinkedIn.

We hebben Bobbie Ann gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend