1. Home
  2. Nieuws
  3. Afstuderen als supervisor bij glijbanenparadijs Tikibad

Afstuderen als supervisor bij glijbanenparadijs Tikibad

Best spannend: heb je een supertof afstudeeronderzoek bij glijbanenparadijs Tikibad weten te regelen, kan het vanwege corona misschien geen doorgang vinden. Toen Tio-student Richard Rozel hoorde dat zijn stage uiteindelijk tóch door kon gaan, was hij dus heel blij. En als kers op de taart is zijn afstudeeronderzoek naar gastvriendelijkheid binnen het subtropische waterpark ineens superactueel. Want hoe doe je dat eigenlijk, gasten een leuke dag bezorgen in tijden van corona?

Grootste waterpark van de Benelux

Als supervisor is Richard er deze zomer (mede)verantwoordelijk voor dat binnen het Tikibad alles in goede banen wordt geleid. Het Tikibad, onderdeel van attractiepark Duinrell in Wassenaer, is met 21 glijbanen het grootste overdekte waterpark van de Benelux. Richard: “De taak van de supervisor is, kort gezegd, erop toezien dat alles goed verloopt. Dat de gasten zich welkom voelen, dat hun veiligheid gegarandeerd wordt en dat de medewerkers het naar hun zin hebben en hun werk doen.”

Van glijbanen aanzetten tot personeel aansturen

In de praktijk betekent dat dat Richard zich met heel afwisselende werkzaamheden bezighoudt. “Denk bijvoorbeeld aan het team aansturen, gasten te woord staan, helpen bij de kassa’s bij eventuele problemen, klachten afhandelen, administratie doen, schoonmaken en zorgen dat alles voor de volgende dag weer netjes is. Het is echt heel divers. En omdat het een waterpark is, krijg je ook met heel andere zaken te maken.” Richard moet lachen. “Vooraf had ik bijvoorbeeld niet gedacht dat ik chloorwaarden moest meten of glijbanen zou aanzetten!”

Gasten een leuke dag bezorgen

“Afstuderen bij het Tikibad is supertof”, gaat Richard enthousiast verder. “Het is de grootste trekpleister van Duinrell, iedereen kent het. De werkzaamheden als supervisor zijn uitdagend en divers, dat vind ik erg leuk. Je bent met zo veel verschillende dingen bezig op een dag. Daarnaast werk ik ook met een fijn team. Maar het leukste vind ik misschien nog wel het contact met de gasten. Je kunt mensen echt een leuke dag bezorgen. Dat is heel erg leuk.”

Gastvriendelijkheid in coronatijd

Richards afstudeeronderzoek gaat over gastvriendelijkheid, vertelt hij. “Hoe kunnen de medewerkers binnen het Tikibad nóg gastvriendelijker naar de gasten zijn? Dat is normaal gesproken al interessant, maar nu zeker. Het kan, met alle maatregelen die er vanwege corona gelden, namelijk een hele uitdaging zijn om de gasten toch een leuke dag te bezorgen. Ik denk dat beleving daarin een belangrijke rol speelt. Juist op dat vlak kun je je onderscheiden van je concurrenten. Heel interessant om daar onderzoek naar te doen.”

Best of both worlds

Richard is inmiddels bijna klaar met zijn studie Hotel- en Eventmanagement. Hiervóór volgde hij een mbo-opleiding tot vestigingsmanager binnen de groothandel, vertelt hij. “Ik wilde graag doorstuderen in de richting van hospitality; zowel de hotel- als eventwereld leek me leuk. Tio bood met Hotel- en Eventmanagement dé oplossing: een combinatie van beide richtingen. Naast de studie spraken ook de kleine en persoonlijke klassen van Tio me aan. Van mijn keuze heb ik geen spijt gehad, ik vind het helemaal leuk op Tio”, zegt hij tot slot. “Op mijn vorige school was ik een nummertje, bij Tio is dat zeker niet zo.”

Lees meer over: afstuderen, eventmanagement, stage