1. Home
  2. Nieuws
  3. Leuke stage bij een eventbureau in Taiwan

Leuke stage bij een eventbureau in Taiwan

Stage lopen in Taiwan kan tweedejaars Hotel- en Eventmanagementstudent Moos Janssen iedereen aanraden. Het is een mooi land met prachtige natuur, vertelt hij, en de Taiwanese cultuur is bijzonder. Al waren die cultuurverschillen in het begin wel even wennen. Moos: “Tijdens de lunch wenste ik mijn collega’s per ongeluk de dood toe. Oeps!”

Eventmanagement in Azië

Moos loopt deze zomer stage bij GIS Group in Taipei. “GIS Group organiseert zakelijke evenementen”, legt Moos uit. “Denk aan congressen, meetings en incentives. In het begin deed ik vooral onderzoek naar de invulling van creatieve teambuildingsactiviteiten, nu richt ik me meer op human resources, zoals het motiveren van medewerkers. Je moet je zo’n typisch Aziatisch kantoor voorstellen waarbij iedereen in rijen achter elkaar zit. Hoe kun je, door meer onderling contact te stimuleren, de motivatie verhogen? Superinteressant.”

Leren door doen

Naast zijn onderzoek doet hij nog veel meer in het bedrijf, vertelt Moos. “Zoals het registreren van deelnemers, het ondersteunen van wervingsprocessen voor nieuwe touroperators of het controleren van het niveau van het Engels bij de organisatie van een evenement. Ik krijg veel vrijheid in wat ik doe, zolang ik mijn deadlines maar haal. Daardoor kan ik mezelf op verschillende gebieden ontwikkelen én aan mijn Chinees werken.”

Maar communiceren met de Chinees-sprekende Taiwanese bevolking blijkt niet altijd even makkelijk. “Ik stak eens, tijdens de lunch met collega’s, mijn eetstokjes rechtop in de rijst. Aan de reacties om me heen merkte ik dat ik iets verkeerd deed, maar ik had geen idee wat. Het bleek een beledigend gebaar te zijn waarmee je iemand de dood toewenst.” Moos moet lachen. “Oeps. Dat vergeet ik niet meer.”

Verrijking van je stage

Het leukste van zijn stage vindt Moos de vriendschappen die hij eraan overhoudt. “Je leert zo veel nieuwe mensen kennen, van alle nationaliteiten die je je maar kan bedenken”, vertelt hij enthousiast. “Dat is heel leuk. Ook buiten de stage. Ik woon bijvoorbeeld in een ‘sharehouse’ met verschillende Japanners en Chinezen. Daar bouw je echt een band mee op.”

Topstudie

De studie Hotel- en Eventmanagement is Moos op het lijf geschreven: als kind droomde hij van een eigen hotel en zijn vader heeft daarnaast een eigen evenementenbureau. “Deze studie vind ik echt top. Ik volg het versnelde traject en word daarbij goed begeleid. Dat er bij Tio daarnaast veel internationale stagemogelijkheden zijn vind ik belangrijk. Ik ben heel blij met mijn keuze voor Hotel- en Eventmanagement; ik zou de studie bij iedereen aanbevelen!"

Taiwan: verrassend mooi

“Deze stage in Taiwan zag ik aanvankelijk alleen als een opstapje naar mijn afstudeeronderzoek in China. Ik wilde al kennismaken met de taal en cultuur”, zegt Moos tot slot. “Ik heb veel geleerd over eventmanagement. Maar mijn mening over Taiwan is dankzij deze stage echt veranderd: het is zo’n enorm mooi land. Bizar dat het nog niet door toeristen is ontdekt. Gegarandeerd dat ik hier nog ooit terugkom!”

Volg Moos op LinkedIn

Lees meer over: events, internationaal, stage