1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventstudente Keshia liep stage bij filmfestival Cinekid

Eventstudente Keshia liep stage bij filmfestival Cinekid

Als kind al wilde ze later feesten gaan organiseren. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en is de ambitieuze Keshia Emke aardig op weg om daar daadwerkelijk haar beroep van te maken. Ze heeft al verschillende toffe events mogen helpen organiseren en liep onlangs stage bij Cinekid. "Het was zo leuk! Ik heb er veel vrienden aan overgehouden." 

Filmfestival Cinekid

"Cinekid is een jaarlijks terugkerend media-evenement voor kinderen", vertelt laatstejaars Hotel- en Eventmanagementstudente Keshia Emke enthousiast over haar stage. "Er worden zo’n 150 films en tv-programma’s vertoond, workshops gegeven en het heeft de grootste digitale speeltuin van de wereld: het Medialab. Het evenement duurt een week, altijd in de herfstvakantie, en vindt plaats in Amsterdam".  

"Ik werkte als assistent guest service op de afdeling Cinekid voor professionals", vertelt Keshia verder. Dat is een evenement binnen Cinekid voor professionals in de kindermedia-industrie om deze markt te stimuleren. Voor die professionals moest ik met het team eigenlijk alles regelen op het gebied van hospitality. Daarnaast deed ik een publieksonderzoek."

Netwerken met professionals

"Het was heel cool", vertelt Keshia met een glimlach verder. "Het was hard werken; ik begon met 8-urige werkdagen, maar naarmate het festival naderde, werkte ik soms wel 14 tot 15 uur per dag. Maar het was zo leuk! Ik heb ontzettend veel geleerd en heb veel kunnen netwerken met internationale professionals. Daarnaast werkte ik in een heel gezellig en hecht team. Ik heb er veel vrienden aan overgehouden.

Eventschool Tio

De stage bij Cinekid was erg nuttig; doordat ik constant Engels moest praten heb ik mijn Engels verbeterd. En ik heb mezelf op een representatieve manier op de kaart kunnen zetten bij internationale professionals. Daarnaast staat de stage natuurlijk ook goed op mijn cv.

Haar keuze voor Tio was bewust. "Ik wilde iets met evenementen doen", legt ze uit. "En bij Tio kan dat. Daarnaast staat de hogeschool goed aangeschreven en wist ik dat mijn diploma bij Tio meer waard zou zijn. Ik heb geen spijt van die keuze."

Droombaan

Inmiddels is Keshia begonnen met afstuderen bij Theatergezelschap BonteHond. Dankzij meerdere stages weet ze precies wat ze daarna wil: "productiewerkzaamheden bij culturele evenementen of organisaties, iets met film, theater, kunst of cultuur. En mijn droombaan?" Keshia moet lachen. "Dan zou ik wel algemeen directeur van een heel leuk cultureel festival willen zijn. Maar eerst maar eens afstuderen!"

Volg Keshia via LinkedIn.

We hebben Keshia gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: events, minor, stage