1. Home
  2. Nieuws
  3. Spannende finale ondernemerschap

Spannende finale ondernemerschap

Team ‘Doozie’ gaat met de prijs naar huis van de minor ondernemerschap

De finale van de minor ondernemerschap in Hotel Theater Figi in Zeist vandaag is gewonnen door vier ambitieuze studenten
Hotel- en Eventmanagement van Tio Amsterdam. Zij ontwikkelden een maandelijkse ‘menstruatiedoos’ vol leuke en praktische cadeautjes. 

Maandelijkse menstruatiebox

“Mijn eerste reactie toen ik hoorde dat we gewonnen hadden? TOP! Ik ben super blij!”, vertelt Juliët Broersen met een grote lach op haar gezicht. Samen met haar medestudenten Christina Bashot, Naomi Kodde en Anne Wagendrever stond zij vandaag in de finale van het project.  

“Het is een maandelijkse menstruatiebox waar je je op kunt abonneren”, vertellen de dames van het winnende team enthousiast. “De inhoud is iedere maand anders, behalve maandverband en tampons zit er ook steeds een andere verrassing in. Menstruatie is een serieus onderwerp waar vaak nog een taboe op rust, en met deze ‘doos’ willen we het op een luchtige manier bespreekbaar maken.”

Leren door doen

Andere concepten die de finale haalden waren Cut-tas, een tas ‘geknipt’ voor festivals, en Tank Coffee, een 100% Arabica-koffie. Tijdens de minor ondernemerschap leren studenten een eigen onderneming runnen, compleet met managementteam, aandeelhouders en een zelfbedacht innovatief product. 

Lees meer over: ondernemend, project, winnaar