1. Home
  2. Nieuws
  3. International eventmanager voor business events

International eventmanager voor business events

Maxime Willemse werkt als International Eventmanager bij Gimago. “Je bent als eventmanager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een evenement. Tijdens mijn werk ontmoet ik veel interessante mensen en ontdek ik veel leuke locaties in Nederland.”

Maxime is samen met haar collega’s verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van business events. Maxime: “Deze lopen uiteen van personeelsevenementen tot incentive trips naar het buitenland. Het Gimago-team bestaat uit vier eventmanagers. Samen bedenken we voor ieder evenement een uniek concept. Out of the box, extraordinary, passionate en creativity zijn de perfecte termen om Gimago te beschrijven.”

Eventmanager dankzij Tio

Maxime: “Aan een evenement gaat zeker vier tot zes maanden voorbereiding vooraf. Wij bedenken voor ieder evenement een concept op maat naar de wensen van de opdrachtgever. Hierbij is het belangrijk om alle uitgangspunten helder te hebben, zodat locatiebezoeken kunnen worden ingepland, cateringopties worden ingevuld en eventueel artiesten geboekt kunnen worden. Op de dag dat het evenement plaatsvindt zijn we altijd op de locatie aanwezig om het evenement in goede banen te leiden. Dat is toch wel de kroon op je werk. Ik ben destijds aangenomen bij Gimago omdat ik tijdens mijn stages op Hogeschool Tio veel werkervaring op heb gedaan en hierdoor hard en zelfstandig kan werken.”

Eer van je werk

De zakelijke evenementenbranche kent een hoog- en een laagseizoen. Maxime: “In de zomer is het rustiger, omdat veel bedrijven geen activiteiten organiseren in de vakantieperiode. In september komen de personeelsevenementen er weer aan en rond december staan er veel kerstborrels en andere kerstevenementen op de planning. Op een gemiddelde werkdag werk ik concepten uit, vergelijk ik diverse locaties en cateringopties en onderhoud ik social media en de website. Een grote uitdaging in dit werk zijn de deadlines. Soms moeten we alle zeilen bijzetten om een deadline te halen en dan moet het concept ook nog eens binnen het budget vallen. Dat is soms best spannend, maar maakt het werk des te leuker!”

Toekomstig zelfstandig ondernemer

De vakken die Maxime heeft gevolgd tijdens haar opleiding Internationaal Toeristisch Management komen haar goed van pas. Maxime: “Ik was communicatief al best sterk, maar de lessen communicatie hebben dit nog meer verbeterd. Daarnaast hoop ik dat ik binnenkort een incentive reis naar Spanje mag organiseren, zodat ik het Spaans dat ik geleerd heb tijdens mijn opleiding straks ook kan gebruiken.” Voor de toekomst heeft Maxime ook al een duidelijk beeld. “Ik vind de evenementenbranche erg dynamisch en interessant en er liggen hier nog zoveel mogelijkheden. Wellicht ben ik ooit wel mede-eigenaar van Gimago en hebben we drie vestigingen waarvan één in het buitenland. Je weet het maar nooit…”

Lees meer over: internationaal