1. Home
  2. Nieuws
  3. Originele ideeën tijdens finale F&B Management

Originele ideeën tijdens finale F&B Management

Neem een grote Pathézaal, zeven studententeams vol goede ideeën over een horecaconcept, een driekoppige jury en zo’n 300 medestudenten en docenten, en je hebt de finale Food & Beverage Management! Op het podium van de Pathé Rembrandt in Utrecht presenteren Tio-studenten alle ideeën. Welk team heeft het beste plan?

Van foodtruck tot grachtendiner

De opdracht: bedenk een horecaconcept dat het hele jaar door kan draaien. Makkelijker gezegd dan gedaan? Daar lijkt het niet op! De ideeën van de hotelschoolstudenten zijn divers, van een foodtruck gespecialiseerd in thee tot een restaurant inclusief supermarkt, of wat dacht je van een luxe grachtendiner?

Creativiteit loont

“Het leukste aan dit project is dat je je creatieve ideeën kwijt kunt in een concept,” zegt Hotel- en Eventmanagementstudente Emmy Dielissen. Zij bedacht een pannenkoekenhuis dat compleet gericht is op kinderen. “Je kunt echt je creativiteit kwijt, al is het financiële deel wel lastig”. Daar heeft deelneemster Lumai Fiorentina wat op gevonden: voor haar in thee gespecialiseerde foodtruck heeft ze al gesprekken lopen met een mogelijke sponsor, want ze is vastberaden haar plan tot uitvoering te brengen. Daarom heeft ze heel veel energie in de opdracht gestoken: “Ik vind dit soort projecten echt leuk, omdat je ze zo persoonlijk kunt maken.”

En wat zegt de jury?

De jury, die de presenterende teams kritische vragen stelde, kiest uiteindelijk unaniem één winnaar: het unieke concept ‘Mister E’ (afgeleid van mystery). Een restaurant waar op de menukaart alleen ingrediënten staan, zodat je moet raden welk gerecht je krijgt voorgeschoteld . “We willen iets nieuws en iets anders, en we willen een hype creëren”, zeiden Nine Tijsen en Florentine Bouma van Tio Amsterdam al in hun presentatie. Met dit idee hebben ze een mooie prijs van € 750,- gewonnen. Wat ze daarmee gaan doen? “Eerst eerlijk verdelen, en dan iets heel moois voor onszelf kopen!”.

Ook de teams die op de tweede en derde plek eindigen, ontvangen een Tio-cheque. Op de tweede plaats komt Tea Time, de thee-foodtruck met compleet recyclebare materialen. Skybar Rotterdam wint de derde plek met een cocktailbar op hoogte in Rotterdam.

Het echte werk

Genoeg ideeën dus, waarvan een deel ook echt gerealiseerd wordt. Zijn de winnaars van plan Mister E in de toekomst ook echt op te starten? Nine: “Als het financieel mogelijk is zeker, we staan echt achter dit concept en denken zeker dat het kan werken, dus wie weet!”

Lees meer over: hotelmanagement, project, winnaar