1. Home
 2. Internationaal Toeristisch Management
 3. Studieprogramma

Internationaal Toeristisch Management hbo

11 jaarCROHO-nummer 34927

Studieprogramma Internationaal Toeristisch Management

Praktijkgericht leren staat bij Tio centraal: leren door doen dus! Zo'n 60% van de opleiding Internationaal Toeristisch Management staat in het teken van de praktijk. Het studieprogramma is opgezet in overleg met brancheverenigingen ANVR, Ecommerce Foundation en IDEA en experts uit de praktijk. Hierdoor sluit het aan bij de behoefte van de branche en bij de laatste trends.

Vakkenpakket hbo-bachelor

Hieronder staan de vakken en projecten die je volgt bij de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management van Tio. Het vakkenpakket is opgedeeld in vijf onderdelen: internationaal toerisme, eventmanagement, e-commerce & management, interculturele communicatie en stage & afstuderen.
Gezien het belang van internationale ervaring volg je minimaal één onderdeel van je studie in het buitenland. Dit kan een stage, afstudeerproject of internationale uitwisseling zijn.

Internationaal toerisme

Reisbestemmingen, touroperating en tourmanagement: de basis voor het leveren van maatwerk is vakkennis. Je leert alles over toerisme en vrije tijd en bezoekt aansprekende bedrijven in de branche. Deze kennis pas je toe tijdens het project Tourism business innovation, dat georganiseerd wordt samen met branchevereniging ANVR. 
Met je opgedane kennis ga je direct aan de slag. In teams stel je twee reizen samen, een incentivereis en een groepsreis. Het team met de beste reis mag de reis daadwerkelijk gaan maken. Bovendien organiseer je als toekomstig reisprofessional in het eerste studiejaar je eigen studiereis. Per groepje krijg je een budget waarmee je je eigen reis bedenkt, boekt en uitvoert.

Bedrijfsbezoeken

Bezoeken aan een touroperator, (zaken)reisbureau, vakbeurs, congres en/of ferrymaatschappij.

Internationale studiereizen

Samen met je klas maak je twee internationale studiereizen om zelf de bestemmingen te ontdekken. Zo kun je je theoretische kennis van het toerisme in praktijk brengen.
Vier à vijf dagen cultuur snuiven in het buitenland, er is geen toerisme-student die daar ‘nee’ tegen zegt. Maar naast leuk zijn internationale studiereizen vooral leerzaam, omdat je gewoon met medestudenten je eigen reis samenstelt! 

Veel internationale reizen en projecten tijdens je studie

Destination management

Het op de kaart zetten van een bestemming. Positioneren, communiceren en het opbouwen van een (merk)naam voor levendige bestemmingen.

Tourism business innovation

Tijdens het project Tourism business innovation strijd je in teams om het beste advies te geven. Tijdens de 5-daagse bootcamp krijgt je team probleemcases van verschillende reisorganisaties voorgelegd. Jullie presenteren je advies zo origineel mogelijk.

E-touroperating & business travel

Je wordt voorbereid op het ontwikkelen van een toeristisch product, zoals een incentive reis of een businesstrip. Het gehele touroperatingproces komt aan bod: inkoop, productie, distributie, verkoop en uitvoering.

Touroperating

Maatwerkreizen, reisbrochures samenstellen, inkoop van vervoer en verblijf. Tijdens de eindopdracht stel je voor twee personen een unieke reis samen voor een vaststaand budget. Het team met de beste reis mag de koffers pakken en deze unieke reis zelf beleven!

De pakketreizen die online en in reisbureaus worden verkocht, worden samengesteld door de afdeling touroperating. Steeds meer (incentive) reisorganisaties bieden klanten (zowel particulieren als bedrijven) reizen op maat aan. Bij het vak Touroperating leer je alles over het samenstellen van reizen. En dat zul je ook in de praktijk moeten laten zien.

In kleine groepen krijg je de opdracht een reis samen te stellen voor twee personen die eens wat anders willen dan “al die gewone reizen uit de brochures”. Jullie krijgen de opdracht om voor een vaststaand budget een innovatieve reis te maken. De reis moet worden gepresenteerd alsof de reis wordt opgenomen in een brochure en online.
En, de reis moet ook daadwerkelijk uitvoerbaar zijn. De winnende groep krijgt namelijk niet alleen een cijfer voor het project en de bijbehorende studiepunten, maar mag de reis ook daadwerkelijk zelf uitvoeren!

Internationale projecten bij Internationaal Toeristisch Management

Berber Wind, toerisme-studente Tio Hengelo: “Ik heb veel aandacht aan het project besteed. Het is een leuk project en het past echt bij de opleiding: alle vakken komen hier samen. Erg leuk om aan te werken, zeker als je er eenmaal in zit. En helemaal gaaf dat ik gewonnen heb en mijn reis zelf mag gaan maken!”

Gastcolleges

Drie gastcollegedagen/workshops van experts uit de branche.

Inkomend toerisme

Duik dieper in het inkomend toerisme naar Nederland. Met welk doel komen de toeristen naar ons land en waar gaan ze precies naartoe? En hoe denk je dat het inkomend toerisme zich in de toekomst gaat ontwikkelen?

Recht en toerisme

Internationaal recht, privaatrecht, publiekrecht, belastingrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht.

Je maakt kennis met de Nederlandse reisbranche. Basisbegrippen en reisgerelateerd vakjargon wordt aangeleerd. Je krijgt kennis over verschillende reisorganisaties, hun diverse aanbod en andere reisgerelateerde organisaties en producten.

Reisbestemmingen

Van de Caraïben tot Japan en van Zuid-Afrika naar Patagonië. Alles over de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden.

Toeristische theorie en onderzoek

Het vak Toerisme, Theorie en Onderzoek geeft een inzicht in het toerisme vanuit een wetenschappelijk perspectief. Naast kennis van toerisme in het algemeen wordt ook stilgestaan bij meer overstijgende onderwerpen als economische, sociale en culturele gevolgen van toerisme en duurzaamheid.

Tourmanagement

Begeleiding van reizen, voorbereiding rondreis, groepsprocessen, briefing.

