1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventmanager bij Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen

Eventmanager bij Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen

Tio-Studente Luka loopt stage bij het EK voetbal voor vrouwen

Met zestien deelnemende landen is het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen
dit jaar grootser dan ooit. Voor het eerst in de geschiedenis vindt het toernooi plaats in Nederland en veel voetballiefhebbers kijken er dan ook reikhalzend naar uit. Luka Spironello, ambitieuze Hotel- en Eventmanagementstudente én fanatiek voetbalster, wist een stage te bemachtigen binnen de organisatie: “Ik was blij verrast dat ik zo’n belangrijke rol kreeg!”

Assistent projectmanager

Luka is derdejaarsstudente Hotel- en Eventmanagement en volgt de praktijkminor. “Dat betekent dat ik twee dagen per week les heb en de overige dagen de stof gelijk in de praktijk breng tijdens mijn stage.” En die stage loopt ze bij FC Utrecht waar tijdens het toernooi meerdere wedstrijden gespeeld worden, waaronder de openingswedstrijd.

Enthousiast vertelt ze verder: “Ik ben assistent-projectleider en houd me bezig met de hele organisatie rondom het EK. Niet alleen de wedstrijden die tijdens het toernooi van 16 juli tot 6 augustus plaatsvinden, maar ook de interlands eraan voorafgaand. Ik ondersteun de projectleider, plan meetings, controleer of het team de taken uitvoert, houd de planning in de gaten. Ik heb een sturende rol qua planning.”

Samenwerken met de UEFA, KNVB en FC Utrecht

De grote verantwoordelijkheid binnen de organisatie bevalt Luka uitstekend. “Ik was blij verrast dat ik zo’n belangrijke rol kreeg. Het is heel gaaf en leerzaam om alles van zo dichtbij mee te maken.” Luka heeft binnen dit project te maken met meerdere grote partijen: de UEFA is de organisator van WEURO 2017, en samen met de speelsteden is de KNVB opdrachtnemer en uitvoerder. Luka vertelt verder: “Je werkt met veel mensen aan een enorm project. Als je niet goed communiceert, kan er makkelijk iets mis gaan. Communicatie is voor een goede workflow dus erg belangrijk.”

Unieke gelegenheid voor voetballiefhebbers

Zelf voetbalt Luka al dertien jaar met veel plezier, wat de stage voor haar extra bijzonder maakt. Bevlogen vertelt ze: “Ik ben zo blij dat ik deze kans heb gekregen; het EK voetbal voor vrouwen is namelijk voor het eerst in Nederland. Dat ik deze stage kan doen en betrokken ben bij de organisatie ervan is dus echt een once-in-a-lifetime kans!”

Overigens is het toernooi niet alleen voor Luka bijzonder, maar voor alle voetballiefhebbers. Luka: “Het Nederlandse dameselftal doet pas voor de derde keer mee aan het EK en er deden nog nooit zo veel landen aan mee. Het toernooi vindt voor het eerst in de geschiedenis plaats in Nederland en het Nederlandse team is dit jaar gewoon echt heel goed. De perfecte gelegenheid om zo’n geweldig toernooi van dichtbij te kunnen meemaken dus!”

Volg Luka ook op LinkedIn

Bekijk ook de video met Luka
Lees meer over: eventmanagement, stage