1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventmanager bij Wijn en Spijs

Eventmanager bij Wijn en Spijs

Van je passie je werk maken is iets wat veel mensen willen, maar niet veel mensen lukt. Tio-student Floris Heuer (Hotel- en Eventmanagement) lukt dit wel. Bij Wijn en Spijs zet hij zijn passie voor wijnen en eten om in culinair entertainment én hij maakte er ook zijn afstudeeropdracht van.

Floris: “Wijn en Spijs is gespecialiseerd in relatiemanagement. Ik werk zelf voornamelijk voor de eventtak van het bedrijf. Ik verzorg de planning en organisatie rond evenementen, van personeel tot horeca en ben partymanager op het evenement zelf. Daarnaast doe ik sales en acquisitie, met name new business. De tijd vliegt!”

Wijn en Spijs

“Wijn en Spijs helpt om klantenbinding te verbeteren in de vorm van topgastronomie. We doen voor geen enkele klant hetzelfde, voor elke klant maken we een nieuw en uniek concept. Eten is hierbij de verbindende factor, het brengt mensen samen.” Hoe kom je aan zo’n baan? Floris: “De eigenaar van Wijn en Spijs kwam een gastcollege geven bij Tio. Zijn verhaal was zo inspirerend dat er na zijn presentatie direct veel animo onder de Tio-studenten was om voor dit bedrijf te gaan werken. Ik heb hem later aangesproken en daarna gebeld om een afspraak te maken. De klik was er direct.”

Droomevents

“Wijn en Spijs organiseert culinaire evenementen op toplocaties. Zo hebben we bijvoorbeeld gasten met boten afgezet op een zandplaat nabij Breskens. Daar op die zandplaat, midden in zee, kregen zij de meest luxe gerechten geserveerd. Tijdens deze evenementen ben ik gastheer. Ik studeer ook af bij Wijn en Spijs en richt me hierbij op de groeimogelijkheden. Hoe kan er meer omzet behaald worden? Waar liggen de nieuwe markten, de kansen en mogelijkheden? Als ik mijn afstudeeropdracht heb afgerond, dan ga ik eerst reizen. Daarna ga ik terug naar Wijn en Spijs in de functie van sales- en eventmanager.”

Lees meer over: alumni, eventmanagement, manager