1. Home
  2. Nieuws
  3. Daan studeert aan de beste hotelschool van Nederland

Daan studeert aan de beste hotelschool van Nederland

Daan van Boerdonk is student Hotel- en Eventmanagement. Deze opleiding is in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2014 en 2015 als beste hotelschool van Nederland uit de bus gekomen. Daan: “Ik ben trots dat mijn school de beste hotelschool is. En door de combinatie met Eventmanagement is het de perfecte opleiding voor mij.”

Daan koos voor een stage in eventmanagement bij Canon Nederland. Vanuit de corporate marketing & communicatie afdeling organiseert hij allerlei evenementen om Canon in de markt te zetten. Canon ken je ongetwijfeld wel van de fotocamera’s en printers. Daan: “Canon levert een all-inclusive service voor alles wat met beeld te maken heeft. Van rekenmachines tot beamers.”

Eventmanager Daan

Net als veel andere grote merken organiseert Canon regelmatig evenementen voor relaties, perslanceringen, acties en wedstrijden voor consumenten. Tijdens zijn stage zijn deze evenementen Daans verantwoordelijkheid. Daan: “Ik ga vol gas voor wat de klanten van Canon op een evenement willen zien. Aangezien ik precies weet wat Canon wil, kan ik dat makkelijker vertalen naar een evenement dan een extern eventbureau.”

Werken voor een groot merk

Van tevoren had Daan wel enige twijfels over stage lopen bij een groot bedrijf als Canon. “Ik heb eigenlijk voorkeur voor kleine bedrijven. Bij Canon werken 1600 mensen en ik verwachtte in een grote, onpersoonlijke fabriek terecht te komen. Dit was een onterecht vooroordeel. De afdeling waar ik werk is klein, ik werk in een redelijk jong team en er is een goede klik. Ik doe dit werk met plezier.”

Tio aan kop in Keuzegids Hoger Onderwijs

De opleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio krijgt in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2014 én 2015 de hoogste scores van alle hotelopleidingen. Dit geldt ook voor de opleiding Internationaal Toeristisch Management, voor het vierde jaar op rij de beste toeristische opleiding van Nederland. Tio behaalt daarnaast landelijk de derde plaats op de ranglijst van middelgrote scholen. Zie ook Nu.nl en vakblad Misset Horeca

Volg Daan op LinkedIn.