1. Home
  2. Nieuws
  3. Oud-Tio-studente heeft eigen evenementenbureau: van zakelijke events tot festivals

Oud-Tio-studente heeft eigen evenementenbureau: van zakelijke events tot festivals

Alumna Femmy ten Bruggenkate studeerde ruim 12 jaar geleden hotel- en hospitalitymanagement aan Tio in Utrecht. Zes jaar later startte ze haar eigen bedrijf Style2Events. “Ik organiseer festivals, maar ook bedrijfsreizen. Het is super afwisselend!”

“Ik koos voor Tio omdat ik nog niet precíes wist wat ik wilde doen. De opleidingen bij Tio waren breed georiënteerd, dus kon ik binnen de eventbranche nog alle kanten op. Dat sprak mij heel erg aan.” Vooral dankzij de stages kreeg de ondernemende Femmy een goed beeld van wat ze écht wilde doen: evenementen organiseren.

Organisator van bedrijfsevenementen

“Ik organiseer uiteenlopende evenementen voor bedrijven. Daar ben ik zeven jaar geleden mee begonnen, nadat ik bij twee andere bedrijven ervaring heb opgedaan. Daar organiseerde ik congressen, beurzen en andere evenementen voor bedrijven maar die bedrijven moesten daarnaast zelf ook veel regelen rond zo’n event. Ik dacht: dat kan anders. Dus begon ik Style2Events, waarmee ik van A tot Z evenementen op poten zet.”

Van festivals tot incentive reizen

“Het is heel afwisselend! Het ene moment organiseer je een zakelijk congres, het andere moment sta je tussen de feestende mensen op een bedrijfsfeest. Zo heb ik onlangs een groot festival georganiseerd met alles erop en eraan: foodtrucks, een mainstage, après-skihut, reuzenrad, noem maar op! Maar ik regel ook bedrijfsreizen naar bijvoorbeeld Barcelona of IJsland. Je moet heel uiteenlopende dingen regelen: de communicatie, een website bijhouden en zorgdragen voor de gasten.”

Stage op Curaçao

“Dat waren de stages! Ik liep mijn tweede stage in de horeca op Curaçao. Ik werkte bij een leuk restaurant in een fort. Een prachtige locatie voor een groot feest, dacht ik. Dus organiseerde ik in samenwerking met het restaurant een feest voor alle stagiairs op het eiland. Want het zit daar natuurlijk bomvol met studenten die aan het genieten zijn van hun stage op het prachtige eiland. Ik kwam erachter dat ik dat organiseren echt leuk vond. Mijn derde en laatste stage liep ik bij een modeshoworganisatie in Antwerpen. Daar maakte ik kennis met alle aspecten van het organiseren. Het was hard werken, maar ik vond het heel erg leuk!”

Mini-onderneming meest memorabel

Femmy begint spontaan te lachen als ze denkt aan het project waarbij ze zelf een product op de markt moesten zetten: “Wij hadden de ‘paintsaver’ ontwikkeld. Een tuitje die je aan een verfblik kon monteren zodat je niet zou morsen. Het product is nooit aangeslagen maar het was echt een heel leuk project! Verder vond ik het contact met de studenten en bedrijven erg fijn en leerzaam. Ik heb veel mensenkennis opgedaan tijdens de opleiding.”

Toekomstvisie

“Ik ben in mijn eentje begonnen en dat wil ik zo houden. Ik werk wel met freelancers maar ik wil niet dat het bedrijf veel groter wordt dan dat het nu is. Ik wil het vooral draaiende houden op dit niveau. Wel ben ik erover aan het nadenken om er nog iets naast te gaan doen. Wat dat gaat worden, weet ik nog niet precies.”

Volg Femmy op LinkedIn.