1. Home
  2. Nieuws
  3. Decanendag 2018: Achter de schermen bij Schiphol

Decanendag 2018: Achter de schermen bij Schiphol

Vandaag zijn meer dan 50 studiekeuzeadviseurs, decanen en medewerkers communicatie uit het zuiden van het land uitgenodigd door Tio Eindhoven voor een speciale decanendag: een dagje achter de schermen bij Schiphol. Het doel van deze dag is om hen kennis te laten maken met de Tio-opleidingen en het Tio-concept: persoonlijk, excellent & ondernemend onderwijs.

Hilton Amsterdam Airport

De dag begint al vroeg. Tio-docenten Tonja Loomans en Tine Wijnen zijn de reisleidsters vandaag in de bussen die de gasten vervoeren van Brabant naar Hilton Amsterdam Airport. En ze hebben er zin in. Een mooi moment om de kennis over Tio te testen: tijdens de busrit wordt een ware Tio-quiz gespeeld. De meeste aanwezigen kennen Tio, en toch zijn ze allemaal benieuwd wat hen te wachten staat deze dag. Bij aankomst in het Hilton staat de koffie klaar en worden de badges opgespeld.

Kijk hier voor meer foto's

Het nuttige met het aangename verenigen

Zoals gebruikelijk bij door Tio georganiseerde decanenstudiedagen, wordt het nuttige met het aangename verenigd. De dag begint met het aangename: een presentatie over de Tio-opleidingen door docenten en studenten. Na de presentatie is er ruim de gelegenheid tot het stellen van kritische vragen. Van deze mogelijkheid wordt gretig gebruik gemaakt. Vragen over de opleidingskosten, mogelijkheden voor stages in het buitenland, selectie van de kandidaten bij aanmelding, doorstroompercentages naar het tweede studiejaar, etc.

Marco van Basten

Na dit aangename gedeelte is het tijd voor het nuttige: een heerlijke lunch bij het Hilton. De uitgebreide lunch wordt gevolgd door het middagprogramma dat bestaat uit een rondleiding op Schiphol zowel voor als achter de douane. De decanen kijken hun ogen uit: De briefingroom van KLM, een Airbus a380, Marco van Basten…. ze zien het allemaal van heel dichtbij.

Kei-leuk!

Ook de middag vliegt voorbij. Esther Wörsten van het Koning Willem I College is dankbaar voor de gastvrijheid, erg te spreken over de geweldige organisatie en ook onder de indruk van het onderwijs dat Tio aanbiedt. “Fantastisch! Ja het klinkt misschien wat afgezaagd, maar ik vind het echt fantastisch”,  aldus Esther Wörsten. “Een gemiste kans”, vult haar collega Miranda Marcellis aan, “ik had deze opleiding 25 jaar geleden moeten kennen, dan had ik ‘m zelf gedaan. Nu is het leuk voor onze kinderen”. Tevreden reacties dus. “Ik vind het kei-leuk” vat Merian Terpak deze geslaagde dag op z’n Brabants samen.