1. Home
  2. Nieuws
  3. Van econometrie naar Eventmanagement: Rahul volgt zijn passie

‘Bij Tio krijg je wat je verwacht, en meer!’

Voordat de Spaans-Indiase Rahul in september 2023 naar Amsterdam en Tio Business School kwam, studeerde hij econometrie aan Tilburg University. Al snel kwam hij erachter dat hij zijn creatieve, ondernemende en zorgzame karaktereigenschappen niet kwijt kon in dat vakgebied, en besloot te stoppen. In zijn tussenjaar werkte hij als freelancer in een voetbalstadion, stond hij achter de bar én organiseerde hij een evenement voor meer dan 2.000 mensen. Toen wist Rahul het zeker: “Hier wil ik meer van.” 

“Ik zocht naar een studie die aansloot bij mijn passie: eventmanagement”, vertelt Rahul. “Tio biedt een driejarige, internationale hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement. Omdat ik me niet wilde beperken tot enkel de hotelindustrie, leek deze studie mij een perfecte combinatie van horeca, hospitality en evenementenorganisatie. Daarnaast ben ik gewend aan particulier onderwijs en komt mijn talent het best tot zijn recht in een praktijkgerichte omgeving. Lang nadenken hoefde ik dus niet; ik scheef me direct in voor de open dag.” 

Open dag 

“Op de open dag was ik een van de weinige internationale studenten”, herinnert Rahul zich. “Logisch ook, want normaal volgen die studenten een online open dag, vanuit het land waar zij wonen en studeren. Docenten en andere medewerkers schakelden snel en maakten écht tijd vrij om mijn vragen persoonlijk te beantwoorden. Zo kreeg ik meer informatie over de studie en de steden waar ik die studie kon volgen. Amsterdam sprong er voor mij uit, door de internationale bekendheid van de stad en de businesskansen die daarmee gepaard gaan.” 

Tijdens de open dag maakte Rahul kennis met de persoonlijke en gastvrije aanpak van Tio. “Die was ook na de open dag voelbaar. Na mijn aanmelding hielp Tio mij bijvoorbeeld bij het vinden van een kamer in Amsterdam, waar ik nu met heel veel plezier woon. Ik voelde me vanaf dag één ontzettend welkom.” 

Kleinschalig en persoonlijk 

Wat Rahul het fijnst vindt aan studeren bij Tio? De kleinschaligheid. “Tijdens de introductiedagen leerde ik mijn docenten en medestudenten heel goed en persoonlijk kennen”, legt Rahul uit. “Nu heb ik met iedereen een band die verdergaat dan studeren alleen. Het zijn vrienden voor het leven geworden, met wie ik kan samenwerken en lachen. Door hen voel ik mij hier thuis.” 

Kansen pakken 

“Bij Tio krijg je wat je verwacht, en meer!”, glundert Rahul. “Ik leer gasten inchecken in een gesimuleerde hotellobby. Woon congressen en borrels bij, waarmee ik mijn internationale netwerk uitbreid. En organiseer diverse evenementen, voor medestudenten en hotels. Wat ik na deze studie precies wil gaan doen weet ik nog niet. Maar door deze studie ontwikkel ik mij heel breed in een branche waarin ik me helemaal thuis voel. Ik reis naar verre landen, ontdek de meest bijzondere hoeken van de wereld en kom in contact met verschillende mensen en nieuwe culturen. Wie wil dat nou niet?” 

We hebben Rahul gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend