1. Home
  2. Nieuws
  3. Studente Lisa organiseert een foodfestival

Eventmanagementstudente Lisa organiseert tweedaags foodfestival

Lisa Hazenoot, studente Hotel- en Eventmanagement, loopt stage als eventmanager bij Pampus Events, een klein evenementenbureau. Lisa vertelt over haar stage: "Pampus Events organiseert evenementen op het prachtige Forteiland Pampus, gelegen net onder de rook van Amsterdam in het IJmeer. Mijn taak tijdens mijn stage? Een nieuw foodfestival organiseren!"

De opdracht 

Pampus Events organiseert voornamelijk zakelijke evenementen op het Forteiland Pampus. Maar deze zomer wilde het bedrijf voor het eerst een eigen publieksevenement op het eiland gaan organiseren. "Als stagiaire eventmanager kreeg ik de opdracht dit evenement zelfstandig te organiseren. Van het invullen van de programmering tot het schrijven van veiligheidsplannen en draaiboeken; alles wat ik op school had geleerd kon ik nu in de praktijk brengen."

De uitdagingen van een eiland 

Het evenement moest een foodfestival worden met de naam 'Proef Pampus', dat stond vast. "Verder mocht ik er helemaal mijn eigen draai aan geven. Ik moest alleen rekening houden met het budget en de mogelijkheden van het eiland. Want alles moest per boot naar het eiland vervoerd worden en dat beperkte de mogelijkheden. Maar tegelijkertijd was dat ook wel weer een leuke uitdaging!"

Gevarieerd programma  

Toen het tweedaagse foodfestival Proef Pampus in juli plaatsvond, waren er veel leuke dingen te zien en te doen op het eiland; sfeervolle live-bands, een rum-proeverij, een markt met kraampjes, een kinderdorp, een supersnelle rib-speedboot waarmee bezoekers om het eiland konden scheuren en het historische fort. En natuurlijk was er het lekkers van Proef Pampus waar de bezoekers van konden proeven.

Geslaagde eerste editie Proef Pampus 

"In het begin was ik best zenuwachtig toen het weekend van Proef Pampus plaatsvond. Bijna het hele festival kwam namelijk uit mijn handen! Uiteindelijk zag ik alleen maar vrolijke en genietende bezoekers. Het was zo gaaf om te zien dat er zo veel bezoekers naar 'mijn' evenement kwamen. Dat iedereen erg enthousiast was, maakte het alleen maar beter. Ik kijk er met veel trots op terug. Volgend jaar komt er zeker een tweede editie van Proef Pampus!"

Volg Lisa op LinkedIn

Lees meer over: eventmanagement, stage