1. Home
  2. Nieuws
  3. Partyplanner op cruiseschip bij Holland Amerika Lijn

Partyplanner op cruiseschip bij Holland Amerika Lijn

Oud Tio-studente Claire den Hertog heeft haar droombaan gevonden bij de Holland Amerika Lijn (HAL) en vaart de hele wereld over. Als Party Planner is ze verantwoordelijk voor het culinaire entertainment aan boord van cruiseschip de MS Rotterdam. “Ik word elke morgen wakker in een andere haven.”

Claire wilde altijd al op een cruiseschip werken. “Tijdens mijn Tio-opleiding Hotel- en Eventmanagement was ik helaas nog te jong om aan boord te mogen werken. Eenmaal afgestudeerd heb ik weer contact gezocht met HAL. Na een aantal sollicitatiegesprekken in Nederland en een telefoontje met Seattle werd ik aangenomen. Ik vind het heerlijk om voor en met mensen te werken.”

Cruise entertainment

Claire: “Als Party Planner ben ik verantwoordelijk voor al het entertainment in de vorm van eten en drinken aan boord. Dit zijn kookdemonstraties, kookworkshops, wijn- en bierproeverijen en cocktailworkshops, maar ook knutsel- en bloemschikworkshops en triviaspellen. Bovendien ben ik ’s avonds vaak ‘out and about’ om aanwezig te zijn bij verschillende avondactiviteiten: linedancing, the marriage game, liar’s club en nog veel meer typische cruiseschip activiteiten. Ik ben constant aan het communiceren, plannen en organiseren om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.”

Multiculturele werkomgeving

“Er zijn ongeveer 600 crewmembers aan boord van het schip waar ik op vaar. Het Entertainment Department bestaat uit zo’n 40 mensen. Door mijn baan kom ik ook met veel andere afdelingen in contact; zo werk ik samen met de bloemist, de afdeling housekeeping, de front office, de restaurantmanagers en de barmedewerkers. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat hebben we lol met elkaar. We werken met ongeveer 50 verschillende culturen aan boord, dit maakt het extra leuk.”

Brede achtergrond

Doordat Claire aan boord zelf kookworkshops- en demonstraties geeft, heeft ze veel aan de kooklessen die ze bij Tio heeft gehad. “Dat had ik nooit gedacht toen ik vier jaar geleden in de kookstudio stond te prutsen.” Verder gebruikt Claire de kennis die zij heeft opgedaan tijdens vinologie, restauranttechnieken en het werken met Fidelio. “Voornamelijk de praktijkervaring die ik bij Tio heb opgedaan tijdens bijvoorbeeld de Hotel- en Eventweek en de mini- onderneming is heel waardevol.”

Volg Claire op LinkedIn.

Lees meer over: eventmanagement, hotelschool