1. Home
  2. Nieuws
  3. Bezoek aan dealing room Rabobank

Bezoek aan dealing room Rabobank

Speciaal voor de studenten International Business Management van Tio is er toestemming om de dealing room van de Rabobank in Utrecht te bezoeken. Normaal zijn externen niet toegestaan, maar voor Tio is een uitzondering gemaakt.

Binnen de Rabobank is alles streng beveiligd en mag er geen informatie naar buiten gebracht worden. De dealing room van de Rabobank is het hart van de bank, een locatie waar dagelijks vele miljoenen worden verhandeld. De dealing room beslaat twee verdiepingen in het hoofdkantoor in Utrecht. Er zijn 350 werkplekken.

Bij binnenkomst moet iedereen zich melden en zijn of haar naam achterlaten. Tijdens de route naar de kantine, waar wij een rondleiding krijgen, zijn de doorgangen beveiligd. Het is alleen mogelijk door de poortjes te gaan samen met een medewerker van de Rabobank. Voorheen was het wel mogelijk om zelfstandig met de badge naar binnen te gaan, later zijn de veiligheidsmaatregelen aangescherpt.

Bankmuseum

Eenmaal in de kantine aangekomen krijgen wij een uitleg over wat de Rabobank allemaal doet en wat we straks te zien krijgen. Na de uitleg worden we opgedeeld in drie groepen. Iedere groep gaat met een medewerker mee en begint ergens anders. Allereerst gaan wij naar een ruimte waar we een film te zien krijgen. Deze film gaat over het ontstaan van de bank. In deze ruimte is het mogelijk rond te lopen en de spullen zoals pinapparaten, geld en pinpassen van de loop der jaren te bekijken.

In de dealing room

Daarna bezoeken we de dealing room, deze is zeer streng beveiligd. Allereerst lopen we door de poortjes, daarna moeten we via de eerste deur naar binnen. Als iedereen eenmaal binnen is gaat de deur dicht en kan de volgende deur open. Binnen staat een medewerker op ons te wachten, hij geeft de rondleiding in de dealing room. Hij vertelt over de strenge beveiligingsmaatregelen. Zo is het voor de medewerkers niet mogelijk om via een privé e-mailadres te mailen en worden alle e-mails gecontroleerd. Daarnaast wordt er niet met eigen mobiele telefoons gebeld. Naast de dealing room zit een afdeling waar de dealing room geen contact mee heeft. Handel met voorkennis is namelijk verboden. Over de voorkennis beschikt de andere afdeling wel. Er wordt gevraagd of er niet wordt gecommuniceerd via sms. Het antwoord daarop luidt dat het mogelijk is, maar niet wordt gedaan. Hier staat een flinke straf op, de werknemer wordt strafrechtelijk vervolgd en krijgt een aantekening in het systeem. Het is voor de medewerker dan ook niet meer mogelijk te werken binnen deze branche.

Lees meer over: bedrijfsbezoek