1. Home
  2. Nieuws
  3. Je ervaring doorgeven

Lesgeven is zo leuk omdat je voortdurend interactie hebt

Sandra Kamminga is docente bij Hogeschool Tio. Ze vindt het erg leuk om haar kennis door te geven en leerlingen enthousiast te maken. Ze geeft de vakken Marketing, Marktonderzoek en Managementvaardigheden. 

Sandra: “Ik heb ongeveer 10 jaar voor de Volkskrant gewerkt in de business-to-business en daarna 10 jaar in het onderwijs als manager marketing en communicatie, dus vooral gericht op jongeren. En ik wilde graag iets nieuws gaan doen, een nieuwe uitdaging. Niet elk product en elk bedrijf is even leuk en lesgeven leek mij wel heel erg leuk. Om zo mijn opgedane kennis door te geven aan ambitieuze jonge mensen die een eigen bedrijf willen starten of een mooie carrière willen opbouwen.”

Werken aan hun toekomst

“Naast het lesgeven wilde ik een eigen bedrijfje starten en ik ben op zoek naar een leuk product hiervoor. Lesgeven is zo leuk omdat je voortdurend de interactie hebt met anderen en vooral jongeren. Ik leer omgekeerd ook weer veel van hen en het is erg gezellig! Tio-studenten zijn mondig, assertief en redelijk zelfverzekerd. Heel erg leuk om juist met hen te werken aan hun toekomst. Tio was erg enthousiast over mijn werkervaring en wilde mij graag als docent hebben wat ik ook erg fijn vond. Dus 1 + 1 = 3 in dit geval. Tio is ook goed georganiseerd en studenten hebben erg veel inspraak. Een flexibele organisatie, daar houd ik van.”

Lol hebben in wat je doet

“Het belangrijkste is inzet, doorzettingsvermogen en lol hebben in wat je doet. Met een lach is alles makkelijker en leuker en gaat je carrière veel beter! Wat zijn je sterke punten? Wat vind je leuk? Daar moet je wat mee gaan doen: je sterke punten uitbouwen. Ga niet jarenlang sleutelen aan iets waar je niet goed in bent, maar gebruik je talent! Bij de studierichtingen van Tio moet je goed met mensen om kunnen gaan. Dat soort dingen leren ze vooral bij Managementvaardigheden.”

Inzet en enthousiasme

Tio-studenten leren graag in de praktijk en werken vaak naast hun studie. Dat helpt zeker bij een groot aantal vakken om je goed in te kunnen leven. Ik zie veel inzet en enthousiasme. En gezelligheid, een leuke groep jonge mensen met heel veel potentie!

Volg Sandra op LinkedIn.

Lees meer over: docent, marketing, werken bij Tio