1. Home
  2. Nieuws
  3. Opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap uniek in zijn soort

Opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap uniek in zijn soort

Stan Kusters studeert Commerciële Economie en Ondernemerschap op Tio Eindhoven. “Deze studie ben ik nergens anders tegengekomen. Het sprak me meteen aan, omdat het een moderne hbo-opleiding is met een goed toekomstperspectief.”

Moderne studie

Stan koos voor Commerciële Economie en Ondernemerschap omdat het een moderne studie is die in de toekomst van pas zal komen. “Het social media-gedeelte, wat natuurlijk steeds belangrijker wordt, sprak me meteen aan. En het bevalt goed. Je leert van alles wat: Google AdWords, Google Analytics, maar ook bijvoorbeeld salesmanagement, mijn lievelingsvak, waar je verkooptechnieken leert. Hoe overtuig je mensen op de markt.”

Stan koos voor Tio vanwege de kleine klassen en het persoonlijke aspect, maar ook omdat hij deze Commerciële Economie-opleiding met extra aandacht voor e-commerce nog nergens anders was tegengekomen.

Uit een ondernemersnest

Dat hij de verkoperskant op zou gaan was al een tijdje duidelijk. Zijn ouders hebben een eigen bedrijf waarmee ze horecasystemen verkopen. “Ze kopen bijvoorbeeld kassa’s in, of personeelssystemen waarmee mensen zich kunnen inklokken. Ze passen het dan aan op de wensen van de klant en verkopen het weer door. Zo kreeg ik thuis veel van verkopen mee. Het wordt dan vanzelf interessant.”

Zelf wil Stan later wellicht ook zijn eigen onderneming, als verkoper. “Eerst wil ik natuurlijk ervaring opdoen. Misschien mensen die een eigen bedrijf hebben ondersteunen met marketing en sales.” Maar voorlopig studeert hij lekker.

Stage tussen de celebrities

Zo liep hij in zijn eerste jaar stage op Mallorca, bij Fosh Catering van sterrenchef Marc Fosh. “Daar worden feesten georganiseerd, zoals grote bruiloften, die soms wel een ton kosten. Het trekt ook veel bekende mensen. Toen ik er was, waren wielrenner Andy Schleck en Duits voetballer Sami Khedira er.” Stan zat drie dagen op kantoor om de social media en Google bij te houden en te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe systemen. De overige twee dagen hielp hij bij de evenementen. “Ik had me geen betere stage kunnen wensen, met dankzij de zon toch een beetje een vakantiegevoel.”

Volg Stan op LinkedIn

We hebben Stan gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed