1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage lopen in authentiek hotel op Bali

Toerismestudente loopt stage in boutique hotel op Bali

In het meest oostelijke puntje van Bali, bij een schilderachtige baai aan het strand, ligt het kleinschalige Santai Boutique Hotel. In dat intieme en authentieke hotel middenin de natuur liep toerismestudente Lotte van der Stam deze zomer stage. “Het was een mooie ervaring: mijn stage is goed bevallen én ik heb veel van het eiland kunnen zien!”

Buiten de gebaande paden

Santai Boutique Hotel bestaat uit tien bungalows, vertelt Lotte. “Het is een heel mooi, kleinschalig hotel. Het gebied is nog niet zo toeristisch en het hotel zelf is ook wat minder luxe dan de toeristische hotels op Bali. Het is juist nog wat traditioneler, heel leuk, daar komen de gasten ook speciaal voor.”

Front office van a tot z

Lotte liep er stage als medewerker frontoffice. “Ik had verschillende taken en hielp overal waar ik kon”, vertelt ze. “Zo checkte ik de gasten in, maakte welkomstdrankjes, zette reserveringen in het systeem, handelde klachten af, deed schoonmaakwerk en hielp in het restaurant. De werkzaamheden waren heel gevarieerd.”

“Die variatie was heel fijn”, gaat Lotte verder. “Ik heb daardoor veel kunnen leren. Zoals over gastvrijheid, maar ook over het afhandelen van klachten bijvoorbeeld. Zulke dingen leer je toch het beste in de praktijk, ik heb daar veel van opgestoken. En op de momenten dat het rustig was kon ik zelfs een beetje aan mijn Balinees werken.”

Breed opgeleid met SRH

Lotte studeert Stewardess Receptioniste Hostess aan Tio Utrecht. “Ik reis graag, vind het leuk nieuwe culturen te ontdekken en ben erg geïnteresseerd in het ‘stewardessenleven’. Maar ik wilde me wel breder opleiden dan met alleen een stewardessenopleiding, vandaar dat ik voor SRH van Tio koos. Ondanks dat de studie soms best druk is, bevalt het goed. Vooral de toeristische vakken vind ik heel leuk. De opleiding is zeker de moeite waard.”

“Tijdens mijn stage kon ik de frontoffice-vakken goed in de praktijk brengen”, gaat Lotte verder. “Maar ook mijn talen kwamen goed van pas. Ik heb Engels gesproken, maar ook wat Frans en Duits. De gasten konden dat erg waarderen en vonden het hartstikke leuk dat ik die moeite nam!”

Gastvrijheid 2.0

“Mijn stage is heel goed bevallen”, zegt Lotte tot slot. “Het was een mooie ervaring. Ik heb veel van het eiland kunnen zien en ik heb nieuwe mensen ontmoet. Hoewel ze op Bali op sommige vlakken wat achterlopen, lopen ze juist voor op gastvrijheid. Iedereen was zo aardig en behulpzaam, daar heb ik veel van geleerd. Als je meer wilt leren over gastvrijheid is Bali echt supergeschikt!”

Volg Lotte op LinkedIn

We hebben Lotte gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed