1. Home
  2. Nieuws
  3. Docente luchtvaartdienstverlening tilt studenten naar hoger niveau

Docente luchtvaartdienstverlening tilt studenten naar hoger niveau

Elzeline Koppejan neemt als docente met name de studenten van de mbo4-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) onder haar hoede. Niet zo vreemd, want ze werkte al meer dan 20 jaar als docent/trainer bij KLM.

Elzeline: “Ik geef Luchtvaartdienstverlening, Professionele ontwikkeling en ben studiecoach. Bij KLM trainde ik grondstewardessen op het gebied van communicatie en gaf calamiteitentrainingen. Daar gaf ik les aan volwassenen en het leek me erg leuk om ook jonge mensen te gaan trainen. Bij Tio mag ik jonge mensen voorbereiden op een carrière in de luchtvaart. Er valt zoveel te leren! Op tijd zijn is te laat in de luchtvaart: je moet namelijk altijd te vroeg zijn. Je moet het leuk vinden om het mensen altijd naar de zin te maken, ongeacht je eigen stemming. Ik vind het belangrijk om studenten enthousiasme voor het vak mee te geven en hen soms ook meer zelfverzekerd te maken. Het is leuk om studenten naar een bepaald niveau te tillen om ze op te laten vallen in het bedrijfsleven.”

Werken bij Tio

Elzeline: “De variatie aan vakken en werkzaamheden maakt het werken bij Tio leuk. Daarnaast speelt ook de variatie in studenten een rol. Bovendien wordt je voor vol aangezien als docent, is er een teamspirit maar toch ook individualiteit, die combinatie is erg leuk. Je bent in dienst, maar er is toch een soort van zelfstandigheid. Bovendien is de sfeer binnen Tio ontzettend goed.”

Volg Elzeline Koppejan op LinkedIn