1. Home
  2. Nieuws
  3. Hospitality- en eventspecialist Niels werkt in Toronto

Hospitality- en eventspecialist Niels werkt in Toronto

Op de middelbare school waren de talen niet zijn sterkste punt, maar op Tio bleek dat geen probleem en inmiddels woont en werkt oud Hotel- en Eventmanagementstudent Niels Pierik in Canada. Als account executive van Robinson Show Services in Canada realiseert hij voor (internationale) klanten de gaafste events. Niels: “Het is heel leuk om dat hele proces mee te maken, van aanvraag tot uitvoering.”

Robinson Show Services is een fullservice verhuurbedrijf voor evenementen”, vertelt Niels Pierik vanuit Toronto, Canada. “We doen de verhuur van onderdelen voor evenementen en beurzen, zoals stands, meubilair, tapijt etc. We zorgen daarnaast ook voor de logistiek en opbouw ervan. We verzorgen de meest uiteenlopende evenementen; van medische congressen tot marihuanabeurzen en van autoshows vol Ferrari‘s tot de Invictus Games (het sportevenement voor veteranen dat is opgezet door Prins Harry).”

Account executive in Canadese eventscene

“Sinds drie jaar werk ik hier als account executive”, vertelt Niels enthousiast verder. “Ik onderhoud relaties met bestaande klanten, maar houd me ook bezig met sales. Het is leuk om bij het hele proces betrokken te zijn. Van het behandelen van aanvragen, tot het brainstormen met klanten en van de verdere organisatie, tot de daadwerkelijke uitvoering ervan. Die afwisseling is het allerleukste.”

Restaurantmanager op cruise

Na zijn studie werkte Niels een tijdje als restaurantmanager op een cruiseschip. “Ik kwam op plekken over de hele wereld. Op een van die reizen heb ik mijn huidige vriendin ontmoet; zij is Canadees. Voor haar ben ik, inmiddels alweer een paar jaar geleden, naar Toronto verhuisd. Het is een hele internationale stad, er wonen veel buitenlanders. Je kunt hier makkelijk integreren.”

Netwerken in Canada

Nadat Niels in Nederland alles achtergelaten had, moest hij in Canada alles weer opnieuw opbouwen. “Een goed netwerk is belangrijk in deze branche, daar heb ik me de afgelopen jaren op gefocust. In mijn functie voor Robinson Show Services krijg ik daar volop gelegenheid voor. Omdat het geen heel groot bedrijf is, heb ik veel vrijheid en kan ik zelf initiatief nemen. Dat maakt mij een betere manager.”

“Tio-studenten zijn gemotiveerder”

Niels studeerde Hotel- en Eventmanagement op Tio. “De persoonlijke aandacht voor de studenten vond ik fijn”, vertelt Niels verder. “Ik heb een hele leuke studietijd gehad. En nadat ik was afgestudeerd, merkte ik duidelijk verschil met ‘gewone’ studenten. Wij als Tio-studenten waren veel fanatieker, gemotiveerder en meer ontwikkeld dan andere studenten. Ik ben nog altijd blij met mijn keuze voor Tio.”

Waarom Niels eigenlijk voor Tio koos destijds? “Ik wilde graag de hospitality- en evenementenwereld in, maar ik was op de middelbare school niet zo goed in de talen. Bij de meeste hotelscholen was dat problematisch, maar op Tio niet. Inmiddels is dat dus ook helemaal goedgekomen!”

We hebben Niels gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend