1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventmanager

Eventmanager

Het zal je maar gebeuren. Afstuderen aan Hogeschool Tio en vervolgens je absolute droombaan in eventmanagement vinden. Het overkwam Femmy Oldenbeuving, oud-studente Hotel- en Eventmanagement. Femmy werkt als eventprojectmanager bij Incentive Europe, de grootste incentive-organisator van Nederland. "Een wereldbaan!"

Femmy Oldenbeuving is nu vier maanden in dienst bij dit jonge bedrijf en heeft het er ontzettend naar haar zin. Via een omweg kwam ze bij Incentive Europe terecht. "Ik heb mijn afstudeeropdracht gedaan bij Joy Fashion, een organisator van mode-evenementen op exclusieve locaties zoals op jachten, golfbanen en in kastelen, in België. Maar de reisafstand naar Antwerpen werd me te groot. Ik vond een nieuwe baan in Nederland bij Granada & Partner, mijn eerste contact met de incentive-wereld. Ik vond het geweldig, maar helaas was het bedrijf financieel niet gezond. Via High Profile kwam ik bij Incentive Europe terecht. Hier werken 25 mensen, waarvan de oudste 28 jaar is. Een enorm gemotiveerd en zelfstandig jong team dus!’

Evenementen voor de grote multinationals

"Ik organiseer zelfstandig beurzen, congressen, incentives en evenementen voor de grote multinationals die ons land kent. Ik heb veel klantencontacten, stel zelf de plannen op en breid mijn netwerk in binnen- en buitenland uit. Leuk aan deze baan is natuurlijk het vele reizen! Eind juni ga ik met een klant naar Malaga voor een inspectie, dan door naar Lissabon voor een familietrip ter promotie van de stad en vervolgens staat er een inspectie in Marrakech op het programma. En mijn collega’s zijn net terug uit IJsland, geweldig!"

Kennis en expertise

Deze baan overtreft Femmy’s verwachtingen. "Ik organiseer enorme evenementen, op fantastische locaties en er gaat zo ontzettend veel geld mee gemoeid, dat is niet voor te stellen. Voor een Zwitserse klant bijvoorbeeld organiseer ik zo’n enorm evenement, waarbij niets onbesproken blijft. Van de plek van het servet tot de locatie, het wordt tot in detail geregeld. Hier leer ik enorm veel van. En bij andere klanten bijvoorbeeld wordt er helemaal niet over de prijs gesproken en is alles wat je voorstelt gelijk goed. Ze vertrouwen op mijn kennis en expertise." Dat ze geen 9 tot 5 baan heeft, ziet ze absoluut niet als een nadeel. "Uitvoeringen en inspecties worden nou eenmaal regelmatig in het weekend gepland, dat hoort erbij. Mijn vriend is piloot en heeft ook onregelmatige werktijden, dat scheelt."

Uitdaging

Natuurlijk komt Femmy ook wel eens in lastige situaties terecht. "Als klanten enorme verwachtingen hebben, maar een heel krap budget bijvoorbeeld. Dan zijn ze al snel ontevreden. Of als je een ‘pitch’ verliest. Dan heb je enorm veel tijd en energie in het project gestoken, je hebt een goed gevoel bij het gesprek, maar je klant gaat tóch met de concurrent in zee. Gelukkig zijn we de grootste van Nederland en gebeurt dit niet zo heel vaak."

Tio staat goed aangeschreven

Femmy wil vooral graag veel van de wereld zien. Dat is ook één van de redenen waarom ze destijds voor Tio koos. ‘Wat ik erg prettig vond aan Tio, is dat je in korte tijd je hbo-diploma kunt halen en dat Tio goed aangeschreven staat. Ik heb tijdens mijn sollicitaties alleen maar positieve reacties over mijn opleiding bij Tio gehad. De mini-onderneming is met stip het beste Tio-project. Het was super om te doen en heel leerzaam. Van mij mag Tio meer van dit soort praktijkprojecten in het lesprogramma opnemen."

Lees meer over: eventmanagement, manager