1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken in de eventbranche in Engeland

Account- en projectmanager in de eventbranche in Engeland

Als Tio-student wilde hij altijd al graag naar het buitenland. Na zijn afstuderen vertrok hij voor een tijdje naar Engeland, maar het liep ‘iets’ anders. Inmiddels, zes jaar later, woont oud-student Hotel- en Eventmanagement Herbert Jan Hamersteen er namelijk nog steeds en heeft hij een uitdagende baan in de evenementenbranche bemachtigd. “Ik was altijd al gefocust op het buitenland. Dat ik er nu werk, en ook nog regelmatig op reis mag, is dus extra leuk!”

Herbert Jan werkt voor Circdata in Newbury, Engeland. “Circdata is marktleider in evenementenregistratie, registratiebeheer en datamanagement”, vertelt hij over het internationaal georiënteerde bedrijf. “We werken samen met grote evenementen en doen daarbij het hele registratieproces van A tot Z. Zoals bijvoorbeeld registratieformulieren maken voor websites, apps bouwen, meer traffic naar websites genereren en marketing rondom evenementen. Daarnaast zijn we ter plekke op evenementen aanwezig om bezoekers te verwelkomen en registreren met laptops, apps of touchscreens.”

Uitdagende werkzaamheden

“Ik houd me binnen Circdata bezig met de evenementenregistratie”, vertelt Herbert Jan. “Als account- en projectmanager ben ik daarnaast verantwoordelijk voor een aantal eigen klanten. Dit omvat het strategisch plannen en beheren van de operationele processen voor, tijdens en na het project. Iedere klant heeft weer andere wensen, dat maakt dit werk interessant en gevarieerd.”

“De ene dag zit ik om tafel met een klant met een concept voor een gaaf evenement”, gaat Herbert Jan enthousiast verder, “en de andere dag werk ik samen met het data- of designteam van Circdata voor bijvoorbeeld het bouwen van apps rondom evenementen. Het samenwerken met zo veel verschillende mensen en de afwisseling vind ik superleuk.”

Toptijd op Tio

Herbert Jan studeerde Hotel- en Eventmanagement. “Ik was erg in de hotel- en eventwereld geïnteresseerd omdat je dan veel met mensen werkt en dat wereldwijd kunt doen. Dat ik voor Tio koos was een gevoelskwestie, alles voelde goed: de school, de docenten, de studenten, de kleinschaligheid. Van die keuze heb ik nooit spijt gehad; ik heb een fantastische tijd gehad op Tio en heb er veel geleerd.”

Profijt van opleiding

Na zijn afstuderen werkte Herbert Jan eerst een tijd in een hotel. “Daar kon ik al veel geleerde kennis van de opleiding toepassen, zoals plannen en management. Maar ook algemene dingen, zoals hoe je met mensen en problemen om moet gaan. Later ben ik meer richting de sales- en eventkant gegaan. Je staat er niet bij stil, maar ongemerkt kun je veel uit de opleiding toepassen.”

Emigreren naar Engeland

Inmiddels woont en werkt Herbert Jan alweer zes jaar in Engeland. “Dat bevalt me goed, de tijd vliegt, maar het was destijds geen bewuste keuze. Ik was wel altijd al op het buitenland gefocust en dankzij Tio kon ik in Engeland stage lopen. Dat vond ik leuk, dus ik wilde er na mijn afstuderen ‘een tijdje’ gaan werken.” Herbert Jan moet lachen. “Het liep wat anders, ik ontmoette iemand en ben hier nu helemaal gesetteld. Je weet nooit hoe het loopt in het leven.”

Volg Herbert Jan op LinkedIn.