VakkenProjecten
Bedrijfsbezoeken0
Internationale studiereizen6
Destination management4
Tourism business innovation2
E-touroperating & business travel4
Touroperating8
Gastcolleges1
 
Inkomend toerisme2
 
Recht en toerisme2
 
Reis- en productkennis2
 
Reisbestemmingen4
 
Toeristische theorie en onderzoek4
 
Tourmanagement2
 
Vakken
Bedrijfsbezoeken0
Destination management4
E-touroperating & business travel4
Gastcolleges1
Inkomend toerisme2
Recht en toerisme2
Reis- en productkennis2
Reisbestemmingen4
Toeristische theorie en onderzoek4
Tourmanagement2
Projecten
Internationale studiereizen6
Tourism business innovation2
Touroperating8

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Eventmanagement

Toerisme is veel meer dan het boeken van een reis. MICE is niet meer weg te denken uit de toeristische wereld en eventmanagement is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding Internationaal Toeristisch Management.

Creative concept design

Het ontwerpen van een concept op het gebied van toerisme of events. Bedenk en presenteer een onvergetelijke belevenis.

Incentive & event travel

Stel een zo uitdagend en origineel mogelijke incentive reis samen voor een groep van zeven personen. Het budget is duizend euro per persoon. De groep met de beste reis voert deze zelf uit.

Aan jullie de taak om een zo origineel, uitdagend en aantrekkelijk mogelijk programma op te stellen. Vliegen naar Noorwegen, met de bus naar Praag, kanovaren in Parijs, of een gastronomisch weekend in België?
Vervoer, accommodatie, activiteiten, begeleiding, alles zul je zelf bij elkaar moeten zoeken en samenvoegen tot één reis. De kennis die je bij de verschillende vakken zult opdoen, pas je bij dit project dus direct toe. En hoe beter je al die kennis integreert, hoe groter de kans dat je met jouw groep als winnaar uit de finale komt, en de reis (op kosten van Tio) zelf gaat uitvoeren!

Composing your own travel trip to Bilbao, Spain

Eventmanagement 1

Tijdens het vak Eventmanagement maak je kennis met de wereld van eventmanagement. Je maakt kennis met de sector, met de managementstijl en met de verschillende leveranciers. Ook wordt er gekeken naar het evenementenbureau, naar specifieke risico’s en naar de verschillende evenementenvormen met hun karakteristieken.

Eventmanagement 2

Tijdens het vak Eventmanagement Advanced ga je je kennis van het vak eventmanagement verder verdiepen. Het vak bestaat uit 5 thema’s:

 • Branding & live communicatie
 • Citymarketing
 • Internationale evenementen
 • Trends en ontwikkelingen
 • Veiligheid en evenementlogistiek

Marketing

Strategische analyses, confrontatiematrix, marketingmix, operationeel marketingplan, strategisch plan. Afnemersgedrag, marktsegmentatie, positionering, marketingmix, promotie. Analyse van trends en ontwikkelingen, concurrentieanalyse, SWOT-analyse, confrontatiematrix.

Masterclasses

Diverse masterclasses op het gebied van eventmanagement, sales, marketing en toerisme.

Meetings, incentives, conferencing, exhibitions (MICE)

Eventmanagement waarbij grote groepen, uiteraard goed van tevoren gepland, worden samengebracht voor een specifiek doel.

VakkenProjecten
Creative concept design2
Incentive & event travel2
Eventmanagement 12
 
Eventmanagement 24
 
Marketing12
 
Masterclasses0
 
Meetings, incentives, conferencing, exhibitions (MICE)2
 
Vakken
Creative concept design2
Eventmanagement 12
Eventmanagement 24
Marketing12
Masterclasses0
Meetings, incentives, conferencing, exhibitions (MICE)2
Projecten
Incentive & event travel2

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

E-commerce & management

Vanwege de sterk veranderende toerismebranche is er binnen de opleiding Internationaal Toeristisch Management veel aandacht voor e-commerce. Zo leer je een reis online in de markt te zetten en leer je hoe je een website optimaliseert om snel en eenvoudig een vakantie te boeken. 

Corporate social responsibility

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oftewel duurzaam ondernemen, is een vorm van ondernemen waarbij People, Planet en Profit centraal staat.

Digital marketing

Kennis en toepassing van digital marketing, waarmee de marketingdoelstellingen van een onderneming worden gerealiseerd via online en interactive media.

E-commerce

Het kopen en verkopen van producten en diensten via het internet. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een hotelovernachting of reis of het verkopen van producten via een webshop.

Finance & accounting

Het ambitieniveau van het vak Finance & Accounting is om studenten op een theoretische en praktische wijze de belangrijkste beginselen van de bedrijfseconomie te leren. Zo worden in het eerste en tweede jaar in hoofdlijnen de financiering en kosten van de onderneming behandeld. In het derde jaar verkrijg je inzicht in de financiële verslaglegging.

Human resource management

Werving, selectie, personeelsplanning, functioneringsgesprekken, loopbaanbegeleiding.

Informatiemanagement

Tijdens en na je studie zal je veel te maken krijgen met CRM, CMS en andere informatiesystemen. Vanuit informatiebehoeften kom je samen met de ICT-afdeling tot een informatievoorziening, waarbij jij als gebruiker een spil bent in de opzet en verbetering van deze systemen.

Introductie in bedrijfseconomie

Introductie in de bedrijfseconomie, waarbij je de belangrijkste basisbeginselen van de bedrijfseconomie leert. 

Vrijstelling voor studenten met  Management & Organisatie of Bedrijfseconomie in de vooropleiding.

Managementvaardigheden

Leiden van vergaderingen, motiveren, conflicthantering, gesprekstechnieken, managementstijlen.

Operations management

Efficiëntie en effectiviteit van bedrijfsprocessen in de businessbranche. Ontwerp en analyse van processen, kwaliteitszorg.

Organisational behaviour

Managementproces, informatiestromen, organisatiecultuur, organisatiemodellen, besluitvormingsproces, verandermanagement.

Professionele ontwikkeling

Beroepsoriëntatie, competentieontwikkeling, sollicitatietraining.

Projectmanagement

Samenwerken om toeristische deals te optimaliseren, initiatief nemen en actief deelnemen in het projectteam. Het toepassen van algemeen aanvaarde projectmanagementtools in de voorbereiding en planning van reizen.

Vakken
Corporate social responsibility2
Digital marketing4
E-commerce4
Finance & accounting10
Human resource management4
Informatiemanagement4
Introductie in bedrijfseconomie2
Managementvaardigheden2
Operations management2
Organisational behaviour4
Professionele ontwikkeling3
Projectmanagement2
Vakken
Corporate social responsibility2
Digital marketing4
E-commerce4
Finance & accounting10
Human resource management4
Informatiemanagement4
Introductie in bedrijfseconomie2
Managementvaardigheden2
Operations management2
Organisational behaviour4
Professionele ontwikkeling3
Projectmanagement2

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Interculturele communicatie

Leren communiceren krijgt veel aandacht. Via rollenspelen krijg je de afhandeling van klachten, het verkopen van reizen en productpresentaties onder de knie. Je oefent je talen en leert zakendoen met andere culturen.

Commerciële vaardigheden

Tijdens het vak Commerciële Vaardigheden werk je aan je commerciële vaardigheden. Je leert prospects te werven, een gestructureerd verkoopgesprek te voeren, te onderhandelen en om te gaan met klachten.

Communicatie

Presentatietechnieken, adviseren, interviewtechnieken, slechtnieuwsgesprekken, vergaderen, assertiviteit.

Corporate communication

Huisstijl, imago, brochures, advertenties, perscommunicatie, DM, jaarverslagen.

Cross-cultural communication

Interculturele interactie, communicatie en conflicthantering, culturele sensitiviteit.

Duits, Frans, Spaans

Branchegerichte communicatie met touroperators en collega’s waarbij aandacht wordt besteed aan grammatica, uitspraak, presenteren, luisteren, schrijven en lezen van vakteksten.

Naast English is één vreemde taal verplicht. Je mag zelf kiezen welke tweede taal je kiest. Op basis van een behaald taalniveau wordt bepaald op welk taalniveau je wordt ingedeeld en of je de taal 2, 4 of 5 semesters moet volgen.

Engels

Branchegerichte communicatie op managementniveau, luisteren, schrijven en lezen van maatschappelijke en werkgerelateerde teksten.

Op basis van een behaald taalniveau wordt bepaald op welk taalniveau je wordt ingedeeld en of je de taal 2, 4 of 5 semesters moet volgen.

Zakelijke communicatie

Schrijven van zakelijke brieven, commerciële teksten, rapportages.

Vakken
Commerciële vaardigheden2
Communicatie2
Corporate communication2
Cross-cultural communication2
Duits, Frans, Spaans4
Engels6
Zakelijke communicatie6
Vakken
Commerciële vaardigheden2
Communicatie2
Corporate communication2
Cross-cultural communication2
Duits, Frans, Spaans4
Engels6
Zakelijke communicatie6

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Stage & afstuderen

Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. In je afstudeeronderzoek komt alles wat je geleerd hebt samen.

Data-analyse

Business modellen toepassen, informatie verzamelen en conclusies trekken.

Afstuderen

Je gaat zelfstandig of binnen een bedrijf een door jezelf gekozen onderzoek verrichten.
Afstuderen speelt een belangrijke rol binnen de hbo-opleiding. Tijdens het afstuderen ga je als professional aan het werk om je reeds verworven kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen. Je gaat aan de slag om de laatste competenties te ontwikkelen die je nodig hebt om straks in de beroepspraktijk aan de slag te kunnen. Afstuderen gebeurt via het succesvol uitvoeren en afronden van een afstudeeropdracht. Deze afstudeeropdracht wordt meestal uitgevoerd voor een een organisatie met een probleem. De student kan echter ook bij een van de lectoraten van Tio, of zelfstandig afstuderen. Tijdens de afstudeeropdracht voert de student praktijkgericht onderzoek uit. Dat betekent doelbewust en methodisch zoeken naar kennis en inzichten met betrekking tot problemen uit de praktijk, in de vorm van antwoorden op van te voren gestelde vragen. 

Methoden en technieken

Het vak Methoden en technieken is erop gericht om de studenten stapsgewijs onderzoeksvaardigheden aan te leren. De nadruk ligt op de praktische kanten van onderzoek. Er wordt ingegaan op het onderzoeksproces in al zijn facetten, zoals het opstellen van een probleemstelling, de keuze van een onderzoeksmethode, vragenlijstconstructie, het veldwerk en de rapportage. 

Marktonderzoek

Het project Marktonderzoek helpt je om je goed voor te bereiden op je afstudeeropdracht. In groepen van vier voer je een eigen branchegericht onderzoek uit. Er wordt een probleemstelling en een onderzoeksvraag geformuleerd. Samen denken jullie na over hoe je het onderzoek uit gaat voeren.

Je benadert de door jou gekozen doelgroep actief om informatie te verzamelen en conclusies te kunnen formuleren. Je schrijft een onderzoeksverslag, dat ook gepresenteerd moet worden. Een uitdagend project! Na het afronden van dit project heb je voldoende bagage om je afstudeeropdracht goed te kunnen afronden.

Voorbereiden afstuderen

Het doel van van dit vak is het voorbereiden op de afstudeeropdracht door een basis leggen voor de zelfstandig uit te voeren onderzoeksopdracht en het schrijven van een afstudeervoorstel. 

Minor

Naast de major, waarin je de vakken van het curriculum volgt, kies je één minor van 20 EC’s of twee minors van 10 EC’s om je kennis te verbreden.

Vrije keuzeruimte

Je kunt 4 EC's volledig vrij indelen. Ga bijvoorbeeld eens op een beurs staan om Tio te promoten of kom helpen op de open dag. 

(Internationale) Stages

Kies een (internationale) stage om het geleerde in praktijk te brengen en om werkervaring op te doen. Je loopt twee stages van minimaal 13 weken.

VakkenProjecten
Data-analyse2
Afstuderen30
Methoden en technieken6
Marktonderzoek4
Voorbereiden afstuderen2
Minor20
Vrije keuzeruimte4
(Internationale) Stages40
Vakken
Data-analyse2
Methoden en technieken6
Voorbereiden afstuderen2
Vrije keuzeruimte4
Projecten
Afstuderen30
Marktonderzoek4
Minor20
(Internationale) Stages40

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Optioneel

Onderstaande keuzevakken zijn facultatief en dus geen verplichting.

Extra taal: Duits / Frans / Spaans

Branchegerichte communicatie met zakelijke relaties en collega’s waarbij aandacht wordt besteed aan grammatica, uitspraak, presenteren, luisteren, schrijven en lezen van vakteksten.

Op basis van een behaald taalniveau wordt bepaald op welk taalniveau je wordt ingedeeld en of je de taal 2, 4 of 5 semesters moet volgen.

Vinologie

Wijnkennis, wijn-spijscombinaties, vinificatie, gastronomie en wijnproeven.

Keuzevakken
Extra taal: Duits / Frans / Spaans4
Vinologie2
Keuzevakken
Extra taal: Duits / Frans / Spaans4
Vinologie2

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Vakkenpakket hbo-ad

Hieronder staan de vakken en projecten die je volgt bij de Ad-opleiding Internationaal Toeristisch Management van Tio. Het vakkenpakket is opgedeeld in vier onderdelen: internationaal toerisme, eventmanagement, management & communicatie en stage.

Internationaal toerisme

Destination management

Het op de kaart zetten van een bestemming. Positioneren, communiceren en het opbouwen van een (merk)naam voor levendige bestemmingen.

Internationale studiereis

Samen met je klas maak je één internationale studiereis om zelf bestemmingen te ontdekken. Zo kun je je theoretische kennis van het toerisme in praktijk brengen.
Vier à vijf dagen cultuur snuiven in het buitenland, er is geen toerisme-student die daar ‘nee’ tegen zegt. 

Veel internationale reizen en projecten tijdens je studie

E-touroperating & business travel

Je wordt voorbereid op het ontwikkelen van een toeristisch product, zoals een incentive reis of een businesstrip. Het gehele touroperatingproces komt aan bod: inkoop, productie, distributie, verkoop en uitvoering.

Tourism business innovation

Tijdens het project Tourism business innovation strijd je in teams om het beste advies te geven. Tijdens de 5-daagse bootcamp krijgt je team probleemcases van verschillende reisorganisaties voorgelegd. Jullie presenteren je advies zo origineel mogelijk.

Gastcolleges

Drie gastcollegedagen/workshops van experts uit de branche.

Touroperating

Maatwerkreizen, reisbrochures samenstellen, inkoop van vervoer en verblijf. Tijdens de eindopdracht stel je voor twee personen een unieke reis samen voor een vaststaand budget. Het team met de beste reis mag de koffers pakken en deze unieke reis zelf beleven!

De pakketreizen die online en in reisbureaus worden verkocht, worden samengesteld door de afdeling touroperating. Steeds meer (incentive) reisorganisaties bieden klanten (zowel particulieren als bedrijven) reizen op maat aan. Bij het vak Touroperating leer je alles over het samenstellen van reizen. En dat zul je ook in de praktijk moeten laten zien.

In kleine groepen krijg je de opdracht een reis samen te stellen voor twee personen die eens wat anders willen dan “al die gewone reizen uit de brochures”. Jullie krijgen de opdracht om voor een vaststaand budget een innovatieve reis te maken. De reis moet worden gepresenteerd alsof de reis wordt opgenomen in een brochure en online.
En, de reis moet ook daadwerkelijk uitvoerbaar zijn. De winnende groep krijgt namelijk niet alleen een cijfer voor het project en de bijbehorende studiepunten, maar mag de reis ook daadwerkelijk zelf uitvoeren!

Internationale projecten bij Internationaal Toeristisch Management

Berber Wind, toerisme-studente Tio Hengelo: “Ik heb veel aandacht aan het project besteed. Het is een leuk project en het past echt bij de opleiding: alle vakken komen hier samen. Erg leuk om aan te werken, zeker als je er eenmaal in zit. En helemaal gaaf dat ik gewonnen heb en mijn reis zelf mag gaan maken!”

Inkomend toerisme

Duik dieper in het inkomend toerisme naar Nederland. Met welk doel komen de toeristen naar ons land en waar gaan ze precies naartoe? En hoe denk je dat het inkomend toerisme zich in de toekomst gaat ontwikkelen?

Recht en toerisme

Internationaal recht, privaatrecht, publiekrecht, belastingrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht.

Je maakt kennis met de Nederlandse reisbranche. Basisbegrippen en reisgerelateerd vakjargon wordt aangeleerd. Je krijgt kennis over verschillende reisorganisaties, hun diverse aanbod en andere reisgerelateerde organisaties en producten.

Reisbestemmingen

Van de Caraïben tot Japan en van Zuid-Afrika naar Patagonië. Alles over de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden.

Toeristische theorie en onderzoek

Het vak Toerisme, Theorie en Onderzoek geeft een inzicht in het toerisme vanuit een wetenschappelijk perspectief. Naast kennis van toerisme in het algemeen wordt ook stilgestaan bij meer overstijgende onderwerpen als economische, sociale en culturele gevolgen van toerisme en duurzaamheid.

Tourmanagement

Begeleiding van reizen, voorbereiding rondreis, groepsprocessen, briefing.

VakkenProjecten
Destination management4
Internationale studiereis2
E-touroperating & business travel4
Tourism business innovation2
Gastcolleges1
Touroperating8
Inkomend toerisme2
 
Recht en toerisme2
 
Reis- en productkennis2
 
Reisbestemmingen2
 
Toeristische theorie en onderzoek4
 
Tourmanagement2
 
Vakken
Destination management4
E-touroperating & business travel4
Gastcolleges1
Inkomend toerisme2
Recht en toerisme2
Reis- en productkennis2
Reisbestemmingen2
Toeristische theorie en onderzoek4
Tourmanagement2
Projecten
Internationale studiereis2
Tourism business innovation2
Touroperating8

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Eventmanagement

Creative concept design

Het ontwerpen van een concept op het gebied van toerisme of events. Bedenk en presenteer een onvergetelijke belevenis.

Incentive & event travel

Stel een zo uitdagend en origineel mogelijke incentive reis samen voor een groep van zeven personen. Het budget is duizend euro per persoon. De groep met de beste reis voert deze zelf uit.

Aan jullie de taak om een zo origineel, uitdagend en aantrekkelijk mogelijk programma op te stellen. Vliegen naar Noorwegen, met de bus naar Praag, kanovaren in Parijs, of een gastronomisch weekend in België?
Vervoer, accommodatie, activiteiten, begeleiding, alles zul je zelf bij elkaar moeten zoeken en samenvoegen tot één reis. De kennis die je bij de verschillende vakken zult opdoen, pas je bij dit project dus direct toe. En hoe beter je al die kennis integreert, hoe groter de kans dat je met jouw groep als winnaar uit de finale komt, en de reis (op kosten van Tio) zelf gaat uitvoeren!

Composing your own travel trip to Bilbao, Spain

Eventmanagement

Tijdens het vak Eventmanagement maak je kennis met de wereld van eventmanagement. Je maakt kennis met de sector, met de managementstijl en met de verschillende leveranciers. Ook wordt er gekeken naar het evenementenbureau, naar specifieke risico’s en naar de verschillende evenementenvormen met hun karakteristieken.

Marketing

Strategische analyses, confrontatiematrix, marketingmix, operationeel marketingplan, strategisch plan. Afnemersgedrag, marktsegmentatie, positionering, marketingmix, promotie. Analyse van trends en ontwikkelingen, concurrentieanalyse, SWOT-analyse, confrontatiematrix.

Masterclasses

Diverse masterclasses op het gebied van eventmanagement, sales, marketing en toerisme.

VakkenProjecten
Creative concept design2
Incentive & event travel2
Eventmanagement2
 
Marketing8
 
Masterclasses0
 
Vakken
Creative concept design2
Eventmanagement2
Marketing8
Masterclasses0
Projecten
Incentive & event travel2

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Management & communicatie

Commerciële vaardigheden

Tijdens het vak Commerciële Vaardigheden werk je aan je commerciële vaardigheden. Je leert prospects te werven, een gestructureerd verkoopgesprek te voeren, te onderhandelen en om te gaan met klachten.

Communicatie

Presentatietechnieken, adviseren, interviewtechnieken, slechtnieuwsgesprekken, vergaderen, assertiviteit.

Cross-cultural communication

Interculturele interactie, communicatie en conflicthantering, culturele sensitiviteit.

Engels

Branchegerichte communicatie op managementniveau, luisteren, schrijven en lezen van maatschappelijke en werkgerelateerde teksten.

Op basis van een behaald taalniveau wordt bepaald op welk taalniveau je wordt ingedeeld en of je de taal 2 of 4 semesters moet volgen.

Finance & accounting

Het ambitieniveau van het vak Finance & Accounting is om studenten op een theoretische en praktische wijze de belangrijkste beginselen van de bedrijfseconomie te leren. Zo worden in hoofdlijnen de financiering en kosten van de onderneming behandeld. 

Human resource management

Werving, selectie, personeelsplanning, functioneringsgesprekken, loopbaanbegeleiding.

Professionele ontwikkeling

Beroepsoriëntatie, competentieontwikkeling, sollicitatietraining.

Vakken
Commerciële vaardigheden2
Communicatie2
Cross-cultural communication2
Engels6
Finance & accounting6
Human resource management4
Professionele ontwikkeling3
Vakken
Commerciële vaardigheden2
Communicatie2
Cross-cultural communication2
Engels6
Finance & accounting6
Human resource management4
Professionele ontwikkeling3

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Stage

Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk.

Methoden en technieken

Het vak Methoden en technieken is erop gericht om de studenten stapsgewijs onderzoeksvaardigheden aan te leren. De nadruk ligt op de praktische kanten van onderzoek. Er wordt ingegaan op het onderzoeksproces in al zijn facetten, zoals het opstellen van een probleemstelling, de keuze van een onderzoeksmethode, vragenlijstconstructie, het veldwerk en de rapportage. 

(Internationale) Stages

Kies een (internationale) stage om het geleerde in praktijk te brengen en om werkervaring op te doen. Je loopt twee stages van minimaal 13 weken.

VakkenProjecten
Methoden en technieken6
(Internationale) Stages40
Vakken
Methoden en technieken6
Projecten
(Internationale) Stages40

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Optioneel

Onderstaande keuzevakken zijn facultatief en dus geen verplichting.

Extra taal: Duits / Frans / Spaans

Branchegerichte communicatie met zakelijke relaties en collega’s waarbij aandacht wordt besteed aan grammatica, uitspraak, presenteren, luisteren, schrijven en lezen van vakteksten.

Op basis van een behaald taalniveau wordt bepaald op welk taalniveau je wordt ingedeeld en of je de taal 2 of 4 semesters moet volgen.

Vinologie

Wijnkennis, wijn-spijscombinaties, vinificatie, gastronomie en wijnproeven.

Keuzevakken
Extra taal: Duits / Frans / Spaans4
Vinologie2
Keuzevakken
Extra taal: Duits / Frans / Spaans4
Vinologie2

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

(Internationale) stages en afstuderen

Tio staat voor praktijkgericht studeren. Naast de projecten die aan bod komen tijdens je studie, zijn de beste voorbeelden hiervan je stages en afstuderen. Hierbij breng je alle opgedane kennis in de praktijk en ontwikkel je je communicatieve en onderzoeksvaardigheden. Veel studenten zien hun stage daarom als één van de leukste onderdelen van hun studie.

Waar loop jij volgend jaar stage?

Stel jij straks de gaafste reizen samen als productmanager bij een touroperator? Of toon je liever je expertise in events bij een evenementenbureau in het buitenland? Alles kan tijdens je stage! Bij Tio loop je twee stages van 13 weken en voer je daarnaast 20 weken een onderzoek uit, op unieke locaties bij topbedrijven of juist bij gespecialiseerde kleine bedrijven. Denk aan touroperators in Nieuw-Zeeland, Cambodja of Los Angeles of het hoofdkantoor van TUI. Zo leer je je branche pas écht goed kennen. Goed voor je ontwikkeling, en zeker ook voor je cv!

Stageperiode

Stageplaatsen komen automatisch beschikbaar dankzij de jarenlange relatie van Tio met grote namen in de branche. Je kunt zelf ook een stageplaats aandragen. Tijdens het tweejarige Ad-programma en het driejarige bachelorprogramma volg je twee stages in de zomermaanden. Tijdens het vierjarige bachelorprogramma loop je je tweede stage tijdens het derde studiejaar. Je sluit je studie af met een afstudeeropdracht bij een bedrijf. Veel studenten krijgen na hun afstudeerproject een baan aangeboden bij hun afstudeerbedrijf.

Begeleiding

Aan het begin van het studiejaar vertelt je studiecoach je alles over je stage. Via het Studentenweb van Tio kun je je oriënteren op honderden stageadressen. Voordat je gaat solliciteren, geef je je voorkeur op bij je studiecoach. Ieder stagebedrijf moet bovendien aantonen dat het in staat is de benodigde begeleiding te geven. Je krijgt bezoek van je studiecoach. De meeste studenten in het buitenland worden ook bezocht. Alle studenten worden telefonisch, via videobellen en per e-mail begeleid.

Goede contacten

Tio onderhoudt intensieve contacten met bedrijven en multinationals uit de branches hotellerie, event, toerisme en business. Van ID&T en The Ritz-Carlton tot ABN AMRO en van fonQ en TUI tot BMW.

Career event

Jaarlijks organiseert Tio voor alle studenten het Career Event. Hier kun je je bij de aanwezige, goed aangeschreven bedrijven oriënteren op een stageplek en volg je gastcolleges en workshops van professionals uit de branche.

Verdiensten tijdens stage

Als richtlijn voor de vergoeding die je tijdens je stage van het stagebedrijf ontvangt, hanteert Tio het bedrag van € 62,- bruto per week. Er zijn echter ook bedrijven die geen stagevergoeding bieden.

Streepje voor met buitenlandervaring

Buitenlandervaring staat goed op je cv. Je leert zelfstandig problemen op te lossen, ontmoet nieuwe mensen en verbetert je talenkennis. Je krijgt hier bij Tio daarom alle ruimte voor. Op verschillende momenten tijdens de studie kun je naar het buitenland gaan.

Internationale ervaring

Alle hbo-studenten van Tio doen ervaring op in het buitenland, via een internationale stage, afstudeerproject, studieperiode in het buitenland of internationale studiereis. Je leert zelfstandig problemen op te lossen en initiatief te nemen. Je maakt kennis met andere culturen en verbetert je talenkennis. Een stage duurt minimaal 13 weken. In het buitenland kan het voorkomen dat stages langer duren. Regelmatig geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Erasmus+ beurs

De Erasmus+ beurs is een beurs voor hbo-studenten die in het buitenland (maar wel binnen Europa) willen studeren of stage willen lopen. Of een student een beurs kan krijgen, is afhankelijk van het aan Tio beschikbaar gestelde beursbedrag. Afhankelijk van het land kan de beurs variëren van € 819,- tot € 1.875,- per keer.

Kosten buitenlandstage

Binnen Europa kun je al van zo’n € 675,- per maand rondkomen; € 375,- huisvesting en € 300,- huishoudelijke uitgaven. Het retourticket heb je soms al voor € 125,-. Buiten Europa liggen de kosten, volledig afhankelijk van de bestemming, vaak hoger. Een retourticket naar Australië zal misschien wel € 1.500,- kosten, maar veel bestemmingen zijn ook bereikbaar tegen een lagere ticketprijs. Dagelijkse kosten in niet-westerse landen zijn vaak relatief laag, terwijl dit in bijvoorbeeld Amerika vergelijkbaar of hoger ligt dan in Nederland. Ook een visum kan kosten met zich meebrengen. Bovengenoemde bedragen zijn indicatief. Wie studiefinanciering ontvangt, komt tijdens de buitenlandstage in aanmerking voor een vergoeding voor het stopzetten van het studentenreisproduct. Dit reisvoordeel kan met de eventuele Erasmusbeurs oplopen tot meer dan € 650,- per maand.
De kosten voor de buitenlandstage zijn niet opgenomen in het collegegeld.

Excursies

Jaarlijks kun je zowel binnen als buiten het studieprogramma deelnemen aan verschillende studiereizen, internationale excursies en de excursies van studentenvereniging Cognatio, zoals een wintersportreis.

Study abroad

Tio werkt samen met verschillende partneruniversiteiten over de hele wereld, van Parijs tot New York en van Barcelona tot Dubai of Tokyo. Als hbo-student kun je aan een van de partneruniversiteiten studeren. 
Hiermee biedt Tio haar studenten een kans zichzelf te ontwikkelen en zich goed voor te bereiden op een internationale carrière. Natuurlijk is een buitenlandperiode ook een goede persoonlijke ervaring. Vaak woon je op een campus en studeer je in een internationale klas met verschillende nationaliteiten.

Wil jij in het buitenland studeren?

Are you ready for an international career?
Are you ready for an international career?
Study abroad in Dubai
Reasons why you should experience a semester abroad
Studying in Paris
Endless possibilities for studying abroad
Studying abroad in Helsinki
Minor study abroad at Tio University
Paris - a beautiful city to study in

Doordat de lesperioden niet bij alle universiteiten exact op die van Tio aansluiten, kan het voorkomen dat je een aantal lesweken bij Tio mist of een of meer maanden studievertraging oploopt.

Grand international tour

Als je het vierjarige hbo-programma volgt, kun je kiezen voor de Grand international tour. Dan ruil je je tweedejaarsstage in voor een extra semester studeren in het buitenland en studeer je een jaar aan twee verschillende partneruniversiteiten van Tio.

Internationale samenwerking

Tio heeft haar internationale netwerk de afgelopen jaren nog verder uitgebreid en geprofessionaliseerd. Dit heeft geleid tot een samenwerking met verscheidene partnerscholen wereldwijd. De verwachtingen voor de toekomst zijn groot, Tio blijft uitwisselingsmogelijkheden onderzoeken. Hiermee biedt Tio studenten de kans zich goed voor te bereiden op het internationale bedrijfsleven. Met een Tio-opleiding op zak ligt de wereld aan je voeten!

