1. Home
  2. Studeren bij Tio
  3. Studierichtingen

Studierichtingen

Je zit in je voorlaatste of laatste schooljaar op de middelbare school. Wat ga en wil je daarna doen? Je start met oriënteren en vraagt je af welke studie past het beste bij mij? Het helpt al enorm als je weet welke (studie)richting jou aanspreekt. Is dat business, eventmanagement, hospitality of toerisme? Kom meer te weten over deze studierichtingen en welke opleidingen hieronder vallen. En find your match!

Hulp nodig bij het vinden van jouw match?
Doe de StudieMatchmaker

Business

Business is de wereld van zakenlui en ondernemers, maar ook van handel, winstgevendheid en bedrijvigheid. En dit gebeurt allemaal online én offline. Grote organisaties, overheidsinstanties, stichtingen, midden- en kleinbedrijf (MKB) of zelfstandig ondernemen, met een opleiding in business ben je breed inzetbaar. Tio’s businessopleiding op het gebied van internationaal zakendoen, finance, marketing en makelaardij brengen je een stap dichterbij een succesvolle toekomst.

business opleidingen
Opleidingen in Eventmanagement

Eventmanagement

Eventmanagement is het ontwikkelen, creëren en organiseren van evenementen. Klein- of grootschalig. Persoonlijk of zakelijk. Denk hierbij aan festivals, congressen, ceremonies, sportevenementen, beurzen, bruiloften, zakelijke bijeenkomsten, personeelsfeesten of concerten. Als eventmanager ben je een kei in plannen, sta je stevig in je schoenen en weet jij elke keer weer een nieuwe beleving te creëren. Je bent een echt organisatietalent!

Hospitality 

Hospitality is het internationale woord voor gastvrijheid. We gebruiken vaak de Engelse term omdat de hospitalitybranche een internationale branche is. Hospitality is de totaal beleving van de gast. Bij hospitality denken we al snel aan hotels, maar de branche is breder dan dat. Ook restaurants, cafés en evenementen, zoals festivals, congressen, beurzen en sportevenementen, vallen onder de hospitalitybranche. Een branche met veel potentie dus. 

Opleiding Hotelmanagement Hospitality
Opleidingen in toerisme

Toerisme

Bij toerisme denk je meteen aan reizen. Recreatief of zakelijk. Het is een van de meest winstgevende branches ter wereld. Veel toeristen reizen om iets van de cultuur en natuur van andere landen te zien. Ze gaan voor ontspanning, avontuur of mindfulness. Aan jou de taak om deze onvergetelijke vakanties, zakenreizen of incentives te organiseren. Ben jij nieuwsgierig, planmatig en houd je van organiseren, dan is toerisme de richting voor jou!