1. Home
  2. Nieuws
  3. Op bezoek bij sterrenrestaurant De Librije

Op bezoek bij sterrenrestaurant De Librije

Op een dinsdag in oktober waren de Hotel- en Eventmanagementstudenten van Tio Eindhoven al zeer vroeg op pad om sterrenrestaurant De Librije in Zwolle te bezoeken. Hoge verwachtingen waren er zeker!

Bonbons, thee en lekkere gerechtjes

Na ontvangst met thee, koffie en heerlijke (voor sommigen meerdere) bonbons startten we met een rondleiding door dit schitterende - met drie Michelinsterren bekroonde - restaurant en het bijbehorende hotel.

Daarop volgde een theeproeverij, waarbij studenten goed het onderscheid konden proeven tussen de verschillende bewerkingsprocessen die dit plantje kan ondergaan. Als afsluiter mochten de studenten - na een ‘crash course’ - aan de slag om een aantal gerechtjes van Jonnie na te maken. Dit resulteerde in een leuke samenwerking, time efficiency en goede communicatie. Natuurlijk werden deze gerechtjes ook opgegeten; dat gebeurde met veel plezier!

Het criterium om drie Michelinsterren te kunnen bemachtigen, is dat het de reis meer dan waard moet zijn: vraag het onze studenten maar eens!

Over de kookworkshop

Studente Saskia Baltussen: "Bij de kookworkshop in het atelier mochten we, na een korte uitleg, zelf aan de slag met verschillende gerechtjes. Er waren vier gerechten waaruit gekozen kon worden: bananenchips met koffie en bloemkool, cracker met rode biet en blauwe kaas, krokante tomaatrisotto met garnalen of rundertartaar met oester en bieslook. In groepen van zes werden alle gerechten bereid. Het bereiden van deze gerechten zorgde voor het ontdekken van (voor ons) nieuwe technieken, zoals het openen van oesters, het poffen van rijst, etc. Toen alle gerechten bereid waren, kregen we voorbeelden over de opmaak van de borden. Als afsluiting aten we met z’n allen onze zelfgemaakte gerechten op en kregen we nog een cocktail."