1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventmanager bij Superleague Formula

Eventmanager bij Superleague Formula

Ronkende motoren, hoge snelheid en gierende banden, welke man houdt er niet van? Patrick Bolle, student Hotel- en Eventmanagement, liep een jongensdroomstage bij Superleague Formula Grand Prix. Samen met vijf collega’s organiseerde hij de eerste editie van dit event, waar ruim 25.000 bezoekers op af kwamen.

Patrick: “De Superleague Formula, met V12 en 750 pk, is de zwaarste klasse in Nederland. Heel veel geluid dus! Ik race zelf niet maar heb wel wat met auto’s: de snelheid, het geluid… De Superleague Formula Grand Prix is een groot evenement, maar de organisatie bestond uit slechts zes personen. Iedereen had dus veel taken. Alles wat met de kaarten te maken had, was mijn verantwoordelijkheid. Van inkoop van de kaarten tot distributie. Er zijn heel veel verschillende kaarten: toegangskaarten voor diverse tribunes, klasses en leeftijden, in allerlei soorten en maten, maar bijvoorbeeld ook perskaarten.”

Marketing & promotie

“Ik hielp tijdens mijn stage ook met marketing en promotie. Zo hebben we een persconferentie georganiseerd bij Paleis Soestdijk. Geweldig, al die sportauto’s voor het paleis. Coureur Robbert Doornbos reed mee en sprak een commercial in voor de radio. Naast Radio 538 werden we ook gesponsord door Hertz en Porsche, dus ik reed in een promo-auto het land door.”

Beleving

“Het is ontzettend leuk om mede verantwoordelijk te zijn voor een evenement zoals dit en te zien hoe de beleving gecreëerd wordt en hoe de dag wordt neergezet. Ik had bij een evenement van dit formaat een organisatie van op z’n minst 100 man verwacht. Maar we hebben het met zes mensen neergezet.”

Professionaliteit

“Het is natuurlijk gaaf dat het evenement draaide om auto’s, maar het had net zo goed een pingpongwedstrijd kunnen zijn. Je zet een product neer, op een gegeven moment maakt het niet meer uit wat voor product het is. Je vergeet dan bijna dat we een race hebben georganiseerd. Ik ben professioneler geworden door deze stage. Dit was ‘voor ’t echie’, alles wat je doet heeft consequenties. Daar word je volwassen van.”

Volg Patrick op LinkedIn.

Lees meer over: eventmanagement, stage