1. Home
  2. Nieuws
  3. Droomstage: afstuderen als supervisor bij attractiepark Duinrell

Droomstage: afstuderen als supervisor bij attractiepark Duinrell

Best een uitdaging, een toffe afstudeerplek vinden in coronatijd. Tio-studente Saskia Niemöller had geluk: bij attractiepark Duinrell was ze meer dan welkom als supervisor shops & games. Weliswaar een paar weken later dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. Saskia: “Ik was zo blij dat het uiteindelijk toch door kon gaan, dit is voor mij echt een droomstage!”

Supervisor shops & games

Saskia studeert deze zomer af bij attractiepark Duinrell in Wassenaer en dat doet ze als supervisor shops & games. Onder ‘shops & games’ vallen alle winkeltjes en gamehallen die het attractiepark rijk is, vertelt ze. “Als supervisor ben ik er verantwoordelijk voor dat alles binnen die locaties vlekkeloos verloopt. Dat de gasten een leuke dag hebben, dat de medewerkers het naar hun zin hebben en dat eventuele problemen worden opgelost.”

Van winkeltje naar winkeltje

Haar werkzaamheden als supervisor lopen erg uiteen, vertelt Saskia. ’s Ochtends begin je vaak met wat administratie, zorg je ervoor dat alle medewerkers aanwezig zijn en een plekje toegewezen krijgen in het park, en dan begint de dag. Afhankelijk van wat er gebeurt in de winkeltjes ben je met heel verschillende dingen bezig en loop je van winkeltje naar winkeltje. Iedere dag is anders en je bent echt de hele dag lekker bezig. Die afwisseling is hartstikke fijn.”

Leidinggeven en toezicht houden

“Als supervisor heb je veel verantwoordelijkheden”, gaat Saskia verder. “Het is voor het eerst dat ik zo’n leidinggevende rol heb en ik ben hier bij Duinrell echt een beetje in het diepe gegooid. Dat was best spannend, maar het bevalt hartstikke goed. Ik leer er veel van en merk dat ik daardoor veel zelfstandiger ben geworden. Deze rol vind ik erg leuk en ik zou daar in de toekomst wel meer mee willen doen.”

Onderzoek naar visual merchandising

Als onderdeel van haar afstudeertraject voert Saskia een onderzoek uit binnen de shops van Duinrell. “Ik was benieuwd hoe de omzet van de shops verhoogd kan worden door middel van visual merchandising. Ik onderzoek dus wat de gasten willen zien in de winkeltjes en hoe het assortiment zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd kan worden”, legt ze uit. “Heel interessant, ik zie best wat verbetermogelijkheden en ik denk dat Duinrell veel aan mijn onderzoek kan hebben.”

Beste van twee werelden

Saskia studeert Hotel- en Eventmanagement. Ze wilde graag iets in de hotelwereld doen, maar de evenementenwereld leek haar óók leuk. “Toen hoorde ik van Hotel- en Eventmanagement van Tio: een combinatie van beide werelden. Dat klonk echt perfect. Toen ik voor de tweede keer op de open dag was, dacht ik na vijf minuten: ik ga het doen. Van die keuze heb ik nooit spijt gehad. Het is een leuke opleiding met gezellige mensen en goede docenten. En de kleinschaligheid heb ik ook altijd als fijn ervaren.”

Droomstage bij Duinrell

Vanwege corona was het nog best spannend of Saskia dit jaar wel kon starten met afstuderen bij Duinrell, vertelt ze tot slot. “Ik zou eigenlijk in april beginnen, maar dat kon niet doorgaan. Ik kon kiezen: iets anders zoeken óf wachten en hopen dat het bij Duinrell alsnog door kon gaan. Ik koos voor het laatste en gelukkig was ik in juni alsnog welkom. Daar was ik héél blij mee. Ik ken Duinrell al van kleins af aan en dit is echt een droomstage!”

Lees meer over: eventmanagement, stage