1. Home
  2. Nieuws
  3. Import & export bij Mercedes Benz

Import & export bij Mercedes Benz

Lisa Lechermann koos voor een stage als commercieel medewerker import/export bij Stern Auto. “Het is een leuk bedrijf met veel interessante opdrachten waar ik veel van kan leren.”

Lisa: “Bij mijn stagebedrijf draait het om de verkoop van Mercedes Benz auto’s. We ontvangen hier mensen die geïnteresseerd zijn in een nieuwe auto, maar ook klanten met schade. Bij een grotere schade verwijzen wij ze door naar Stern schade.”

Zelfstandig werken

De werkzaamheden van Lisa zijn erg divers. “Ik maak bijvoorbeeld prijslijsten voor nieuwe auto’s, offertes, ik verwerk kasbladen, check kentekens en ik ga ook mee om nieuwe auto’s op te halen of weg te brengen. Ik loop met iedereen in het bedrijf mee. Wat me aanspreekt is dat ik al snel zelf allerlei taken mocht uitvoeren. Zo gauw ik 18 word, dan mag ik ook zelf auto’s gaan ophalen en wegbrengen. Het is natuurlijk hartstikke spannend om in een merk als Mercedes Benz te mogen rijden.”

Kennis in de praktijk brengen

De stage voldoet geheel aan Lisa’s verwachtingen. Lisa: “Het is een leuk bedrijf met interessante opdrachten. De collega’s zijn erg behulpzaam en helpen je met alle vragen. Ik kan hier zeker veel leren. Vakken zoals inkoopmanagement en marketing die ik tijdens mijn opleiding Commercieel Business Management heb gevolgd zijn hier goed toepasbaar.”

Volg Lisa op LinkedIn.