1. Home
  2. Nieuws
  3. Gastheer van het jaar

Gastheer van het jaar

Hotel- en Eventmanagementstudent Thomy Kleijngeld heeft het gastheerschap goed in de vingers. Dat bleek wel toen hij op 11 april de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs won. "Het was een leuke finale, waar al wel wat opdrachten aan vooraf gingen", vertelt Thomy. "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik vind het een hele eer om gastheer van het jaar te zijn."

Het totaalplaatje

Thomy werkt al een aantal jaar bij restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode, dat is aangesloten bij restaurantorganisatie Alliance Gastronomique. " Ik vind het een hele eer dat zij me hebben gevraagd deel te nemen aan de wedstrijd", zegt hij.

De gastheer is niet alleen blij met de winst, de wedstrijd zelf vind hij ook al een heel goed initiatief. "Koks krijgen veel aandacht, bijvoorbeeld in verschillende kookprogramma's. Maar, gasten komen naar een restaurant voor het hele plaatje: eten, bediening, wijnarrangement. Dankzij deze wedstrijd is voor die aspecten nu gelukkig ook meer aandacht."

Wedstrijdelementen

Voorafgaand aan de finale at de jury bij iedere kandidaat in het restaurant. "De jury kwam als eerste langs bij mij, dus dat was extra spannend", aldus Thomy. "Ze genoten van een 5-gangenmenu en het wijnarrangement. Aan mij de taak om het hen zo goed mogelijk naar de zin te maken. De extra uitdaging was dat ik iets moest doen met het element Hennessy, een cognacfabrikant. Ik koos voor een sabayon met Hennessycognac. Andere kandidaten maakten bijvoorbeeld een cocktail. Het was een erg gezellige middag, dus ik had er al wel een goed gevoel over." Later in de competitie kregen de kandidaten een theorietoets in het Amstel Hotel en daarnaast volgden ze een cocktailworkshop.

Finale

De finale was nog erg spannend, vond Thomy: "De jury had voorafgaand aan de finale niets verteld over de puntentelling. Tijdens de finale had iedere kandidaat een persoonlijk gesprek met de jury, waarna we cocktails maakten voor alle bezoekers."

Thomy is trots met zijn wisseltrofee, die in het restaurant prijkt. "lk merk dat de gasten het ook leuk vinden dat ik mij gastheer van het jaar mag noemen. Als kers op de taart ben ik uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de fabriek van Hennessy in Frankrijk, om het productieproces te zien van Hennessycognac."

Volg Thomy op LinkedIn

Lees meer over: eventmanagement, winnaar