1. Home
  2. Nieuws
  3. Koninklijke eventstage op Aruba

Koninklijke eventstage op Aruba

Eventstage - Hotel- en Eventmanagement studente Elisa Colon loopt stage op Aruba, wat nog steeds onder het Koninkrijk der Nederlanden valt. Als assistent projectmanager bij het Kabinet van de Gouverneur van Aruba organiseert zij het koninklijk bezoek aan het eiland. “Ik kan mijn fantasie de vrije loop laten, maar we kunnen de koning natuurlijk niet laten skydiven!”

Tijdens eerdere bezoeken aan Aruba werd Elisa al verliefd op de sfeer, de muziek, de mensen en het heerlijke klimaat. Toen ik via via in contact kwam met het Kabinet hoefde Elisa dan ook niet lang na te denken. “Het is niet zomaar iets om de organisatie voor het bezoek van de koning te mogen ondersteunen!”

Eventorganisatie van koninklijk bezoek

Elisa: “Voor de organisatie van het koninklijk bezoek, waarin ik ondersteuning biedt aan het organiserend comité, is er een aantal vaste protocollen waarmee rekening gehouden moet worden. Bijvoorbeeld het officiële ontvangst van de koning. Deze protocollen zijn de regels wat betreft de organisatie van het bezoek. Verder kunnen wij onze fantasie de vrije loop op laten, maar kunnen we de koning uiteraard niet laten skydiven of een andere risicovolle activiteit laten ondernemen.”

Van financiën tot social media

Elisa bevindt zich in de ontwikkelfase van het programma voor het koninklijk bezoek. Haar taken zijn erg divers: “Ik denk mee over de inhoud van het programma en ben betrokken bij het opzetten en bijhouden van het organisatieproces. Daarnaast woon ik veel afspraken en vergaderingen bij met het organisatiecomité, relaties en mogelijke sponsoren en notuleer ik deze.” De financiën mogen natuurlijk niet ontbreken en daarom maakt Elisa een overzicht van de benodigdheden in een kostenspread. Ook adviseren op het gebied van social media en het beheren van timemanagement behoren tot Elisa’s taken.

Delegatie van de koning op bezoek

“Een bijzonder moment tijdens mijn stage is het bezoek van de delegatie van de koning aan Aruba. De delegatie gaf een officiële aankondiging van het koninklijk bezoek namens de koning bij de gouverneur aan. Wij, het organiserend comité, hebben hen ’s middags meegenomen voor een lunch om ideeën over het programma te bespreken. Na de lunch hebben we een aantal locaties bezocht die mogelijk gebruikt kunnen worden voor de programmaonderdelen. Het was een speciale ervaring om deze mensen te ontmoeten.”

Hopi bon!

Elisa: “De werknemers van het kabinet zijn allemaal erg gedreven in het uitvoeren van hun werkzaamheden. Daarbij merk ik eigenlijk weinig verschil met de Nederlandse werkmentaliteit. Iedereen gaat respectvol met elkaar om en ondanks de verschillen in culturen, leeftijden of functies heerst er geen grote hiërarchie binnen de organisatie. Het enige grote verschil waar ik tegenaan gelopen ben is de taal, Papiamento. Het is een mengelmoesje van Nederlands, Spaans, Engels, Frans, Portugees en een aantal Afrikaanse dialecten. Daarnaast vind ik het leven na werktijd een stuk relaxter dan in Nederland. Dit heeft vooral te maken met de sfeer, de mensen, het klimaat en de voorzieningen van het eiland zelf.”

Volg Elisa op LinkedIn.

De gouverneur van Aruba vertegenwoordigt de koning en het Koninkrijk der Nederlanden op Aruba. Daarnaast is hij belast met de uitvoering van de paspoortwet, de afgifte van visa en de uitvoering van de rijkswet op het Nederlanderschap. Het kabinet, waar Elisa werkt, is de ambtelijke ondersteuning bij al zijn taken.