1. Home
  2. Nieuws
  3. Bijzonder La Dolce Vita-hotel gerund door studenten

Het zoete leven in Hotel La Dolce Vita

De bewoners van het afgelegen en rustige Heeg (Friesland) zijn het vermoedelijk niet gewend, zo’n goedlopend en volgeboekt hotel temidden van het dorp. Gasten uit alle uithoeken van het land weten het populaire hotel te vinden. Zo’n honderd Tio-studenten staan voor even aan het roer van het luxe driesterrenhotel La Dolce Vita en dat is te merken!

Van bescheiden hostel naar bedrijvig hotel

Al bij binnenkomst wanen gasten zich als echte sterren uit een (La Dolce Vita-)film. Over de rode loper worden ze naar binnen geleid, waar een portier de deur voor hen opent en het personeel hen vriendelijk verwelkomt. 51 weken per jaar is deze locatie een eenvoudig Stayokay-hostel. Maar nu, tijdens de Hotel- en Eventweek, zwaaien hotelschoolstudenten van Tio hier de scepter en is het een succesvol hotel vol bedrijvigheid, rinkelende kassa’s en bevlogen personeelsleden.

Tevreden gasten

“We zitten helemaal volgeboekt deze week”, vertelt general manager Bas trots. “Het is druk, iedereen moet hard werken. Maar het loopt goed; ons personeel doet het fantastisch. We krijgen veel positieve reacties van gasten.”

Bezoeker Robbert, die helemaal vanuit Tilburg voor een overnachting naar het hotel komt, kan dat alleen maar bevestigen. “Ik voel me heel erg gewaardeerd als gast. Ik ben ervan onder de indruk dat de studenten het hele hotel van A tot Z runnen. Ze zijn er echt in geslaagd een goede sfeer te creëren. Alles is goed verzorgd en iedereen is enorm gastvrij.”

In Italiaanse sferen

Met een thema als La Dolce Vita kan het niet anders dan dat je als gast volledig in de watten wordt gelegd. Alle ingrediënten voor het goede leven zijn aanwezig: Italiaanse gerechten en hapjes om van te watertanden, stijlvolle en in Italiaanse sferen omgetoverde ruimtes, activiteiten met een mediterraans tintje – denk aan een wijnproeverij of een cursus Italiaans spreken – en als hoogtepunt een gemaskerd bal. Zelfs tot in de kleinste details, van de romantische kaarsjes en rode rozen tot de chocolaatjes soqni d’oro op de kussens van de gasten, is het thema doorgevoerd.

Linda Foundation

Alle winst die de studenten deze week met het hotel maken gaat naar de Linda Foundation. Een fonds voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. “We hebben voor dit goede doel gekozen”, licht general manager Bas toe, “omdat we het belangrijk vinden om kinderen te helpen. We hopen veel geld op te halen!”

Bekijk ook de video