1. Home
  2. Nieuws
  3. Ondernemer in hart en nieren heeft eigen koffiebar

Ondernemer in hart en nieren heeft eigen koffiebar

Het was voor Jesse van Heukelingen al duidelijk in zijn eerste jaar op Hogeschool Tio: na zijn studie zou hij een eigen zaak beginnen. Eind 2015 studeerde hij succesvol af voor Hotel- en Eventmanagement en inmiddels is zijn droom uitgekomen. Hij heeft zijn eigen espressobar; ‘Het Koffielokaal’. “Op Tio heb ik geleerd met een analytische blik naar de horeca te kijken. Daardoor kan ik gestructureerd tot oplossingen komen.”

Van droom naar werkelijkheid

“Goede koffie, in een huiskamersfeer. Dat is in vijf woorden waar het om draait bij Het Koffielokaal.” Jesse van Heukelingen vertelt gepassioneerd over zijn eigen zaak. “Al in mijn eerste studiejaar wist ik dat ik voor mezelf wilde beginnen. Alles zelf mogen beslissen, het één op één contact met je gasten… Ja die droom is nu werkelijkheid geworden!”

Passie voor ondernemen en koffie

Niet alleen het ondernemen zat er al vroeg in, de liefde voor koffie ook! “Al sinds jonge leeftijd ben ik zowat verslaafd aan dat bruine goedje en toen ik tijdens mijn stage mocht samenwerken met een barista, leerde ik de technieken die erbij komen kijken. De wondere wereld achter dat ene kopje espresso.” In Het Koffielokaal komen bezoekers overigens niet alleen voor de perfecte espresso of latte macchiato: “Wij bakken iedere dag zelf onze appel- en worteltaarten, maar hebben bijvoorbeeld ook verschillende soorten yoghurt, tosti’s en bonbons. Voor ieder wat wils.”

Op Tio geleerd, nu in de praktijk

Jesse geniet van de afwisseling in zijn werk en vindt het heerlijk om als ondernemer zelf alle beslissingen te kunnen nemen. “Zo kun je snel tot het concept komen dat jij voor ogen hebt. Ik heb in korte tijd zoveel geleerd: logistiek, inkoop, boekhouding, marketing, en ga zo maar door. Alle onderdelen waarvoor je wordt klaargestoomd bij Tio, mag ik hier in de praktijk toepassen. Momenteel zorg ik voor een structuur waarbij alles niet alleen soepel verloopt, maar er ook tijd overblijft om de gasten extra aandacht te geven. Ook als ik er niet ben.”

Tio een aanrader

De aandacht voor praktijk op Tio was een van de redenen voor Jesse om voor Tio’s hotelschool te kiezen: “Dankzij de praktijkervaring van de docenten kun je tijdens de opleiding de theorie goed met de praktijk verbinden. En door de kleine klassen is er veel ruimte voor discussie. Iets wat essentieel is geweest voor mijn ontwikkeling. Bovendien vond ik het fijn dat de docenten altijd meedenken en goed benaderbaar zijn. Waardevol is dat ik heb geleerd met een analytische blik naar de horeca te kijken. Dankzij die vaardigheid kan ik gestructureerd tot oplossingen komen. Ik zou Tio absoluut aan anderen aanraden.”

Volg Jesse op LinkedIn

We hebben Jesse gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed