1. Home
  2. Nieuws
  3. Marathon lopen voor dance4life

Marathon lopen voor dance4life

Vero Nater, student Hotel- en Eventmanagement, loopt op 6 november 2016 de New York City Marathon, de grootste marathon van de wereld. Hij haalt hiermee geld op voor dance4life en Tio sponsort hem.

“Vero! Held!”, was de eerste reactie die ik kreeg toen ik op Facebook bekendmaakte dat ik de New York City Marathon zou lopen voor dance4life. In totaal 42,1 kilometer, door The Bronx, Brooklyn, Queens, Staten Island en Manhattan. Een grote uitdaging voor mij, maar dat is het dagelijks leven voor veel jongeren in de wereld überhaupt.

Dance4life

Toen dance4life mij en mijn medeleden van de National Youth Council (NYC) vroeg om mee te helpen met het werven van nieuwe lopers voor de New York Marathon, had ik de keuze in een paar seconden gemaakt. “Ik doe het gewoon”, dacht ik. Ik loop de marathon voor al die jongeren die de hulp van dance4life nodig hebben! Voor alle jongeren die uitgehuwelijkt worden, niet zichzelf kunnen zijn door hun geaardheid en om de fabels uit de wereld te helpen die er nog steeds zijn rondom hiv en aids.
Bedenk je eens dat er nog steeds landen zijn waar ze denken dat je van hiv kunt afkomen door seks te hebben met een baby en waar je de doodstraf kunt krijgen als je homo bent. Of Nepal bijvoorbeeld: daar wordt ongeveer 60% van de meisjes voor hun 18de uitgehuwelijkt, waarna ze niet meer naar school mogen en vaak seksueel misbruikt worden.

Strijd voor een betere toekomst

Ik ga, door mee te doen aan de New York Marathon, samen met dance4life niet alleen de strijd aan voor een wereld zonder hiv en aids, maar vooral de strijd aan voor een betere toekomst van vele andere jongeren die het minder goed hebben dan ik. Jongeren die niet kunnen opkomen voor hun eigen rechten en jongeren waarvan het leven wordt veranderd door de projecten van dance4life.

Gesponsord door Hogeschool Tio

Elke dance4life-runner heeft als doel minimaal 5.000 euro sponsorgeld op te halen. De komende 10 maanden zal ik dus, naast hard trainen, verschillende acties opzetten om uiteindelijk een zo groot mogelijk sponsorbedrag op mijn actiepagina te krijgen. Het is dan ook fijn dat Hogeschool Tio mij hierbij steunt met een sponsorbedrag en promotie en samen met mij wil gaan voor een betere toekomst voor jongeren over de hele wereld!

Volg Vero op LinkedIn.

Lees meer over: topsport