1. Home
  2. Nieuws
  3. Tijn ontwikkelt eventprogrammering voor FC Utrecht

Tijn ontwikkelt eventprogrammering voor FC Utrecht

Eventmanagementstudent Tijn loopt stage bij FC Utrecht

Hoewel hij als stagiair pas komt kijken in de evenementenwereld, heeft hij tijdens zijn stage voor FC Utrecht al veel taken en verantwoordelijkheden. Tijn Bink, Hotel- en Eventmanagementstudent in Utrecht, ontwikkelt het nieuwe programma voor de Businessclub van de Utrechtse voetbalclub. “Het is een hele verantwoordelijkheid; een pittige uitdaging. Maar wel op een positieve manier.”

Organiseren, overleggen en onderhandelen

Commercieel directeur bij FC Utrecht Martijn Standaart gaf Tijn de opdracht voor het nieuwe programma van de Businessclub voor het seizoen 2017-2018. Tijn vertelt enthousiast: “Dat houdt in dat ik activiteiten voor de leden organiseer, zowel op de wedstrijddagen als daarbuiten. Zoals netwerkborrels, bedrijfsbezoeken of met de club mee op trainingsstage naar het buitenland. Daarnaast is het mijn taak om meer verbondenheid te creëren, zowel met de club als met de leden onderling.”

Gedreven vertelt Tijn verder: “Dat betekent veel organiseren, overleggen en onderhandelen met bedrijven die de evenementen moeten gaan sponsoren. Het is een pittige uitdaging, regelmatig denk ik: hoe krijg ik dit nu weer voor elkaar? Hoewel ik met een team samenwerk en goed begeleid word door mijn stagebegeleider, ben ik natuurlijk wel verantwoordelijk voor het eindproduct. Maar ik heb een hele mooie club mensen om me heen met veel ervaring en een groot netwerk. Dat is enorm leerzaam. En daarnaast is FC Utrecht een prachtig bedrijf om voor te werken.”

Van theorie naar praktijk

Gelukkig kan Tijn putten uit de kennis en ervaring die hij op Tio heeft opgedaan. “Meerdere vakken komen me echt goed van pas in de praktijk,” vertelt hij. “Zoals tijdens onderhandelingen met potentiële sponsors. Veel technieken die we in de lessen hebben geleerd kan ik hier direct toepassen. Het is fijn dat de docenten van Tio niet alleen veel praktijkervaring hebben, maar die ook over weten te brengen op de studenten. Dat is echt een kracht van Tio.”

Unieke kans

Het leukste aan zijn stage vindt Tijn het moment dat de evenementen plaatsvinden. “Als je de mensen ziet genieten, weet je dat het geslaagd is. Mensen blij kunnen maken met een mooie dag, dat geeft mij een goed gevoel. Daar doe je het voor.”
“Ik ben heel blij met mijn stage, met de kans die ik krijg,” sluit Tijn af. “Voor FC Utrecht was het natuurlijk wel een beetje een risico; zo’n jong iemand als ik op deze positie. Maar het plan dat ik heb geschreven, is inmiddels goedgekeurd door de Raad van Commissarissen. Ontzettend fijn natuurlijk. Op deze manier geeft FC Utrecht jongeren de kans zich te ontwikkelen. Ik vind het heel bijzonder dat dit bedrijf dat doet.”

Volg Tijn op LinkedIn

Lees meer over: eventmanagement, stage