1. Home
  2. Nieuws
  3. Studeren in Amsterdam? Veilige keuze!

Studeren in Amsterdam? Veilige keuze!

Amsterdam is de meest veilige stad van Europa. Daarnaast blijkt het zelfs de op drie na veiligste stad wereldwijd te zijn. Dat bleek onlangs uit de Safe Cities Index 2019 van The Economist Intelligence Unit.

Veiligste stad van Europa

In het onderzoek, waarbij zestig steden wereldwijd werden beoordeeld op hun veiligheid, kwam Amsterdam als beste Europese stad uit de bus. Wereldwijd eindigde de stad zelfs als vierde. Daarmee liet het steden als Melbourne en New York achter zich. Alleen Tokyo (#1), Singapore (#2) en Osaka (#3) wisten Amsterdam (maar net) voor te blijven.

Veilige gezondheidszorg in Amsterdam

Met name op het gebied van veilige gezondheidszorg scoorde Amsterdam hoog. Voor toegang tot (en de kwaliteit van) gezondheidszorg, de snelheid van hulpdiensten en veilig voedsel, water en lucht behaalde de stad hoge punten. Ook op dit gebied wist geen enkele andere Europese stad beter te scoren dan Amsterdam.

Over het onderzoek

De veiligheid van de steden werd beoordeeld aan de hand van indicatoren als criminaliteit, toegang tot veilig en kwalitatief voedsel, voetgangersvriendelijkheid en cybersecurity. Benieuwd naar de rest van het onderzoek? Je vindt het hier!

Lees meer over: excellent, winnaar