Selectie partnerscholen

Tio heeft haar partnerscholen geselecteerd op basis van een aantal criteria.

 • Het onderwijs ligt in het verlengde van de Tio-opleidingen.
 • De aangeboden vakken zijn aantrekkelijk en de onderwijstaal moet één van Tio’s moderne vreemde talen zijn.
 • De semesters lopen gelijk, het onderwijs is praktijkgericht en geaccrediteerd.
 • Daarnaast is de stad of omgeving van belang, net als de begeleiding die de school de student kan bieden.
 • Ook het aanbieden of regelen van huisvesting en de faciliteiten op school spelen een rol.

Kortom, universiteiten die, net als Tio, een toegevoegde waarde hebben!

Lijst met partnerscholen

Kies je minor

Naast de major, waarin je de vakken van het studieprogramma volgt, kies je één minor van 20 EC’s of twee minors van 10 EC’s om je kennis te verbreden. Welk vakgebied past het beste bij jou?

Digital marketing

Ontwikkel je eigen website en bedenk de ultieme onlinestrategie om jouw product of dienst te verkopen. Leer alles over SEA, SEO en content building.

Minor stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen, je kennis van de branche vergroten en je cv een boost geven? Loop dan een extra stage bij een door jou  gekozen bedrijf.

Practical Internship Minor @ Tio University

Grand international tour

Instead of a second internship, you will study two semesters abroad at two of Tio’s partner universities.
Alleen mogelijk in het vierjarige studietraject.

Praktijkminor

Breng wat je hebt geleerd tijdens je opleiding direct in de praktijk door onderzoek uit te  voeren bij een organisatie.

International business 

You will acquire knowledge of international marketing, cultural  differences and international management to be able to advise a global player.

Lisanne over de minor international business“Ik wilde graag een uitdagende minor volgen. Ik houd erg van out of the box denken en ik wil graag gepusht worden om een goed resultaat te behalen. De minor International Business leek me daarom een goede keuze!”

Minor International Business @ Tio University

Real estate

Verdiep je in de vastgoedmarkt en leer alles over waardebepaling, koop en verkoop, vastgoed als belegging, exploitatie en strategieën in deze succesvolle branche.

International financial management 

You will analyse the international, business and financial risks of corporate acquisitions.

Minor Financial Management @ Tio

Research

Denk je erover om na je hbo-opleiding nog een (universitaire) master te gaan volgen? Dan is dit voor jou een interessante minor. Je bereidt je met deze minor optimaal voor op een academische master en leert meer over het doen van onderzoek.
Tijdens de minor Research krijg je vakken als academisch schrijven en research skills. Je gaat je verder verdiepen in verschillende statistische analyses en leert meer over het conceptualiseren van kwalitatief onderzoek. Vaardigheden die je goed kunt gebruiken tijdens het afstuderen en die je vaak nodig hebt om een universitaire masteropleiding te volgen.

Research Minor @ Tio University

Managementdevelopmentstage

Een intensieve managementstage voor excellente studenten waarbij je managementvaardigheden ontwikkelt en toepast.
Indien je deze minor in het driejarige traject volgt, duurt je studie ongeveer twee maanden langer.

Bram Kreté over de minor managementdevelopmentstage: “Ik heb niet lang getwijfeld welke minor ik zou kiezen. Door de combinatie van theorie en praktijk kun je veel ervaring opdoen. Je leert tenslotte meer in de praktijk!”

Management Internship @ The Grand Hotel Amsterdam

Sales

Ontwikkel je sales skills: ga aan de slag met customer relationship management, social selling en kom meer te weten over co-creatie binnen B-to-B.

Sales minor at Tio

Marketingcommunicatie

Een mix van marketingcommunicatie en concept design & media: je leert de consument te ‘raken’ met je communicatiestrategie.

Karin over de minor marketingcommunicatie: “Ik was erg gefascineerd hoe grote merken zoals bijvoorbeeld Coca-Cola zich zo sterk in de markt hebben weten te zetten. Ik wilde graag weten welke filosofie hierachter zat en heb daarom voor deze minor gekozen.”

Minor Marketing Communication @ Tio University

Stocks and bonds

Shares, bonds, options, futures and securities; after this minor you know everything about the  financial market.

Minor Stocks & Bonds @ Tio

Ondernemerschap

In een team van studenten run je je eigen onderneming, met een managementteam, aandeelhouders en een zelfbedacht innovatief product, dat je ontwikkelt en verkoopt.

Annemiek over de minor Ondernemerschap:“Ik wil later graag mijn eigen onderneming starten. De aspecten die bij het starten en het runnen van een eigen onderneming komen kijken, komen allemaal aan bod bij deze minor.”

Michiel de Kleine over de minor Ondernemerschap: “Omdat ik later zelf een bedrijf wil beginnen vond ik deze minor meteen interessant!”

Minor Entrepreneurship @ Tio University

Study abroad

Enrich your language skills and international contacts by studying one semester at a partner university abroad.
Bij een aantal universiteiten sluiten de lesperioden niet exact aan op die van Tio. Daardoor mis je mogelijk een  aantal lesweken bij Tio of loop je één of meer maanden studievertraging op. Het volgen van twee semesters  aan een van Tio’s partneruniversiteiten is alleen mogelijk in het vierjarige studietraject.

MinorsMinors
Digital marketing10
Minor stage20
Grand international tour (in English)40
Praktijkminor10
International business (in English)20
Real estate20
International financial management (in English)10
Research10
Managementdevelopmentstage20
Sales10
Marketingcommunicatie10
Stocks and bonds (in English)10
Ondernemerschap20
Study abroad (in English)20
Minors
Digital marketing10
Grand international tour (in English)40
International business (in English)20
International financial management (in English)10
Managementdevelopmentstage20
Marketingcommunicatie10
Ondernemerschap20
Minors
Minor stage20
Praktijkminor10
Real estate20
Research10
Sales10
Stocks and bonds (in English)10
Study abroad (in English)20

* EC staat voor European Credit. Eén EC staat gelijk aan 28 uur studiebelasting. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Welke minor(en) kies jij?

