1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken in het Amstel Hotel

Van droom tot werkelijkheid: werken in het Amstel

Alumnus Selwin werkt als Banquet Sales Executive in het Amstel Hotel

“Toen ik het Amstel Hotel op tv zag, werd het mijn droom om daar ooit te werken.” Selwin Dekkers, destijds student Hotel- en Eventmanagement, was diep onder de indruk van de tv-serie ‘Vier seizoenen aan de Amstel’. Inmiddels, nog geen half jaar na zijn afstuderen aan Tio, heeft hij zijn droombaan bemachtigd. “Het is heel speciaal om in één van de mooiste 5-sterrenhotels van Nederland te mogen werken!”

Werken in het Amstel

Selwin werkt nu ruim een half jaar als Banquet Sales Executive in het luxe Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam. “Ik organiseer de evenementen voor meetings en leisure partijen”, vertelt hij enthousiast. “Dat kan van alles zijn; van grootse bruiloften en luxe diners tot een symposium voor een multinational. Ik doe alles, van voor- tot eindtraject; dus van de aanvraag tot de evaluatie.”

“Het contact met de gasten vind ik erg leuk. Het is mooi als ik de klant kan verrassen met alle mogelijkheden binnen het hotel, niets is te gek. Het is sowieso heel speciaal om hier te werken”, vertelt Selwin vol passie. “Het Amstel is één van de mooiste 5-sterrenhotels in Amsterdam. Dit jaar bestaat het hotel 150 jaar; het heeft een rijke historie en het heeft veel beroemde gasten mogen ontvangen. Iedereen kent het hotel.”

Leerzame scriptie

Als Banquet Sales Executive heeft Selwin nog veel aan zijn afstudeerscriptie van Tio. “Ik heb toen onderzoek gedaan bij Van der Valk”, legt hij uit. “Ik heb er onderzocht hoe ze het hele traject bij evenementen, dus van aanvraag tot uitvoering, konden verbeteren om meer omzet te genereren. Hoewel dat bij een ander hotel was, kan ik die kennis nog steeds gebruiken. Het is leuk om dat in de praktijk te kunnen brengen.”

Toptijd op Tio

“Op Tio heb ik een onwijs leuke en leerzame tijd gehad”, blikt Selwin terug. “De persoonlijke begeleiding en de kleine klassen vond ik top. En heel prettig dat ik de studie versneld kon doen. Het was een leuke tijd; ik zou het zo weer over doen. Ik heb destijds voor Hotel- en Eventmanagement gekozen omdat ik zowel de hotellerie als de evenementenwereld erg leuk vond. Nu combineer ik het beste van beide werelden: ik werk in een hotel waar ik evenementen organiseer!”

Dromen en ambities

Hoewel de functie van Banquet Sales Executive Selwin op het lijf geschreven is, heeft hij natuurlijk nog wel ambities. “Ik zou op termijn graag willen doorgroeien in deze functie. Dat kan ook in het buitenland, zoals New York of Dubai, waar de mooiste en beste hotels ter wereld zijn. Ik streef altijd naar het beste, en service staat bij mij ook hoog in het vaandel. Het zou mooi zijn als ik over vijf jaar Banquet Sales Manager ben en dan over tien jaar General Manager.” Selwin moet lachen. “Dromen kan altijd, toch?”

Volg Selwin op LinkedIn

Lees meer over: alumni, toekomstperspectief