1. Home
  2. Nieuws
  3. Afstuderen bij Randstad

Afstuderen bij Randstad

Na de nodige stages in de hotel- en eventwereld wilde ze graag ervaring opdoen in een heel andere kant van het bedrijfsleven. Ze trok de stoute schoenen aan, benaderde Nederlands grootste HR-dienstverlener en wist een afstudeeropdracht als intercedent bij Randstad te bemachtigen. Studente Hotel- en Eventmanagement Robin Veneberg: “Ik kreeg meteen veel verantwoordelijkheden en heb daardoor al zo veel geleerd!”

Intercedent voor Randstad

Tio-studente Robin Veneberg doet hij afstudeeropdracht bij Randstad in Eindhoven. Robin: “Naast mijn afstudeerscriptie werk ik er als intercedent op de afdeling Human Resource. Mijn werkzaamheden bestaan uit het werven en selecteren van nieuwe kandidaten, het voeren van kennismakings- en coachingsgesprekken en verschillende administratieve taken.”

“Ik ben iedere dag met andere mensen in gesprek”, vertelt Robin enthousiast verder. “Hier fysiek op kantoor, maar ook met videobellen via WhatsApp. Dan spreek ik mensen door het hele land, dat is heel erg leuk.”

Event voor flexwerkers

Daarnaast werkt Robin natuurlijk aan haar scriptie. “Ik doe onderzoek naar het aantrekken van nieuwe flexwerkers binnen de veranderende arbeidsmarkt en hoe met dat doel een evenement gericht op employer branding georganiseerd kan worden. Best ingewikkeld omdat het onderzoek uit meerdere aspecten bestaat, maar ik ben ervan overtuigd dat het een mooi evenement gaat worden.”

Kennis verbreden

Afstuderen bij Randstad lijkt niet heel erg voor de hand liggend voor een Hotel- en Eventmanagementstudente. Toch was het een bewuste keuze van Robin. “Ik heb al verschillende stages gedaan in de hotel- en eventwereld en wilde kijken wat er nog meer is. Het is een heel andere kant van het bedrijfsleven, maar dankzij het onderzoek heeft het toch veel raakvlakken met eventmanagement.”

“Het bevalt heel goed”, gaat Robin verder, “om eens in een andere branche werkzaam te zijn. Dat is leerzaam. En het werk is leuk, vooral de gesprekken met de medewerkers, iedereen is erg gemotiveerd om een baan te vinden. Het moment dat mensen horen dat ze zijn aangenomen is natuurlijk heel mooi!”

Leren door doen

“Bij Randstad kreeg ik meteen al veel verantwoordelijkheden”, zegt Robin tot slot. “De kennismakings- en coachingsgesprekken mocht ik bijvoorbeeld al vrij snel voeren. Dat vond ik best spannend. Maar inmiddels heb ik al veel geleerd over gesprekstechnieken en de gesprekken gaan nu eigenlijk vanzelf. Dat is leuk, als je die ontwikkeling bij jezelf merkt!”

Volg Robin op LinkedIn

Lees meer over: afstuderen