Which minor suits you best?
Which minor suits you best?
Minor Marketing Communication @ Tio University
Reasons why you should experience a semester abroad
Practical Internship Minor @ Tio University
Research Minor @ Tio University
Minor International Business @ Tio University
Sales minor at Tio
Management Internship @ The Grand Hotel Amsterdam
Minor Entrepreneurship @ Tio University
Minor Stocks & Bonds @ Tio
Minor Financial Management @ Tio

Hbo-bachelor in 3 of 4 jaar

Hbo in 3 jaar

Ambitieuze studenten krijgen de kans om de hbo-opleiding in slechts drie jaar af te ronden. Als je voldoende resultaat hebt behaald in het eerste gezamenlijke jaar, kun je worden toegelaten tot dit versnelde programma. Bij het volgen van de driejarige variant loop je beide stages in de zomer en heb je dus minder vakantie. Na afronding van de opleiding mag je de internationaal erkende Bachelortitel voeren.


september-december

januari-mei

juni-augustus

Jaar 1

Lesperiode 1

Lesperiode 2

Stage 1

Jaar 2

Lesperiode 3

Lesperiode 4

Stage 2

Jaar 3

Lesperiode 5

Minor

Afstuderen

Hbo in 4 jaar

Studenten die het vierjarige programma volgen hebben (met uitzondering van het eerste jaar) vakantie in de zomer en kunnen ook deelnemen aan de grand international tour. Deze tour geeft studenten de mogelijkheid om niet één maar zelfs twee semesters in het buitenland te studeren aan de partneruniversiteiten van Tio. Na afronding van de opleiding mag je de internationaal erkende Bachelortitel voeren.


september-december

januari-mei

juni-augustus

Jaar 1

Lesperiode 1

Lesperiode 2

Stage 1

Jaar 2

Lesperiode 3

Lesperiode 4

Vakantie

Jaar 3

Lesperiode 5

Stage 2

Vakantie

Jaar 4

Minor

Afstuderen


Hbo-ad in 2 jaar

Een Associate degree is een 2-jarige hbo-opleiding, waarbij je na afronding meteen aan de slag kunt in het werkveld. De opleiding biedt vakkennis en vaardigheden die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

De Associate degree opleidingen zijn in samenwerking met het bedrijfsleven opgezet, vanuit de speciale wens aan personeel met een opleidingsniveau dat ligt tussen mbo4 en hbo-bachelor. Ideaal voor mbo-studenten die willen doorstromen naar hbo en versneld willen studeren.


september-januari

januari-mei

juni-augustus

Jaar 1

Lesperiode 1

Lesperiode 2

Stage 1

Jaar 2

Lesperiode 3

Lesperiode 4

Stage 2

Starten in januari?

Ga je na het behalen van je havo- of vwo-diploma een half jaar backpacken of heb je bijvoorbeeld een verkeerde keuze gemaakt in je vervolgopleiding? Dan kun je bij Tio starten in januari en kun je binnen 3,5 of 4,5 jaar je hbo-bachelordiploma behalen of in 2,5 jaar je Associate degree diploma.

Als je in januari instroomt, dan duurt het totale hbo-traject een half jaar langer. Je stage vindt plaats halverwege het studiejaar.

Hbo-bachelor in 3,5 jaar


januari-mei

juni-augustus

september- januari

Jaar 1

Lesperiode 1A
15 EC

Vakantie

Lesperiode 2
30 EC

Jaar 2

Lesperiode 1B
15 EC

Stage 1
20 EC

Lesperiode 3
30 EC

Jaar 3

Lesperiode 4
30 EC

Stage 2
20 EC

Lesperiode 5
30 EC

Jaar 4

Minor
20 EC

Afstuderen
30 EC


Hbo-bachelor in 4,5 jaar


januari-mei

juni-augustus

september- januari

Jaar 1

Lesperiode 1A
15 EC

Vakantie

Lesperiode 2
30 EC

Jaar 2

Lesperiode 1B
15 EC

Stage 1
20 EC

Lesperiode 3
20 EC

Jaar 3

Lesperiode 4
20 EC

Stage 2
20 EC

Lesperiode 5
30 EC

Jaar 4

Lesperiode 6
20 EC

Vakantie

Minor
20 EC

Jaar 5

Afstuderen
30 ECHbo Associate degree in 2,5 jaar


januari-mei

juni-augustus

september- januari

Jaar 1

Lesperiode 1A

Vakantie

Lesperiode 2

Jaar 2

Lesperiode 1B

Stage 1

Lesperiode 3

Jaar 3

Lesperiode 4

Stage 2


Waar kan ik studeren?

Hogeschool Tio heeft vestigingen in:

Alle opleidingen worden aangeboden op alle vestigingen. 

Engelstalig onderwijs

Je kunt Internationaal Toeristisch Management niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels volgen aan Tio Amsterdam, Tio Rotterdam en Tio Utrecht.

Studiebelasting

De studiebelasting is ± 25 tot 27 contacturen en 15 tot 20 uur zelfstudie per week, afhankelijk van het drie- of vierjarige programma. In het laatste jaar heb je, afhankelijk van de gekozen minor(s), minder contacturen en meer zelfstudie.

Verdeling onderwijstijd

Verdeling onderwijstijd Internationaal Toeristisch Management @ Hogeschool Tio

Ontdek meer
Created with Sketch.
Je krijgt les in kleine klassen. Het gewogen gemiddelde is 10 studenten per les.


Wat doe je bij de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management?

Projecten bij hbo toerisme
Projecten bij hbo toerisme
Werken met echte problemen uit de reisbranche
International Toeristisch Management - stage bij TUI Nederland
Amazing internship in Iceland
Praktijklokaal toerisme bij Tio
International Tourism Management: organize your own study trip
Study trip to Slovenia
Tio University students are all over the world
Toerisme en online marketing
Door Tio-studenten: Studiereis naar Benidorm, Spanje
Digital marketing tijdens je hbo-opleiding
Internship at a tour operator in Thailand
Video made by Tio student in Norway
Stage lopen in Amerika
Experience a semester abroad
Trainee Event Management
Composing your own travel trip to Bilbao, Spain
Deze Tio-opleiding scoort een 4,6 uit 5 op basis van 16 beoordelingen.